Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Організація середнього класу може відбутися у формі арійського релігійного руху – футурологічний прогноз (+аудіо)

Категорія:

Спроба паразитичного конгломерату брутально принизити людину і зруйнувати суспільство спонукає нас до жорсткого морального опору і самоорганізації у вигляді церковних громад.

Аудіоверсія: Організація середнього класу може відбутися у формі арійського релігійного руху – футурологічний прогноз

Середній клас

Коронавірусна криза показала, що рушійною силою переходу від індустріальної до постіндустріальної формації є середній клас. До цієї досить великої соціальної групи (до 5% населення) відносимо людей, які:

  • живуть власним розумом (спроможні до самостійного мислення);
  • живуть власною працею (не паразитують на державному бюджеті);
  • дбають про спільне благо (а не лише про егоїстичний інтерес).

Понад те, швидко з’ясувалося, що карантинні заходи, здійснювані паразитичним конгломератом, відверто спрямовані на дегуманізацію людини і руйнування соціуму. Це неминуче викликає суспільну протидію, спрямовану на прискорений розвиток свідомості та додаткове соціальне структурування.

Релігійний рух – аріянство

Оскільки дегуманізація і соціальна деструкція здійснюються максимально рішуче і відверто, то так само максимально рішучою і відвертою має бути соціальна протидія. Що гостріша антитеза, то енергійніша реалізація Тези.  

Найрішучішою формою духовного опору є релігійний рух. Йдеться про релігію в первинному розумінні цього слова – як відновлення зв’язку (ре – лига) людини зі її безсмертним духом і внутрішнім богом. Саме це є головною метою аріянства, або аріохрестиянства – релігії шляхетних людей (арії – шляхетні, божі, сонячні; Ар, Ра – сакральне ім’я внутрішнього бога).

Оскільки карантин перетворено на брутальний інструмент зачистки середнього класу, то єдино ефективним засобом його порятунку може бути лише пасіонарний спалах релігійного характеру. Відповідно, соціальне структурування відбуватиметься у формі заснування і взаємодії духовних громад.

Аріянська церковна самоорганізація

Організована духовна громада традиційно позначається словом Церква. Це означає, що організований рух середнього класу розгортатиметься шляхом заснування церковних громад, подібно до ранньохрестиянських (аріянських, шляхетних) церков. Ідеальна реалізація такого розгортання описана в Євангелії – Добрій Новині Ісуса Хреста, Сина Божого. З історії відомо про такі етапи розгортання первинного аріянського руху:

Щось подібне може відбутися протягом нашого життя – з врахуванням поточних реалій, на вищому технологічному рівні, з притаманним для нашого часу прискоренням.

Реінкарнація і шляхетна поведінка

Базова ідея духовного розвитку людини – визнання нею факту наявності безсмертного духу, що розвивається шляхом багаторазових земних втілень (реінкарнації). Про фундаментальну важливість ідеї палінгенезії (це, до речі,  євангельський термін) йдеться у статті Головна ознака арійської людини. Хто ти? Три тестові запитання (+аудіо). Це світоглядна база для шляхетної поведінки. Лише на цій духовній основі середній клас зможе перетворитися на новітню шляхту – керівну силу Вільної Української Держави.

Демоси – первинні одиниці націотворення

Ключова ідея новітньої соціальної самоорганізації полягає в заснуванні демосів – спільнот, у яких усі знають всіх, з керівним ядром (кермом, квінтетом). Для цього чисельність демосу (осіб з правом політичного голосу) не може перевищувати 105 осіб (традиційна українська сотня).

Звернімо увагу, що соціальна деструкція, здійснювана паразитичним конгломератом під виглядом карантину, вже викликала гостру «ностальгію» за вільним, недистанційним спілкуванням. З цього випливає, що формування церковних громад уже опирається на потужний психологічний стимул.

Аристократична республіка

Кінцевою метою релігійного руху і церковної самоорганізації є заснування аристократичної республіки – Вільної Української Держави. Республіка – це коли формування органів управління відбувається знизу догори. Спочатку формуватимуться сотні, вони об’єднуватимуться в полки, полки – в коші, а коші – в республіку. Це буде перша держава постіндустріальної формації.

Теорія і практика

Описана вище теоретична модель потребує додаткових досліджень і локальної практичної перевірки. Необхідно пройти згадані вище чотири етапи, починаючи з відновлення аріянського вчення, заснування перших церковних громад та їх об’єднання в експериментальну Аріянську Церкву. Після набуття практичного досвіду і уточнення моделі,  можна буде приступити до масштабування мережі і творення повноцінної постіндустріальної Аріянської Церкви.

У цьому напрямку вже багато зроблено, зокрема, відновлено основоположний документ – Добру Новину, реконструйовано ідеальну організаційну модель демосу Ісуса Хреста, є розуміння аріянських ритуалів, дієвих молитов, корисних звичок і чеснот, засобів оздоровлення, омолодження, притягування позитивних подій, формування психологічно сумісних структур.

Якщо ця ідея викличе резонанс, то розпочнемо системну роботу з формування експериментальної Аріянської Церкви. Буде цікаво!

Прошу висловити свою думку, критику і пропозиції в коментарях.  

Продовження: Середній клас і його постіндустріальна Церква: аріянство, мережа демосів, стартап-культура.

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.

Wardruna - Algir - Stien Klarnar

Наші інтереси: 

Досліджуємо тенденції, творимо майбутнє.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

"Пшениця без куколю" (2020). - Здаєтся, це саме твоє завдання, вельмишановний добродію Ігоре!:)

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

точність передбачення зростає разом зі скороченням терміну на який здійснюється передбачення.

Зображення користувача Ігор Маціон.
0
Ще не підтримано

Спільнота Народного Оглядача вже є первинною громадою Аріохрестиянської Церкви України.
Залучення неофітів - процес повільний, бо Слово чує лише той, хто вже готовий його сприймати.
Величезний прихований резерв неофітів - діти та підлітки, але робота з ними потребує офіційної організації, такої, що переконає батьків довіряти своїх дітей нашим проповідникам, з одного боку, і не приверне від початку зайвої уваги паразитів, з іншого боку.

Звабити багатьох з отари - ось твоє завдання.

Зображення користувача Владислав Дзигар.
0
Ще не підтримано

Пора робити церкву, схоже, що ми єдині аріяни в країні, а може і у світі.

Жнива почалися, браття!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Владислав Дзигар каже:
Пора робити церкву, схоже, що ми єдині аріяни в країні, а може і у світі.

В нас усвідомлення найбільше. То факт. Але є ще інші аріяни. Просто усвідомлення того, що вони насправді аріяни, в них відсутнє.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Ознаки справжніх аріян прості. Перша ознака. Це вигляд, помітно молодший від паспортного віку. Тобто, біологічний вік, менший від паспортного. Головне те, що це є наслідком дієвих тренувань, здорового способу життя та хорошої спадковості. Друга ознака. Це суто позитивне ставлення до тренуваннь та здорового способу життя. Третя ознака. Це чесність. Адже саме звичка брехати є основою всіх шкідливих звичок. А чесність дозволяє добре орієнтуватись в житті.
Саме таких людей слід нам відшукувати, виховувати та зорганізовувати.
Більш за те. Саме за ставленням до тренувань можна відрізнити дітей Бога від дітей диявола! Лише слід запропонувати взаємно, начебто, сипатичній людині разом потренуватися. Аби така людина потренувала тебе, в чому вона краща, або ти потрениєш її, в чому ти кращий. Це краще виконувати трохи в закритому вигляді:).То діти диявола від такого завжди відмовляються. а діти Бога завжди погоджуються.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Тоді беремося за систематизацію накопичених знань, їх викладення і поширення.

У першу чергу треба буде завершити "Пшеницю без куколю" (2020).

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

"Пшениця без куколю" (2020). - Здаєтся, це саме твоє завдання, вельмишановний добродію Ігоре!:)

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Микола Стригунов каже "Але є ще інші аріяни. Просто усвідомлення того, що вони насправді аріяни, в них відсутнє".

У мене така думка. Треба нам дійсно провести мозковий штурм по цьому питанню. Я думала зустрітися зі знайомими представниками середнього класу і сказати їм, яка роль їх чекає, і я таки двом про це сказала.

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Релігійно-політично-економічному русі. Політичне - це чинна Конституція. Економічне це міжгалузеве неприбуткове споживче товариство. Чому воно - тому, що це єдиний варіант де діяльність людини і об'єднання людей, охорона, біржа, банки і інше не потребує дозволів і ліцензій від держави. товариство повинне стати майданчиком для навчання релігії, політиці, економіці... Така форма не привносить у душі людей тривогу а отже нема стресу, а це дає впевненість у світле майбутнє.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.