Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Незручні запитання про COVID: чи можна було обійтися без жорсткого карантину? – Forbes

Пандемія стала випробуванням не тільки для систем охорони здоров'я, а й для еліт різних країн. У масі своїй вони продемонстрували психічну нестійкість, некомпетентність, недалекоглядність і фундаментальну недовіру до власного народу.

200525stokgolm.jpg

Стокгольм під час «пандемії»
Стокгольм під час «пандемії» коронавірусу COVID-19. Фото JANERIK HENRIKSSON / EPA / ТАСС

Більшість прийнятих заходів не мало під собою жодного наукового обґрунтування. Навіщо було закривати школи? Навіщо обмежувати пересування по місту ста метрами? Навіщо не пускати дітей гуляти? – пише Микола Усков, Forbes.

Навіщо забороняти заняття спортом на відкритому повітрі? Навіщо вводити перепустки і тероризувати людей штрафами? Навіщо взагалі потрібен карантин, якщо в бескарантинній Швеції 10% ліжок в інфекційних відділеннях залишаються вільними?

Зрозуміло, уряди будуть говорити про те, що саме завдяки вжитим жорстким заходам вдалося зупинити епідемію. Чому тоді ваша статистика не краща, а часто гірша статистики Швеції, яка обійшлася без всяких жорстких заходів? Працюють школи, відкриті ресторани, магазини, кордони.

За станом на 21.05.2020 число летальних наслідків від коронавірусу у Швеції на 1 мільйон осіб склало 260. Це менше, ніж в Італії (477), Франції (381) або Великобританії (419).

І вже зовсім незрозуміло, чому й далі обмежена свобода пересування громадян всередині країн і по світу? Адже вірус і так уже всюди. Чого боятися?

Багато експертів – і реальні, і диванні – оцінили нібито гуманістичний пафос прийнятих жорстких заходів. Мовляв, цінність людського життя вища економічної доцільності. І якщо заради порятунку одного життя знадобиться затягнути пояси тугіше, затягнемо! Але хто порахує кількість смертей, викликаних цими жорсткими заходами? Відкладені всі планові операції. Хворі не можуть проходити лікування в тих країнах, де вміють краще справлятися з їхніми недугами.

Хто коли-небудь порахує, скільки людей померло через те, що близькі не змогли до них добратися, а швидкі були зайняті викликами до охоплених панікою неврастеніків? Чи дізнаємося ми коли-небудь, скільки людей придбали важкі фізичні та психічні розлади через зруйноване «гуманістами» нормальне життя? Втрата бізнесу або роботи, розпад сім’ї, борги, нарешті, неминуча інфляція, розігнана фінансовою допомогою компаніям і приватним особам. Кашель пройде, а наслідки боротьби з ним будуть позначатися на житті мільйонів людей роками.

Більшість поставлених тут запитань залишиться без відповіді. У кращому випадку будуть говорити, що шведи дуже дисципліновані і відповідальні – не рівня іншим восьми мільярдам. Ці мільярди ще довго годуватимуть розмовами про «другу хвилю». Ймовірно, поки не закінчиться їжа.

Джерело: Forbes (21.05.2020)


Більшість носіїв цієї хвороби – люди, у яких не спостерігається серйозних симптомів, таких близько 98,5%. Вони не стануть навіть звертатися до лікаря. Звичайно, є й ті, хто зіткнеться з серйозними симптомами, а також ті, для кого хвороба обернеться летальним результатом, але це лише 0,1% населення – розповів науковий радник шведського уряду і ВООЗ Юхан Гізеке.

Наші інтереси: 

Вивести на чисту воду шахраїв, брехунів і корисних ідіотів. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Гасло "рятувати життя за будь-яку ціну" мало б сенс лише тоді, якби люди були безсмертними і вмирали лише від коронавірусу.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Гасло "рятувати життя за будь-яку ціну" мало б сенс лише тоді, якби люди були безсмертними і вмирали лише від коронавірусу.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Більшість носіїв цієї хвороби - люди, у яких не спостерігається серйозних симптомів, таких близько 98,5%. Вони не стануть навіть звертатися до лікаря.
Звичайно, є й ті, хто зіткнеться з серйозними симптомами, а також ті, для кого хвороба обернеться летальним результатом, але це 0,1% населення -

розповів науковий радник шведського уряду і ВООЗ Юхан Гізеке.

Все, що робиться з власної волі, – добро!