Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 288
  • Переглядів: 303

Головна ознака арійської людини. Хто ти? Три тестові запитання (+аудіо)

Категорія:

Чим відрізняються арійці та неарійці? Головна відмінність – в  уявленнях про найважливіші життєві вартості. Ключову підказку дають два іудейські афоризми.

201225svarga-soncebig.jpg

Барельєф «Сонцебіг». Де арії – там сварга, де сварга – там арії.
Барельєф «Сонцебіг». Де арії – там сварга, де сварга – там арії.

Аудіоверсія: Головна ознака арійської людини. Хто ти? Три тестові запитання

Арії, тобто шляхетні

Арійську державу спроможні створити лише арії. Слово «арії» буквально означає «шляхетні». З погляду етимології – науки про істинні значення слів – аріями є ті, які визнають, що в їхній душі живе внутрішній бог Ар (Яр, Ра). Арії – це його свідомі носії.

Відповідно, арії є носіями арійського світогляду. Найбільш цілеспрямовані арії – це прихильники релігії аріянства, спрямованої на практичну еволюцію від людини до боголюдини. Згідно з прадавньою традицією, вони називають себе іменем «аріяни». Аріяни відрізняються тим, що постійно вдосконалюються, розвивають своє соціальне оточення, поліпшують природне середовище.

– Але що їх до цього спонукає? Що є рушієм такого цілеспрямованого розвитку?

Для відповіді корисно піти від протилежного і поглянути на не-аріїв.

Як ми вже знаємо, є три основні світогляди – арійський, семітський і атеїстичний. Ядром семітського світогляду є іудаїзм. Чим відрізняються арійці і не-арійці з погляду іудаїзму? Звертаємось до першоджерел.

Честь чи гроші?

Почнімо з Талмуду – концентрату іудейської життєвої мудрості. У ньому знаходимо всесвітньо відомий афоризм, який влучно характеризує фундаментальну відмінність арійців і не-арійців: «Галілеянин любить честь, а іудей – гроші».   

Що таке «гроші» зрозуміло – це, в ширшому розумінні, матеріальні блага, доступні в цьому земному житті.

А що таке «честь»?

Тут варто почати з поняття карми. На санскриті слово карма означає «робота», точніше «доробок», «напрацювання», результат здійсненої роботи. Карма – це наслідки, спричинені попередніми діями. Це об’єктивний показник, який не залежить від того, що про нього думає людина чи соціум. Якщо використовувати ігрову термінологію, то карма – це кількість балів, зароблених гравцем. Правильні дії автоматично поліпшують карму, неправильні – погіршують.

Внутрішнє суб’єктивне усвідомлення людиною своєї карми позначається терміном «гідність». Що краща карма і вищий рівень її усвідомлення, то вища гідність людини.

Зовнішнє – соціальне – усвідомлення карми людини позначається терміном «репутація». Репутація – це те, як громадська думка суб’єктивно сприймає об’єктивну карму людини.

Засобом формування репутації людини є слава – позитивна інформація про дії людини та їх результати. Славлення поліпшує репутацію людини. Натомість негативна інформація про людину називається ганьбою. Ганіння (паплюження, знеславлення) погіршує репутацію.

Честь – це поєднання гідності й репутації, тобто внутрішнього й зовнішнього уявлення про карму людини. Честь – це гідність плюс репутація. Честь людини – це сума індивідуального і суспільного усвідомлення карми людини.

Після такого визначення понять, можна поставити собі запитання: що для мене важливіше – честь чи гроші?

Визначився? Тоді повернімося до фрази «Галілеянин любить честь, а іудей – гроші». Галілеяни були арійцями, тому любили честь.

– Але хіба не дивно, що іудейський Талмуд вихваляє галілеян?

Аж ніяк – насправді ця фраза вихваляє іудеїв. З іудейської точки зору честь – це щось ефемерне і безглузде, натомість гроші – конкретне і корисне. Честь на хліб не намажеш. Галілеяни – це романтики та ідеалісти, натомість іудеї – чисто конкретні та практичні. Дбай про свою вигоду, будь практичним і конкретним – закликає своїх одноплемінників Талмуд.   

Якщо для тебе важливіша честь, то це ознака арійського мислення.

А тепер погляньмо, наскільки воно глибоке. У цьому нам допоможе наступна іудейська мудрість.

Живий пес чи мертвий лев?

У світі дуже поширений афоризм «Краще бути живим псом, ніж мертвим левом». Він походить з «Книги Екклезіаста», що належить до святого письма іудеїв: «Живому собаці ліпше, ніж мертвому леву» (9:4). Сенс афоризму в тому, що давні іудеї вважали собаку нечистою твариною, проте задля збереження життя можна бути навіть собакою. Лев традиційно символізував силу, мужність і шляхетність, але якщо він мертвий, то, з погляду іудаїзму, усі ці його якості не мають жодної вартості.

А що ти вибереш: бути живим псом чи мертвим левом?   

Арії вибирають лева, тому що знають про існування реінкарнації, в євангельських термінах – палінгенезії, тобто багаторазового втілення. Хто умре левом, той у наступному житті народиться левом. Народження левом дає одразу ж багато переваг, тому, на думку арійців, вигідно завжди залишатися левом.

Натомість основою іудейського світогляду є догма про одноразове життя. А оскільки наступного життя не буде, то для його збереження треба застосовувати усі засоби, навіть ті, які вважаються брудними і низькими.     

Два перераховані вище запитання логічно приводять до третього – головного запитання.

Що важливіше: честь чи життя?

Це питання можна поставити по-іншому: що в нашому світі є найвищою цінністю?

Відповідь не-арійця випливає з відповіді на попереднє запитання: звісно, найважливішим є життя. Будь-яке, у будь-якому вигляді.

Натомість для арійця найвищою цінністю є честь, яка важливіша і грошей, і життя.

Запитай себе і дай собі чесну відповідь, що для тебе важливіше – честь чи життя?

Якщо життя, то ти ще не арієць. Але якщо хочеш ним стати – працюй над собою. Ті герої, які загинули у війні за Україну, мали точну відповідь: Україна понад усе, честь важливіша за життя.  

Кому вниз - Заповіт Арійській Людині

Kozak System - Подай Зброю

Наші інтереси: 

Пізнаємо основи арійського світогляду і метафізики націоналізму. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Погорілець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Текст чудовий але про карму краще не писати --

Вводить в оману. 

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ну що, друзі, хтось уже відчуває себе арієм?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Іван Ведь.
0
Ще не підтримано

Так пане Ігорю. Якщо зумів полюбити ближнього свого, як самого себе то й сказане слово буде тверде і дорожче за своє життя.

Гарно, дуже гарно.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Вибір між честю і грошима доводиться робити постійно.

Наприклад, в ситуації коронавірусної афери великі ЗМІ розганяють паніку задля підвищення власних рейтингів - вони вибрали гроші.

Наш сайт досліджує реальний стан справ, навіть якщо це не подобається більшості нашого населення. Це послідовна політика. Так уже було з очищенням Євангелія, "Проектом Бандера", вакцинаціями, кліматичною аферою...

Одне слово, Народний Оглядач - руйнівник фейків.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Бор Крутивус.
0
Ще не підтримано

Дуже чітко і вичерпно про життєві пріоритети! Ця стаття може допомогти тим, котрі ще сумніваються.

Зображення користувача Юрій Семенюк.
0
Ще не підтримано

можливість сумніватись - дар.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Дивлюсь на наших політиків, які майже всі ходять в масках, хоча вже сто разів пояснили, що маски не захищають від вірусів.

Якщо вони свідомо розганяють паніку, то це явно не арійці. А якщо по дурості, то також не арійці, тому що арійці долучені до знань.

Згідно з ведичною традицією людина, не долучена до знань, мало чим відрізняється від тварини.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Олег Михайлишин.
0
Ще не підтримано

Любити потрібно свою землю,батьків,дітей, дружину. А гроші потрібно просто мати.

Я є бо ми є! Ми є бо Я є!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

То мені здається, наче гідність то є істинний стан духа. Тобто, це - об'єктивний показник, наслідок його дій. Але, нажаль, я не знаю, як його виміряти, або хоч якісно усвідомити. Хіба що за кількістю та якістю корисних вміннь? Або, за життєвим успіхом? А слава та репутація - то синоніми. Слава є нашим словом, а репутація - ні. Запорожці, перед боєм вигукували "Слава!"

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

То, звісно, честь набагато кращаща за гроші! Бо маючи честь, можна чесною працею, ще кращє, чесною грою, швидко заробити потрібну кількість матеріальних ресурсів! Та можно чесно досягати будь-якоі чесної мети!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Іван Гайдамака.
0
Ще не підтримано

Микола Стригунов каже:
То, звісно, честь набагато краща за гроші! Бо маючи честь, можна чесною працею, ще кращє, чесною грою, швидко заробити потрібну кількість матеріальних ресурсів! Та можно чесно досягати будь-якоі чесної мети!

Саме так ! Маючи честь, власну гідність, чесною працею завжди заробиш собі на прожиття ... Бо твоя гарна репутація у навколишньому світі тобі це легко дозволить ... А спробуй це зробити з поганою репутацією ... Тому висновок тільки один - краще бути мертвим левом, ніж шолудивим псом, чи ще гірше, гієною ... Хай буде !

Історія має властивість повторюватись...

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Бо"Матерільне
Просто тривіальне"
Тобто, матеріальне являє труднощі лише для початківців.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

То, звісно, що зберігати життя, втрачаючи честь, просто дурня! Бо досягти потрібної мети можна і в наступному житті, за наявності честі. А, якщо честі нема, то мети досягти просто неможливо!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Та й честь без грошей від предків успадкувати набагато корисніше, ніж гроші без честі!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Бо, чесні люди чесну людину відчувають, та допомогають їй!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Я відчуваю та усвідомлюю себе арієм. Факт, того, що я є арієм-початківцем, можу довести будь-якому бажаючому сприймати. А боятися смерті - це дуже глупо.То треба поглянути з цікавістю смерті в очі. То усвідомиш, чим є смерть, та усвідомиш правила безпеки поводження з цим процесом. До речі, страх є однією з енергій смерті, і вкладаючи в нього свої сили, активно наближаєш свою смерть.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Слухаємо озвучення цієї статті.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

"Внутрішнє суб’єктивне усвідомлення людиною своєї карми позначається терміном «гідність». Що краща карма і вищий рівень її усвідомлення, то вища гідність людини".

Питання : Яким способом усвідомлювати власну карму ?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Прислухаєшся до свого внутрішнього відчуття гідності, а також оцінюєш свою зовнішню репутацію.

Зірка Вітошинська каже:
"Внутрішнє суб’єктивне усвідомлення людиною своєї карми позначається терміном «гідність». Що краща карма і вищий рівень її усвідомлення, то вища гідність людини".
Питання : Яким способом усвідомлювати власну карму ?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Наскільки часто/рідко робиш помилки, наскільки тобі вдаються твої справи - залежить від карми. Що карма краща - то краще вдаються будь-які справи. Тобто, чим вища гідність, тим більше талану в справах та тим ясніше усвідомлення істини. Тож, чим вища гідність людини, тим кращим керівником та володарем є людина. Тобто, міра людської гідності - успішність, в будь-якій справі.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Успішність дій - це головна, найперша ознака гідності. Є також інші. Так, інші люди відчувають гідність людини. Це для них життєво важливо. Кількість та дієвість людської допомоги, якість (аристократизм) людей, що допомогають в діях - то друга ознака гідності. Навіть, якщо про славу відомості в них (у людей, що допомогають) відсутні.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Третя ознака гідності - це здатність створювати вдячність. Як особисто, так і із допомогою всесвіта. Тому допомогати гідній людині так життєво важливо. Четверта ознака гідності - це здатність бути щасливим. Щастя, тобто, груповий, колективний захист особистості, є умовою творчості. Ще щастя - це здатність відчувати радість інших, як свою власну. Це надає радості стабільність. Тобто, щастя - це постійна, стабільна радість.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

П'ята ознака гідності - це здатність до творчості, тобто, наявність творчих здібностей та талантів. Що людина творчо талановитіша - то більша її гідність.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Шоста ознака гідності - це краса. Фізична краса людини, тобто врода. Краса душі та духу людини, що виявляється в красі справ людини.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Але найголовнішою ознакою високої гідності (хорошої карми) є сукупна проявленість божествених якостей. Тобто, наскільки людина просунулась на шляху набуття божественності. Ці якості, до речі, повністю перераховані при розборі перекладу слова "Хрестос" вельмишановним добродієм Ігорем Каганцем в книзі "ПШЕНИЦЯ БЕЗ КУКОЛЮ. Хрестове Євангеліє без вставок і спотворень", розділ 2.2 у другому виданні.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Що більше плюсів у кармі, то більше можливостей. Карма - це показник енергетики, або ж частоти внутрішніх вібрацій.

Карма - це частота твого процесора.

Що вища частота, то сприятливіший простір подій.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

То, безперечно, так.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

І композиція "Заповіт..." як яскрава ілюстрація.

Хай буде!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Аріями є ті, хто вважає себе нащадками бога Небо. Ті, хто визнає його своїм Pater familias . І, поводить себе відповідно до цього. Бо, походження зобов'язує. І, визнає своєю всю іншу родину.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Погорілець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Текст чудовий але про карму краще не писати --

Вводить в оману. 

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Скільки не шукав першоджерело про ту "Талмудську приказку", ніяк не вдається знайти.... Може хтось допомогти??

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Энциклопедический словарь Ф.А. Брокгауза и И.А. Ефрона. — С.-Пб.: Брокгауз-Ефрон 1890—1907.  "Галилеяне"

Арсен Дубовик wrote: Скільки не шукав першоджерело про ту "Талмудську приказку", ніяк не вдається знайти.... Може хтось допомогти??

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!