Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україні карантин продовжили до 22 травня. Головний санітарний лікар України сказав, що будуть слухатися ВООЗ

Світ:

"Якби не втручалася політика, у нас відсоток підтримки населення був би набагато вищий – на рівні 90%. Сьогодні рейтинги та соцопитування показують, що 70% населення підтримують карантинні заходи, які впроваджує наш уряд".

20050404.jpg

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко
Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко

Про це в інтерв'ю телеканалу «Настоящее время» сказав головний санітарний лікар України і заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Він відзначив, що Україна – чи не єдина країна в Європі, яка пішла на карантин раніше за всіх. В Україні було не більше п'яти випадків, коли почалися карантинні заходи.

"П'ятдесят днів карантину показують, що ми вийшли на певне плато і не допускаємо ні спалаху, ні пікового навантаження. Тому рішення про те, що ми можемо потихеньку виводити сфери економіки, буде базуватися на тому, що кількість ліжок в наших лікарнях мають відповідати появі нових випадків хвороби. Нам буде де лікувати і як надавати медичну допомогу.

Це не наша нова позиція, це позиція Всесвітньої організації охорони здоров'я. Вона каже, що карантин зменшувати можна тоді, коли ми беремо контроль над інфекцією – тобто ми виконуємо тестування – і є можливість у системи охорони здоров'я надавати медичні послуги в лікарнях".

Він також сказав, що карантин до останнього, хто повністю вилікувався, неможливий, "тому що поки не буде вакцини, поки не буде специфічного лікування, карантин можна тримати вічно". 

 

 

Наші інтереси: 

Яка вакцина? Про що говорить головний лікар? Вакцина проти вірусу? Розуміти, що не можна нікому вірити, потрібно самостійно розбиратися у питанні, ЩО таке віруси.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
віруси
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Шоу має тривати :) Треба ж виявити найбільш упоротих.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Шоу має тривати :) Треба ж виявити найбільш упоротих.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Іван Ведь.
0
Ще не підтримано

Так, треба ж виконувати вказівку зверху..

Гарно, дуже гарно.