Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Черкаси чинитимуть опір, це вільне козацьке місто – міський голова різко відповів Зеленському

Мер Черкас Анатолій Бондаренко нагадав Зеленському, що саме в Черкасах, в центрі України, він заявив про свій намір йти в президенти. Бондаренко нагадав йому, що той обіцяв садити корупціонерів, а не міських голів України. 

20050202.png

Мер Черкас Анатолій Бондаренко

30 квітня міська влада Черкас ухвалила рішення про послаблення карантину з 1 травня. Арсен Аваков та Володимир Зеленський дуже швидко і різко відреагували на це, а поліція вже відкрила кримінальне провадження.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пригрозив меру Черкас жорсткою реакцією у Твіттері, а президент України Володимир Зеленський записав відео з "полум’яним привітом" для міського голови Черкас.

Бондаренко наголосив, що Черкаси чинитимуть опір у разі його переслідування за рішення міської влади пом'якшити карантин. Відеозвернення мер міста оприлюднив у Фейсбук. Він згадав, що Черкаси – це вільне козацьке місто.

"Якщо треба буде об'єднати Україну, ми об'єднаємо Україну. Ніхто в житті не здолав Черкаси, не здолав Холодний Яр, не здолав дух Богдана Хмельницького і Тараса Шевченка. Пам'ятайте це!"

Кому вниз - Микита Швачка


Перед цим мер Черкас Анатолій Бондаренко заявив, що передумовою для пом'якшення з 1 травня карантинних обмежень у місті стали нерівні умови для підприємців.

Як передає Цензор.НЕТ із посиланням на "Інтерфакс-Україна", про це він сказав в ефірі телеканалу "Україна 24" у п'ятницю.

"Це – рішення виконкому (про пом'якшення карантинних обмежень з 1 травня. – Ред.), і передумовою стали нерівні умови, затверджені постановою Кабінету Міністрів, коли одним підприємцям на одній групі дозволили працювати, а іншим - не дозволили", - сказав він.

Бондаренко впевнений, що міська влада не порушує правил карантину.

"По-перше, ми не порушуємо правил карантину, а ми їх дещо послаблюємо.

По-друге, ми привели Конституцію України в рівні умови для всіх підприємців. Зокрема, ми поставили в рівні умови невеликий будівельний магазин і великий будівельний гіпермаркет", – пояснив він.

"Тому що я не можу жителям міста пояснити, чому десятки, сотні людей, а то й тисячі перебувають у великому супермаркеті, але вони не можуть зайти в маленький будівельний магазин і купити фарбу. Я не можу пояснити, чому черкаською набережною люди можуть гуляти в засобах захисту, а парк, розташований поруч, вони не можуть відвідувати", – сказав міський голова Черкас.

При цьому він вважає, що різкого збільшення хворих на COVID-19 після пом'якшення карантину не буде.

"Я думаю, що не буде ніякого різкого збільшення кількості хворих, тому що в Черкаській області від початку року померло близько 3500 осіб: 1500 від інсульту, інфаркту, 700 від онкозахворювань, 38 самогубств, 24 - в ДТП, і, зрозуміло, супутні захворювання, і 9 – від коронавірусу", - сказав Бондаренко.

Крім того, мер Черкас стверджує, що ще до відкриття кримінального провадження за фактом ухвалення рішення виконкомом міськради про пом'якшення карантинних обмежень, були дзвінки з "погрозами кримінальних справ особисто мені як міському голові". За словами Бондаренка, вже минув той час, коли законослухняні громадяни України боялися правоохоронних органів. 

 

 

Наші інтереси: 

Заснування Вільної Української Держави.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

радію!

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

радію!

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Подивився відео з Черкас де було висловлено занепокоєність діями поліції після вказівок Авакова. Правильно, "Національним Корпусом" , "Свободою" і активістами з ораторськими здібностями які , звісно , кістками ляжуть оберігаючи підприємців. Коли вже ті популісти і піарщики повиводяться?

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

черкаси:нацмени проти козаків

Зображення користувача Бор Крутивус.
0
Ще не підтримано

Я приємно вражений тверезою позицією міського голови Черкас!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво,що потрібно, аби українці, нарешті об'єдналися? Як то обіцяє мер з найбільшим здоровим глуздом та найбільшою хоробрістю...

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Спочатку духовна єдність, потім організаційна.

Микола Стригунов каже:
Цікаво,що потрібно, аби українці, нарешті об'єдналися? Як то обіцяє мер з найбільшим здоровим глуздом та найбільшою хоробрістю...

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

То так, для браминів. А для більшості Українців-шудр? Мабуть, якась цілком очевидна для них користь...Або очевидна та сильна (для них) небезпека...

Якщо прагнеш чуда - створюй його!