Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Квінтет – кермо демосу, атом влади, ядро самоорганізації для перетворення етносу на націю (+аудіо)

Категорія:

Явище існує в нашій свідомості лише тоді, коло воно має ім’я. Все, що не має назви, для нас не існує. Джерело влади з’являється тоді, коли з’являється термін, що його позначає.  

200426kvintet.jpg

Квінтет
Квінтет

Аудіоверсія: Квінтет – кермо демосу, атом влади, ядро самоорганізації для перетворення етносу на націю

Головна проблема українського народу полягає в його неорганізованості. Він перебуває у стані аморфного етносу без власного органу керування. З цієї причини Україна не має чіткої лінії розвитку, вона залежна від зовнішніх впливів, а її життєві соки висмоктує величезна кількість паразитичних процесів.

Спроможність правильно керувати – давати лад – позначається словом «влада». Вирощення власного органу влади означає перетворення аморфного етносу на структуровану націю. Нація – це народ, який живе власною головою, діє згідно з власною волею, є сувереном.

Система влади складається з мінімальних структур влади – своєрідних «атомів влади» (слово «атом» означає «неподільний»). У попередніх дослідженнях ми з’ясували, що окрема людина може ефективно діяти тільки у сфері власної компетентності – певної життєвої спеціалізації. Вона  не може охопити всі сторони нашого життя, тому не може надійно ухвалювати правильні політичні рішення. Відтак окрема людина, маючи високу схильність до помилок, не може бути джерелом влади – вона не має «спроможності правильно керувати».

Проте обмеженість окремої людини можна компенсувати правильною організаційною структурою. Ця структура повинна об’єднувати людей, які є фахівцями у головних аспектах нашого життя. При цьому кількість таких людей не може перевищувати 5, оскільки людина неспроможна одночасно утримувати в оперативній пам’яті більш як 5 об’єктів. Це пов’язано з тим, що людина має на руці 5 пальців, відтак її розум тренований на одночасну роботу з п’ятьма сутностями. Якщо ж чисельність групи зростає до 6 людей, то вона неминуче розпадається на дві групи.

Ми також з’ясували, що головними аспектами нашого життя є лідерство, наука, право, безпека й економіка. Відтак «атом влади» являє собою групу, в якій виконуються 5 соціальних ролей:

  • голова (лідер);
  • радник (мудрець, науковець);
  • правник (суддя);
  • захисник (шериф, силовик);
  • скарбник (економіст, господар).

Усі ці п’ятеро гравців мають діяти гармонійно, злагоджено, наче група музикантів, які грають одну мелодію. Для позначення такої злагодженої цілісної групи застосуємо термін «квінтет». Музична назва відповідає ігровому характеру аріянства – релігії знань.  

Квінтет – це керівний орган демосу, тобто організованої політичної громади, в якій всі знають всіх. Чисельність демосу (осіб з правом голосу) не може перевищувати 105 осіб. Відтак співвідношення квінтету до чисельності демосу відповідає природній пропорції 5/95.

Психологічний розподіл ролей у квінтеті розписано у статті Квадра Ісуса Хреста: системні ролі і соціотипи апостольського демосу (+відео):  

 
Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Пізнаємо принципи націотворення. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

ігнорую владу нацменів

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

ігнорую владу нацменів

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Якщо максимум 105 осіб, тоді пропорція 5/100 ?

Я не меч, я тримаю меч.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Гарне запитання. Якщо середню групу зменшити з 20 до 19, то у демосі буде рівно 100. Це зручно для практичного управління. (5 х 19) + 5 = 100. Так і зробимо.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Хороша стаття. А музичний супровід нагадав саундтрек з фільму "Початок" (Inception) з ДіКапріо.

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

До речі, відкриття "атому влади" не менш важливе, ніж відкриття фізичного атому.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Тарнай Стрілець.
0
Ще не підтримано

Коли народилось формулювання-здається все так просто.