Зображення користувача Антоніна Ансара.
Антоніна Ансара
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Текст виступу президента США Дональда Трампа на Всесвітньому економічному форумі в Давосі 21.01.2020 - найголовніше

Спецтема:

Американський президент розповів про небачений досі економічний бум в США, розкритикував екологічних пророків апокаліпсису і закликав до більшого оптимізму. 

200123trampudavosi.jpg

Дональд Трамп на форумі в Давосі 21 січня 2020 року
Дональд Трамп на форумі в Давосі 21 січня 2020 року

Два роки тому на посаді президента США я вже виступав на  цьому форумі. Тоді я сказав, що ми запустили велике американське оздоровлення. Сьогодні я з гордістю можу заявити, що Америка проходить середину шляху до економічного буму, якого в світі досі не бачили. Ми зробили великий крок вперед, виявили свій дух, відродили потужну машинну, технічну базу наших підприємств.

Американська економіка була у досить катастрофічному стані три роки тому. За попереднього уряду зникло 200.000 виробничих робочих місць, зарплати трималися на одному рівні або падали, майже 5 мільйонів американців пішли з рядів робочої сили. Експерти передбачали десятиліття дуже-дуже повільного зростання, або навіть від’ємні показники зростання економіки, високий рівень безробіття, скорочення кількості робочої сили та середнього класу. Мільйони працьовитих звичайних людей відчували себе забутими та зрадженими, вони швидко втрачали віру в систему.

Види на майбутнє багатьох націй були похмурими, але не зважаючи на величезну кількість песимістів,  я  був упевненим у майбутньому США  як ніколи.

І ось зараз ми бачимо, що Америка процвітає і знову перемагає.

Мабуть, найбільш перетворююча зміна з усіх стосується реформи торгівлі, де ми вирішуємо хронічні проблеми, які ігнорувались десятиліттями, і відновлюємо розірвані торгівельні  домовленості.

Ми  уклали  два надзвичайних торгових договори, які представляють нову  модель торгівлі та ставлять  в пріоритет потреби робітників та сімей (домовленість з Китаєм, домовленість між США, Мексикою і Канадою).

В рамках угоди з Китаєм останній погодився прийняти заходи щодо захисту інтелектуальної власності; припинити незаконні  передачі технологій; усунути торгівельні бар’єри в галузі сільського господарства; повністю відкрити свій фінансовий сектор  і підтримувати стабільну валюту, підкріплену дуже і дуже сильними законами.

Наша абсолютно нова USMCA (угода з Мексикою та Канадою) є результатом найширшої коаліції, коли-небудь створеної для торгівельної угоди, яку всіляко підтримали промисловість, сільське господарство та робоча сила.

Сполучені Штати також уклали нову торгову угоду з Японією – на приблизно 40 мільярдів доларів  –  і повністю переробили  нашу угоду з Південною Кореєю.

Створені нові робочі місця – більше  7 мільйонів, а в проекті було 2 мільйони. Створено 1,2 мільйони робочих місць у галузі виробництва та будівельній сфері. Втративши за двох попередніх адміністрацій 60 000 заводів, зараз за рекордно короткий строк ми відновили вже 12000 – і ці цифри стрімко зростають.

 Зростає рівень заробітної плати в усіх сферах зайнятості. Зарплати робітників зростають стрімкіше, ніж зарплати менеджерів, адміністрації.  Рівень зростання зарплат найбідніших 10% населення становить більше 10%. Зарплати випускників  шкіл підвищуються швидшими темпами, ніж у випускників коледжів.

З того часу, як я вступив на посаду, більше 2 мільйонів народжених у 2000-х працевлаштувалися, і їх зарплати  зростали майже на 5% щорічно – про такі показники годі було і думати. Зараз працевлаштована рекордна кількість  американців  віком від 25 до 34 років.

 10 мільйонів громадян  збільшили свої статки за останні 3 роки. Статки найбіднішої половини громадян збільшилися на 47% – це утричі стрімкіше зростання, ніж у 1% найбагатших людей країни.

Зменшився рівень безробіття до 3,5 % – це найнижчій показник за останні більше ніж 50  років. Рівень безробіття серед  афроамериканців, латиноамериканців  та азіатських американців досяг рекордно низьких показників. Рівень безробіття афроамериканської  молоді  знизився до найнижчих покажчиків в історії нашої країни. Безробіття серед  жінок на найнижчому рівні з 1953 року, а жінки складають більшість робочої сили. Знизилися показники безробіття серед  ветеранів, інвалідів, робітників без дипломів коледжів.

Ми полегшили життя наших  громадян,  зменшивши  податки настільки, наскільки  ще ніколи в історії до нас не робили. Зменшили ставки «дитячих» податків – і від цього виграли 40 мільйонів американських сімей, а також це дало змогу 650 000 одиноких  матерів та 1 мільйону  їхніх дітей швидко вирватися із бідності.

Ми надали перший в історії податковий  кредит роботодавцям, які оплачують батьківську відпустку працівникам, що заробляють 72 000 доларів на рік  і менше. Ми дозволили оплачувану сімейну відпустку для державних службовців.

 Ми зробили витрати на виховання дітей більш доступними. Наші реформи підтримують працюючих батьків.

Ми знизили податки для бізнесу, які були найвищими серед розвинених країн. Зараз вони серед найнижчих.

Американські фондові ринки злетіли більше ніж на 50%.

Ми не концентруємо багатства в руках меншості. Гідність, достоїнство та велич  праці – це фундаментальні засади нашого порядку денного.

Зараз настала золота доба синіх комірців (робітників, зайнятих фізичною працею, переважно на великих підприємствах).

Доходи середньо статистичного домогосподарства сьогодні знаходяться на найвищому рівні, який був коли-небудь зафіксований в історії країни.

Повернулася американська мрія – більше, краще, сильніше, ніж будь-коли раніше. І ніхто від цього так не виграв, як американський середній клас. Люди та компанії повертаються у нашу країну. І це стало можливим завдяки застосуванню комплексного нового підходу, про-сімейної позиції уряду, орієнтованого на добробут звичайного американського працівника. Ми демонструємо, як може процвітати нація, коли її громади, компанії, уряд і звичайні люди працюють разом на користь всієї нації.

Ми відновлюємо конституційне верховенство права, тому призначили 190 федеральних суддів для тлумачення законів.

У першій половині 2019 року США залучили майже чверть усіх прямих іноземних інвестицій у світі. Двадцять п’ять відсотків усіх іноземних інвестицій в усьому світі припадає на США, і це число швидко зростає.


У своїй промові Трамп похвалив економічний і енергетичний успіх Сполучених Штатів, приводячи його в приклад іншим державам. Також він закликав інші нації наслідувати приклад США і звільнити своїх громадян від нищівного впливу бюрократії.

Стосовно енергоносіїв президент сказав: «Ми настільки успішні, що США більше не повинні імпортувати енергію від ворожих держав. З достатніми обсягами американського природного газу, який сьогодні доступний, наші європейські союзники також більше не уразливі перед недружніми постачальниками енергії».

За його словами, американська енергетична революція економить кошти американцям, «в той час як багато європейців борються з паралізуючими витратами на енергію. Ми закликаємо наших друзів в Європі користуватися американськими поставками енергосировини і досягти справжньої енергетичної безпеки», – сказав Дональд Трамп. І додав, що при цьому в США найчистіше повітря і питна вода на землі. Також він пообіцяв, що в рамках світової екологічної акції американці висадять один трильйон дерев.

Щодо екологічних питань Трамп зробив ще таку ремарку: «Щоб прийняти можливості завтрашнього дня, ми повинні відкинути вічних пророків загибелі і їхні пророцтва апокаліпсису». Він заявив, що кліматичні активісти хочуть, «щоб ми себе погано почували». 

В якості гарного підсумку промови лідера Сполучених Штатів можна привести його заяву, що «ми ніколи не дамо радикальним соціалістам зруйнувати нашу економіку, потопити нашу країну або викорінити наш дух свободи. За три роки Америка показала світу, що шлях до процвітаючого майбутнього починається з того, що ми ставимо на перше місце інтереси робітників, вибираємо збільшення кількості та полегшення умов ведення бізнесу для приватних підприємців, щоб вони могли вільно втілювати в життя свої мрії».

 

 

Наші інтереси: 

Працюємо з першоджерелами. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво, чи переможе здровий глузд у США? Чи залишиться Трамп президентом? Чи почнуть США повертати свої борги?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

магічно підтримую доналда трампа.Все буде добре, як зробимо добре.я-той, хто торує шлях

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Промова президента США Дональда Трампа у Давосі 2020 - важливий внесок для розуміння цивілізаційного процесу.

Дивовижно, але переглянувши, хто ще її опублікував повністю за журналістською етикою, не знайшла жодних органів. Може хтось мене виправить ?

Вони ж або її критикують, не вказуючи на оригінальне джерело, або, в найкращому випадку, подають «вибрані» уривки з їхнім «поясненням», забарвленим емоціями... Як би не було, така практика зі журналістикою нічого спільного не має.

Дякую, Антоніно, за важливий переклад !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво, чи переможе здровий глузд у США? Чи залишиться Трамп президентом? Чи почнуть США повертати свої борги?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!