Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна зникає як суб’єкт, що має свою політику, інтереси і порядок денний – Зеркаль

Дуже небезпечним є намагання створити у суспільстві образ такого собі “опонента миру” з усіх, хто проти втрати суб’єктності України. Росія – це не проблемний сусід, з яким можна домовитися, “просто переставши стріляти”, а “екзистенційний ворог”, метою якого є повне знищення Української держави.

191202.jpg

Олена Зеркаль

Сумно, навіть гірше. Замість кропіткої роботи з об’єднання суспільства його продовжують розривати на шматки і послідовно насаджувати наратіви російської пропаганди, пише у своєму Фейсбук Олена Зеркаль, заступник міністра закордонних справ за президентства Порошенка. 

Чи свідомо це робиться? Вже зрозуміло, що так. А от у чому сенс цього і які наслідки це матиме для країни?

Звичайно, можна відвернути увагу міжнародного співтовариства від російської агресії, незаконної анексії Криму та окупації частини сходу України, замінити ці дії на “внутрішній конфлікт” і чекати на мир, але це матиме трагічні наслідки для суспільства та України як держави.

Дуже небезпечним є і намагання створити у суспільстві образ такого собі “опонента миру” з усіх, хто проти втрати суб’єктності України. Водночас, впевнена, що українське суспільство не хоче миру за будь-яку ціну і не збирається жертвувати своїм суверенітетом та свободою.

Тим часом, Україна зникає як суб’єкт публічної сфери, що має свою політику, інтереси і порядок денний.

Українці завжди боролися за свободу та гідність, в цьому і полягає головна відмінність між Україною і Росією. У нас різні політичні культури. Саме тому і виникає постійне протистояння дискурсу свободи і дискурсу не-свободи, яке є ціннісним протистоянням двох систем, двох різних способів життя та різних систем, які знаходяться у гострому зіткненні.

Росія – це не проблемний сусід, з яким можна домовитися, “просто переставши стріляти”, а “екзистенційний ворог”, метою якого є повне знищення Української держави.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Ну, немає в голові, з дупи не витягнеш. Я про нарід.

Коментарі

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Ну, немає в голові, з дупи не витягнеш. Я про нарід.

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Коли я чую з вуст будь-кого вислів "мудрий український народ" - хочеться сміятися...Від жалю, що такого народу поки що немає...

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

мудрий український нарід по вінця захаращений пришелепкуватими

Зображення користувача Арджуна Пандав.
0
Ще не підтримано

Повністю погоджуюся з Оленою Зеркаль з її тезою, що до РФ.
Росія з самого її утворення намагалася нищити культуру нашої держави, мову, традиції, націю. Зараз вона планує розділити українців серед українців на подобі квазі республік ДНР і ЛНР, і таким чином розсварити, розчленувати і зруйнувати Україну як націю, як державу, як народ. Повністю переписати її історію зробити народ рабами без минулого і сучасного.

Радіймо!

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

А може усе міф, що є Українська нація?

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Український народ мудрий але обдурений і пригнічений. Навіть в такому стані протистоїть не тільки зовнішній навалі орків і бездушності європейських політиків а і внутрішнім ворогам, і малодушності частки населення. Справжня , велика гра і полягає у тому ,щоб з аморфного етносу створити націю. Саме в таку гру і грає спільнота Народного Оглядача.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Як можна мудрого обдурити?
Чому бідний бо дурний, чому дурний бо бідний.

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Ото і зникне, обдурений мудрий народ.