Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 11
  • Переглядів: 15

Союз Вепра і Орла: зоряні війни, внутрішній космос, Велике Міжмор’я і його символіка (+аудіо)

Категорія:

Спецтема:

Білоголовий Орлан США бере на себе навколоземний космос, повітря і водні простори, а Сонячний Вепр України – землю і внутрішній космос, тобто духовно-психічний простір людини.

200211drakon.jpg

Сонячний Дракон – тотем Великого Міжмор’я
Сонячний Дракон – тотем Великого Міжмор’я
Попередні статті:

Продовжуємо наше дослідження тотемів. Цією статтею розпочинаємо розмову про їх взаємодію.

Аудіоверсія: Союз Вепра і Орла: зоряні війни, внутрішній космос, Велике Міжмор’я і його символіка

Як ми вже з’ясували, тотеми – це реальні або уявні істоти, які є спрощеними поведінковими моделями народів. Зазвичай в ролі тотемів виступають тварини, адже, подібно до народів, кожен вид має свій ВИРАЗНИЙ характер. Тотеми вказують на розмаїття народних характерів, відтак сприяють кращому розумінню своїх і чужих, що важливо для моделювання цивілізаційних процесів. Погляньмо, як це працює.

Головною діалектичною суперечністю нашого часу є все зростаючий конфлікт між постіндустріальною та ультраіндустріальною формаціями. Постіндустріальний напрям очолюють США і Україна, ультраіндустріальний – Китай і Росія.

Для кращого розуміння сенсу і перспектив українсько-американського союзу корисно поглянути на взаємодію їхніх тотемів.

Психотип Сонячного Вепра

Вепр погано бачить, зате має добрий нюх і слух. Він нікого не чіпає і, здається, мало цікавиться навколишнім світом. Таке враження, що він постійно занурений у роздуми. З погляду психологічної типології, це відповідає таким головним ознакам соціотипів як «інтроверсія» та «інтуїтивність».

Вепр не схильний до застосування насильства, він всіляко уникає конфліктів. Але якщо його «дістали», відбувається нестримний вибух лютої енергії: у нього «зриває дах», він впадає в бойовий шал і перетворюється на найнебезпечнішу тварину, яка нічого не боїться і готова на все. Це прояв «сенсорики примусу» на місці точки найменшого опору.

Цих ознак досить для того, щоб умовно ідентифікувати вепра як етико-інтуїтивного інтроверта, псевдонім – «Миротворець». Комплекс якостей «Миротворця» в цілому притаманний духовній верстві, тому галльські друїди (від «дру-віди» – знавці сили) називали себе вепрами, а гелленське слово «монос» (μονός) означає як монаха, так і вепра.

Характер українського народу також відповідає соціотипу «Миротворець». Це додатково підтверджує, що Сонячний Вепр є реальним тотемом України.  

Психотип Білоголового Орлана

Білоголовий орлан має чудовий зір і діє на величезній території. Це відповідає такій ознаці як екстраверсія.

Орлан дуже правильний: він створює сім’ю, зберігає вірність своїй парі на все життя, дбайливо ставиться до виховання дітей. У його сім’ї традиційний розподіл чоловічих і жіночих функцій. Усе це відповідає психічній функції «логіка чесної праці».

Цей птах є хижаком. При потребі він невимушено застосовує силовий вплив, що вказує на таку ознаку як сенсорика.

У білоголового орлана «стильний» зовнішній вигляд, який прийнято позначати як «дорога скромність». Це прояв психічної функції «сенсорика краси і якості».

Увесь цей комплекс якостей дозволяє умовно ідентифікувати Білоголового Орлана як логіко-сенсорного екстраверта, псевдонім – «Адміністратор».  

Цей же соціотип відповідає інтегральному характеру американського народу, відтак Білоголовий Орлан є реальним тотемом США. 

Дуальні тотеми, розподіл функцій

Етико-інтуїтивний інтроверт і логіко-сенсорний екстраверт є протилежностями, що видно навіть із самих назв. Але це доповнюючі протилежності, які підходять одне одному як ключ і замок. При взаємодії між ними виникають стосунки повної персональної сумісності –  народжується феномен дуалізації. Так що Сонячний Вепр і Білоголовий Орлан є дуальними тотемами.

При дуальній взаємодії відбувається розподіл функцій – кожен має свій простір відповідальності. Водночас відбувається невимушене взаємне навчання і набуття позитивних якостей свого дуала.

У нашій ситуації очевидною є взаємодоповнююча протилежність українського й американського тотемів і чіткий розподіл між ними просторів відповідальності: Білоголовий Орлан бере на себе навколоземний космос, повітря і воду, а Сонячний Вепр – землю і «внутрішній космос», тобто духовно-психічний простір людини.

Війна за космос – це війна за Землю

На наших очах розгортається війна за опанування навколоземного космосу. Йдеться про виведення на орбіти тисяч бойових платформ і сотень тисяч супутників зв’язку. Перше дозволить ефективно вражати наземні цілі, наприклад, гіперзвуковими ракетами, тобто взяти під контроль поверхню землі. Друге дозволить розгорнути роздачу космічного Інтернету без наземних операторів і взяти під контроль планетарну інфосферу.

У кінцевому підсумку «зоряні війни» і «космічний Wi-Fi» – це все війна за Землю. Всілякі балачки про колонізацію Марсу і польоти до далеких планет – це лише прикриття факту підготовки до великої війни за нашу рідну планету.

З одного боку, для міжпланетних проектів нема вільних ресурсів – все йде на війну за Землю.

З другого боку, дуже ймовірно, що вихід у міжпланетний простір буде фізично заблокований ефектом Кесслера – лавиноподібним забрудненням навколоземного простору внаслідок зіткнення космічних об’єктів та їхніх уламків. Схоже, що вже наступне покоління землян перейматиметься не ілюзіями міжпланетних польотів, а наведенням ладу у власному земному домі.  

У ширшому плані, війна за Землю полягає в пізнанні її потенціалу та його використанні. Наша планета постійно зростає, а в її надрах працює реактор, який синтезує все, необхідне для життя, – воду, повітря, нафту, газ, метали та інші корисні копалини.

Проте найбільше зусиль потребує наш внутрішній космос – простір всередині людини. Необхідне масове впорядкування людської психіки та її очищення від інформаційного сміття й паразитичних програм, налагодження зв’язку людини зі своїм духовним світом і отримання доступу до світу божественного – до свого внутрішнього Сонця. Це найпотужніше джерело інформації та енергії.

У війні за навколоземний космос і водні простори головну роль відіграє Білоголовий Орлан, а у війні за землю і внутрішній космос – Сонячний Вепр. Поки американці утримують панування в космосі, українці утримують Гартленд – Серце Землі, родову колиску Білої раси. Хто керує Гартлендом, той керує світом.

Об’єднуючий світогляд

Об’єднуючою світоглядною основою стратегічного союзу України і США може бути тільки філософія успіху. Її основними ознаками є розвиток критичного мислення, позитивний підхід до життя, постійне індивідуальне і колективне вдосконалення, чесна праця, орієнтація на досягнення суспільно корисних результатів, щастя і успіху.  В силу історичних обставин філософія успіху зосередилася в США. У наш час філософія успіху активно розвивається в Україні – передусім завдяки виданню україномовних перекладів американської літератури.  

Для тих, хто бажає глибшого підходу, філософія успіху пропонує метафізичний і релігійний фундамент, яким є аріянство, основане на багатотисячолітній арійській традиції і вченні Ісуса Хреста.

Соціально-політичною реалізацією аріянства і, відповідно, філософії успіху є ідеологія націоналізму. В США вона розвивається під назвою Національний Консерватизм, а в Україні – під назвою Національний Солідаризм або просто Націоналізм.

Сонячний Дракон – тотем Великого Міжмор’я

До постіндустріального шляху розвитку найбільше тяжіють США і Україна, а за ними – Британія, Східна Європа і цілий англосаксонський світ. Географічно це Балто-Чорноморська дуга (Міжмор’я, Нова Європа), далі Скандинавія, Британія, Канада, США, Австралія. Це велике геополітичне утворення позначаємо терміном «Велике Міжмор’я» – Great Intermarium.

Стрижнем Великого Міжмор’я є союз України і США. В термінології тотемів це союз Сонячного Вепра і Білоголового Орлана. Цей союз забезпечує панування над усіма чотирма стихіями нашого світу. Істотою, яка символізує панування над чотирма стихіями, в європейській традиції є дракон. У нього чотири лапи (Земля), хвіст земноводного (Вода), крила (Повітря), вогненний подих або вогненний хвіст (Вогонь, тобто енергія). Дракона наші предки ще називали Семарглом і Вогнебогом. Дракон – володар духовних і земних скарбів, носій мудрості і життєвої сили.

Дракон є символом аріянства: його зображення прикрашало аріохрестиянські храми, персні й амулети, аріянські церкви будували у вигляді драконів.

Рельєф з наріжного каменя Борисоглібского собору початку 12 ст. у місті Чернігів.
Рельєф з наріжного каменя Борисоглібского собору початку 12 ст. у місті Чернігів.

Дракон символізує опанування людиною фізичного світу та його можливостей. Але щоб цього досягнути, спочатку треба оволодіти собою, навчитися керувати власними пристрастями та інстинктами, відновити зв’язок з власним духом. Тому символічна «битва з драконом» символізує труднощі, які треба подолати, щоб оволодіти скарбами внутрішнього знання. Перемога ж над драконом – це досягнення самовладання і царювання духовно-божественної сутності людини над її тваринною оболонкою.

Мистецтву «перемагати дракона» і керувати стихіями навчав Ісус Хрестос. Євангеліє розповідає про ходіння по воді, заспокоєння води і вітру. Згадується і про керування вогнем, коли «Діти блискавки» (Воанергез) – брати-апостоли Іван і Яків Заведеї – мало не спалили «небесним вогнем», тобто блискавкою, негостинне село.

Будучи символом аріянства, дракон має світлий, сонячний характер, адже саме слово «аріянство» (релігія шляхетних, сонячних людей) має корінь *ар–*яр, що є найдавнішим іменем Сонця. Сонце є символом внутрішнього бога людини і Творця Всесвіту.

Графічним символом божественного сонця є Сварга, тобто «Святе Сонце» (*св – святе, *ар – сонце). Тому Сваргу називають сонячним (солярним) знаком. Сварга (свастика) – символ Ісуса Хреста у первинному хрестиянстві. «Колись давно свастика була емблемою Хреста і в цьому значенні вживається до самого кінця середніх віків» – писав Рене Генон.

Таким чином, природним тотемом постіндустріальної цивілізації Великого Міжмор’я є Сонячний Дракон – символ мудрості, влади, успіху і багатства.

Мамай на драконі
Мамай на драконі

Символіка внутрішнього космосу

Гелленське слово «космос» (κόσμος) означає порядок, лад. Проявом космосу є краса, звідси слово «косметика». Поліпшення внутрішнього ладу, тобто вдосконалення духу, душі та плоті, є проявом збільшення божественної присутності в людині. Відтак вдосконалення самого себе є фундаментальним завданням людини – на цьому наголошує філософія успіху. Самовдосконалення веде до щастя. Декларація незалежності США починається зі слів про те, що «Творець обдарував людей певними невідбірними правами, до яких належать життя, свобода і прагнення щастя».

Щастя є наслідком гармонійного поєднанням трьох світів внутрішнього космосу людини – божественного, духовного і психофізичного. Гармонійний стан внутрішнього космосу символізує знак Щастя у вигляді мистецьки оформленої букви Ща.

Щастя – символ відродженого аріянства святого Володимира Великого
Щастя – символ відродженого аріянства святого Володимира Великого

Цей знак було розроблено спеціально для хрещення Русі в аріянство у 987 році святим Володимиром Великим. Це символ-трансформер: окрім букви Щ, у ньому бачимо і Лебедя шляхетної людини і Сокола Святого Духа, які зливаються у гармонійній взаємодії. 

Союз тотемів

Таким чином, формування постіндустріальної цивілізації Великого Міжмор’я має надійну світоглядну, геополітичну і символічну основу.

Системоутворюючим світоглядом є філософія успіху з метафізичним ядром – аріянством, символом якого є знак Щастя.

Геополітичним стрижнем нової цивілізації є союз Україна–США.

Символічною моделлю цього союзу є дружба Сонячного Вепра і Білоголового Орлана, яка приводить до формування Сонячного Дракона – цивілізаційного тотему Великого Міжмор’я.

Хай Буде!

Аріанська церква з драконами, посвячена апостолу Андрію. Це ставкирка з Боргунда (Borgund Stavkirke) – єдина з дерев’яних церков Норвегії, що збереглася без змін з часів Середньовіччя. Вона повністю збудована з дерева близько 1150 року.

Wardruna - Algir - Stien Klarnar

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Продовження: 
Наші інтереси: 

Формуємо ідеологію постіндустріального націоналізму і нової цивілізації. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
4
Середнє: 4 (1 голос)

Схоже, що в розвитку ідеології постіндустріального націоналізму ми вийшли на максимальний рівень узагальнення. Тепер багато речей можна ефективно моделювати, прогнозувати і пояснювати за допомогою тотемних тварин.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
4
Середнє: 4 (1 голос)

Схоже, що в розвитку ідеології постіндустріального націоналізму ми вийшли на максимальний рівень узагальнення. Тепер багато речей можна ефективно моделювати, прогнозувати і пояснювати за допомогою тотемних тварин.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Тепер тотемних тварин можна додати до описів соціотипів.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Святослав Хоробрий.
2
Середнє: 2 (1 голос)

Радіймо Ельфи !!!! Можливо я напишу не по темі , але це відноситьця до символіки. Я перейшов на новий рівень свого розвитку і почав цікавитись і збирати браслет з натурального каміння. Спочатку я не зовсім розумів навіщо я це роблю, слухав свій внутрішній голос , потім одна людина , спостерігаючи за мною сказала --- ти перетворюєщся на Ельфа . Звичайно спрацював стереотип , але в цьому є своя істина.

Святослав Хоробрий

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

До національного консерватизму в США тяжіє Трамп, а Байден ближче до соціалізму і відповідно, до РФ і Китаю.
То з яким союзником буде співпрацювати наш Сонячний Вепр?

Все починається з Любові.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Українцям треба співпрацювати з республіканцями, передусім трапістами. Судячи з усього, тут взагалі чистий лист. Республіканці повністю відсутні в українському інформаційному та політичному просторі.

Сергій Ждан wrote: До національного консерватизму в США тяжіє Трамп, а Байден ближче до соціалізму і відповідно, до РФ і Китаю. То з яким союзником буде співпрацювати наш Сонячний Вепр?

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!