Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Селяни з Дніпропетровщини взяли до рук зброю через розгул бандитизму і бездіяльність поліції

Категорія:

Світ:

Мешканці сіл Сорочине та Шульгівка Петриківського району Дніпропетровської області почали самостійно патрулювати зі зброєю свої населені пункти, про що повідомили у зверненні до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та генерального прокурора Руслана Рябошапки.

Селяни пояснили, що вдалися до таких заходів через тривале свавілля кримінальників, які скоїли низку розбійних нападів і пограбувань, у тому числі з вогнепальною зброєю, поранивши місцевого жителя. При цьому селяни заявили про бездіяльність поліції в цій ситуації.

"Кримінальні справи за цими пограбуваннями та розбійними нападами місяцями лежать без оперативного супроводу і без ефективних слідчих дій. По деяких справах самими потерпілими збираються всі відомості про особи злочинців, вчинивших пограбування, і надаються поліції, але і ця інформація ігнорується. Така повна безкарність спонукала бандитів уже й до озброєного нападу. Так, 12 січня бандити з метою заволодіння грошима напали на родину мешканця с. Сорочине - Сектименка Михайла, застосували бойову зброю - пістолет Макарова, яким завдали йому важкі вогнепальні поранення", - йдеться у зверненні.

Селяни заявили, що озброїлися мисливськими рушницями і патрулюють населені пункти, оскільки не можуть бути впевненими у безпеці своїх родин.

"Ми втратили віру в захист та допомогу правоохоронних органів і змушені розраховувати тільки на власні сили. На цей вимушений захід ми йдемо заради безпеки своїх сімей. У зв'язку з цим повідомляємо вас: з числа мешканців с. Сорочине створені і вже працюють місцеві загони самооборони для патрулювання території села та охорони громадського порядку. А для захисту життя, здоров'я, домоволодінь та майна мешканці села вимушені використовувати власну мисливську зброю, як це дозволяє чинне законодавство", - наголосили селяни.

Автори звернення також вимагають перевірити роботу поліції Петриківського району та надати оцінку діям правоохоронців, про що надати письмову відповідь на звернення.

Шульгівська громада повідомила у Facebook, що рішення про створення загонів самооборони ухвалили на зборах 17 січня, та висловила припущення, що правоохоронці саботують роботу, бо працюють "у долі" зі злочинцями - повідомляє espreso.tv.

Наші інтереси: 

Самоорганізація - це добре.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Злиття старої совєтської міліції з тими ж бандитами нагадує московську гібридну війну.

"Дякуючи" тим бандитам українці змушені організувати свою самооборону !

Додатковий дзвіночок для сьогоднішньої влади.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Злиття старої совєтської міліції з тими ж бандитами нагадує московську гібридну війну.

"Дякуючи" тим бандитам українці змушені організувати свою самооборону !

Додатковий дзвіночок для сьогоднішньої влади.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ось кому потрібні знання про демоси і технології самоорганізації.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Не все так погано.
Крок за кроком до нової України.

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Не довго чекати коли зрозуміють і самоорганізуються з програмістами і в блокчені оформлять землю на тер. громаду, там же віртуальну ігрову валюту , для початку.Потім зрозуміють ,що таке безподатковий простір і з ,поки ,що хаосу , вималюється стиль творчого буття.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Володимир Ви мені чомусь підняли настрій.