Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

Зачистка росіянами Донбасу почалася зі знищення українських бібліотек, музеїв і пам’ятників

Категорія:

Світ:

Коли на вашу землю приходить окупант, перше, що він робить - переписує історію вашого народу. Робить так, аби ви своїх пращурів забули. Щоб забули, що таке життя без ярма. А далі уже можна грабувати, не боячись спротиву.

Додам і я трешу в "какуюразніцу", пише Павло Бондаренко, письменник і блогер з Луганщини на своїй сторінці у Фейсбук.  

Вам кажуть: "какаяразніца" на каком язикє гаварить. Но вимагають, щоб був саме язик, а не мова. Вам кажуть: "какаяразніца" как будет називацца улица. Но вимагають, щоб вона називалася не іменем Кубанської України, а іменем Жукова. Вам кажуть: "какаяразніца" в какой странє жить. Но от що дивно - тягнуть в "Русскій мір", а не в Євросоюз. 

Знаєте, що перш за все зробили путінські окупанти та місцеві колаборанти в Луганську? Вони знищили унікальну бібліотеку Українсько-Канадського центру "Відродження". Двісті тисяч(!) книг, в яких була історія України та українська культура. Бойовикам з колорадськими стрічками не було "какаяразніца",

Знаєте, що перш за все зробили путінські окупанти та місцеві колаборанти в Севастополі? Демонтували пам'ятник гетьману Сагайдачному та спалили підручники з історії України.

 

Знаєте, що зробили путінські окупанти та місцеві поліції в Донецьку? Знесли зі стін університету пам'ятну дошку та барельєф Василю Стусу. "Какаяразніца", кажете?

Філологічний факультет Донецького університету

Запам'ятайте - коли на вашу землю приходить окупант, перше, що він робить - переписує історію вашого народу. Робить так, аби ви своїх пращурів забули. Щоб забули, що таке життя без ярма. А далі уже можна грабувати, не боячись спротиву.

Свого часу Катерина ІІ інструктувала графа Чернишова, якого поставила губернатором на щойно захоплені після розділу Речі Посполитої землі: "Надобно лишить их исторической памяти ненужной..."

А вже потім з вільних українських козаків зробили кріпаків. Рабів, якими торгували, мов худобою.

"Какаяразніца", кажете?
Подивіться ці фоточки, може щось та й зрозумієте.


Коментар НО: 

Зачистка Донбасу від української культури є проявом ечнічної чистки, здійсненої росіянами України за підтримки своєї історичної батьківщини. Про це у статті Українсько-російська війна є міжетнічною, реінтеграція Донбасу неможлива без відновлення етнічного балансу (+аудіо)

Наші інтереси: 

Розуміти, що без національної мови і національної пам'яті народ не буде незалежним. Незалежна держава повинна мати СВОЮ державну мову і СВОЮ історію (а не нав'язувану з боку "старшого брата").

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Новак.
0
Ще не підтримано

є таке

Коментарі

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Страшне ,що в головах молоді сидить оте "какая разніца". З продажу Київстару московському оператору молода продавчиня сказала ,що може це на краще.По вулицях ходять не підлітки а діти до 10 -12 років і слухають московський реп з своїх медіаприладів.Відчувається ,що ім дійсно все до одного місця."Какая разніца" сучасна ідеологія реваншистів.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Андрій Новак.
0
Ще не підтримано

є таке