Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Урожай зернових вже перевищив історичний максимум. Обмолочено 96% площ

Станом на 19 листопада, зернові та зернобобові культури обмолочені на площі 14,3 млн га  (або 96% до прогнозу) та намолочено 66,4 млн тонн зерна при врожайності 46,5 ц/га (у 2017 р. – 41,8 ц/га).

«З огляду на досить сприятливі погодні умови для пізніх ярих культур, наші обережні прогнози щодо рекордного урожаю за всю історію незалежності України починають справджуватися. На даний момент, коли збирання зернових ще триває, маємо більше ніж 66 млн тонн, що вже перевершує попередній найвищий показник 2016 року», - прокоментував перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк.

За його словами, історичний рекорд виробництва зернових у 2018 році забезпечується завдяки високому врожаю кукурудзи, який також очікується на рівні історичного максимуму – близько 34,8 млн тонн.

На сьогодні кукурудза обмолочена на площі 4,1 млн га або 90% до прогнозу, намолочено 31,3 млн тонн зерна при врожайності 75,9 ц/га (у 2017 р. – 52,3 ц/га), яка також є найвищим досягненням в історії незалежної держави.

Крім того, вперше будуть зафіксовані рекордні показники з валового збору і урожайності сої та соняшника.

Довідково:                                                                                                                  

Станом на 19 листопада, соняшник обмолочений на площі 6,0 млн га або 99,8%, намолочено 13,8 млн тонн при врожайності 22,8 ц/га (у 2017 р. – 20,1 ц/га).

Соя зібрана з площі 1,7 млн га або 99% до прогнозу, намолочено  4,3 млн тонн при врожайності 25,7 ц/га (у 2017 р. – 19,2 ц/га).

Наші інтереси: 

Гарний урожай - сита зима.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Ясун.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Зернові - об'єднуючий фактор для всіх українців. Не знаю чи ще десь у світі так радіють зібраному урожаю.

Si vis pacem, para bellum

Коментарі

Зображення користувача Андрій Ясун.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Зернові - об'єднуючий фактор для всіх українців. Не знаю чи ще десь у світі так радіють зібраному урожаю.

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Анатолій Творець.
0
Ще не підтримано

То велика втіха для зернотрейдерів. Адже ціна зернових закупочна і в Одеському порту на відвантаженні за кордон відрізняється в багато раз

В мудрості - сила