Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Ані слова про Москву": українська письменниця розгромила Росію за фейкову історію

Письменниця, борець за українську мову Лариса Ніцой обурилася тим фактом, що Росія створила собі вигадану історію, щоб возвеличити себе над прародителькою України - Київською Руссю.

nicoy.jpg

Лариса Ніцой

До гострої критики її спонукав перегляд одного з фільмів компанії російського режисера Микити Міхалкова з перекрученими історичними фактами. У зв'язку з цим Ніцой вирішила поділитися аналізом альтернативних джерел, який вона опублікувала на своїй сторінці у Facebbok.

"У фільмі протитрований 1605. І ось у 1605 році герої фільму борються за Росію-матінку. Ні для кого не секрет, що "Росією" сусідня країна стала називатися тільки у 1721 році завдяки наказу Петра I. До цього так називалися ми. Про це є відповідні іноземні карти та історичні джерела.

А на той час сусідня країна була Московським царством. Але для московитів пофіг на цей факт, у фільмі вони борються у 1605 році за країну, яка з'явиться тільки через 116 років. А ще московити борються за Русь. Смута на Русі без батюшки-царя. Їх не бентежить той факт, що на Русі ніколи царів не було. Були князі, були королі (Данило, його син, онук), але не царі", - наголошує письменниця.

Крім того, вона додала, що Московське царство ніколи не входило до складу Русі, оскільки вони просто розминулися в епохах. Більше того, країна-попередниця сучасної Росії була заснована на татарських землях татарами - це була Золота Орда хана Батия, який подарував ці землі у 1237 році своїм рідним братам Чілаукуну, Беркечару і Мухаммеду.

Ще один цікавий факт, на який звернула увагу Ніцой - це використання на зазначених територіях уйгурської мови як офіційної.

Як приклад брехливості російської історичної науки Ніцой наводить дату нібито першої згадки назви Москва - 1147 рік.

"Однак першоджерела цієї згадки не існує... У закордонних джерелах 1140-х років немає згадок про Москву. Більш того, про Москву не згадується і через 100 років!" - наголошує письменниця, наводячи для підтвердження своїх слів чотири свідоцтва того часу.

Першим з них є розповідь ченця Юліана з Будапешта, який у 1237-1238 роках здійснив другу поїздку на Волгу на прабатьківщину угорців.

Наші інтереси: 

Вивчати історію, щоб не ввести себе в оману.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Вся "Історія Росії" побудована на нахабній брехні!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Вся "Історія Росії" побудована на нахабній брехні!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

лінк?

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Лінк на що?

Відкрий книжки по історії Росії дореволюційних і радянських авторів.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!