Зображення користувача Леонід Українець.
Леонід Українець
  • Відвідувань: 133
  • Переглядів: 141

Випадки реінкарнації зі спогадами про проміжок між втіленнями

Світ:

Останні 40 років дослідники з Університету Вірджинія збирали випадки про дітей, які стверджують, що пам'ятають попередні життя. Деякі з них також стверджують, що пам'ятають події, які відбулися в проміжку між кінцем їх попереднього життя і їх народженням у цьому житті.

perevtilenna.jpg

Реінкарнація

Вступ

У відділі досліджень особистості Університету Вірджинія, дослідники за останні 40 років зібрали випадки дітей, які претендували на пам'ять попередніх життів. В таких випадках зазвичай залучені діти віком від 2 до 7 років. В спогадах іноді вони згадують життя когось з членів сім'ї або знайомих. Проте в інших випадках діти описували життя незнайомця в інших місцях. Інші люди потім підтвердили, що описи дітей були відповідними до життя покійної особи. Таку особу назвали попередня особистість.

Подібні випадки зазвичай включають в себе інші особливості, крім заяви дитини про попереднє життя. Низка дітей народилась з вродженими плямами, котрі відповідали за розміщенням ранам на тілі попередньої особистості. Дехто з дітей демонстрував поведінку схожу на ту, що була в минулому житті: зокрема з повторюваною імітацією професії попередньої особистості. В меншості випадків діти повідомляли спогади про події, що мали місце між смертю і новим народженням. Такі випадки реінкарнації з проміжними спогадами називають CORT-I (the cases of the reincarnation type with intermission memories). Про них і піде мова в статті.

Статистичний аналіз

Більше 2 500 випадків реінкарнації було зафіксовано дослідниками з Університету Вірджинії. 1 200 з них введено в комп'ютерну базу даних. В 276 випадках суб'єкт дослідження заявив, що пам'ятає не тільки минуле життя, а й час між втіленнями, тобто володіє проміжними спогадами. Такі проміжні спогади було поділено на 4 категорії: спогади про похорон, спогади про земні події, спогади про перебування в світі іному, спогади про зачаття або перенародження.

Для аналізу було вибрано всі записи, що є в базі даних, за винятком випадків з Бірми. Оскільки на той момент введення даних з Бірми ще було неповним. Було відібрано 1107 випадків з Індії, Шрі-Ланки, Туреччини, Лівану, США і Канади. З них 217 мали проміжні спогади. Ті, хто мали проміжні спогади, видали більше тверджень, котрі були перевірені, порівняно з тими, хто проміжних спогадів не мав. Вони згадали більше імен, окрім імені попередньої особистості. Також серед них  є тенденція до згадування більшої кількості попередніх життів. У випадках CORT-I значно частіше стрічається згадування імені або прізвиська попередньої особистості і заяв про спосіб смерті. Повідомлення про спосіб смерті пройшли незалежну перевірку і у 84% випадків виявились переважно точними або цілком точними.

Випадки CORT-I були також сильнішим, ніж звичайні, за шкалою SOCS (шкала сили випадку), який призначає бали за чотирма категоріями факторів: родові плями або вроджені вади, що відповідають ранам попередньої особистості, підтверджені заяви суб'єкта про попереднє життя, незвичайна поведінка, пов'язана з попереднім життям і географічна відстань між попередньою особистістю і новою сім'єю суб'єкта. Середні показники за цією шкалою становили 15,7 і 9.7 відповідно. Інші особливості випадків CORT-I не відрізнялися суттєво від звичайних. Підсумовуючи можна сказати, що ті, хто має проміжні спогади, володіють кращою пам’яттю. Разом з кращими показниками згідно шкали сили випадків це вказує на те, що такі випадки дійсно заслуговують на більшу увагу.

Аналіз проміжного досвіду

Ян Стівенсон визначив, що 52 з 230 бірманських випадків містять спогади про проміжок між втіленнями. Це майже 23%. Для порівняння в турецьких і ліванських випадках таке співвідношення становить 8 і 2 відсотки відповідно. Ці випадки досліджували кілька десятиліть назад. І тому потрібне повторне дослідження, щоб виявити чи легко можна знайти подібні випадки тепер. Послідовники Стівенсона проаналізували 35 випадків CORT-I з Бірми. З цього можна зробити попередні висновки.

Передусім деякі відомості про культуру бірманців є доречними. Панівним віровченням є поєднання запозиченого буддизму із місцевим анімізмом. Буддизм є більш формальним аспектом і він співіснує з віруваннями в духів природи. Буддизм прогнозує зміну долі протягом життя згідно з накопиченою кармою, тоді як проявам природних духів приписують повсякденні удачі і невдачі. Таке культурне тло бірманців може сприяти збільшенню повідомлень про проміжні спогади і на їх специфіку.

Схема

Класифікація випадків CORT-I може містити підводні камені. Звіти про проміжні спогади варіюються, нема двох однакових. Проте, повторюються теми, події і хронології. З огляду на ці моменти, Такер і Шарма пропонують триетапну схему, що описує досвід перебування між втіленнями і вона є відправною точкою для подальшого аналізу. Вона описує типову хронологію перебігу CORT-I в бірманських випадках і висвітлює характеристику події й теми кожного етапу. Не всі три етапи згадують усі суб'єкти досліджень. Але описаний формат підходить для більшості випадків і служить попереднім планом категоризації.

Етап 1

Перший етап можна назвати "перехідним". Дев'ять з 35 бірманців згадали про особливості характерні для цього періоду. Події і описані персонажі  пов'язані з попереднім життям. Суб'єкти можуть бачити підготовку тіла попередньої особистості або похорон, неспроможні спілкуватися з живими. Деякі повідомили про те, що вони втікали від плачу своїх родичів. Цей етап часто закінчується, коли суб'єкт стрічає старійшину, одягненого в біле.

Етап 2

Другий етап характеризується його помітною стабільністю в порівнянні з двома іншими етапами. Суб'єкти повідомляють, що перебували у певному місці або виконували певні обов'язкові дії. 19 з 35 давали типові звіти про другий етап. Один повідомив, що був атакований якимись духами і змушений був віддалитись від них. Деякі повідомляли, що зоставались поблизу дерева, деякі в паґоді, два поблизу місця смерті. Сім із них повідомили про спілкування з іншими безтілесними особистостями. Одна жінка повідомляла, що не могла покинути місце, де сховала коштовності за земного життя, але також стверджувала, що безтілесною виглядала значно гарніше і була одягнена, наче в усе золоте. Ще одна повідомила, що її досвід перебування там був цілком приємним.

Етап 3

Останній етап - це вибір батьків для наступного життя або зачаття. Вісімнадцять з 35 суб'єктів повідомили про особливості цього етапу. Сім слідували за майбутніми батьками за власною ініціативою. П'ять були спрямовані кимось до теперішніх батьків, часто - старійшиною, згаданим в першому етапі. Дев'ять прокоментували, як вони отримали вхід до тіла матері. Найчастіше це було разом із зерном рису або з водою, спожитою матір'ю. Кілька пішли на значні відстані, маючи численні спроби, після того, як вони були відкинуті духом-опікуном. Попереднє порівняння припускає, що ця схема може застосовуватись не тільки для бірманських CORT-I, але для CORT-I на міжнародному рівні. Стівенсон повідомив про справу Бонгкуха Промсіна з Таїланду, який стверджував, що після смерті його попередньої особистості він жив на дереві на сім років (етап 2), а потім слідував за його теперішнім батьком додому (етап 3). Тайський ченець Чаохун Раджсутхаярн повідомив відвідини похорону попередньої особистості (етап 1) і намагався спілкуватися з гостями, аж поки усвідомив, що він невидимий для них. Подібні випадки також було зафіксовано в Шрі-ланці і США. Конкретні видіння можуть бути специфічними для певної культури, але попереднє вивчення припускає, що етапи є універсальними. Подальше вивчення перевірить це твердження.

Порівняння CORT-I з NDE (присмертним досвідом)

Повторювані тематичні елементи CORT-I, особливо видіння інших істот і припущення перебування в світі іному, нагадують досвід близький до смерті (NDE). Це тематичне перекриття вимагає дослідження. Початкове порівняння було зроблено шляхом застосування двох шкал присмертного досвіду WCEI  і шкали Ґрейсона до складеної тимчасової схеми, викладеної вище. Деякі відмінності є очікуваними, оскільки присмертний досвід зазвичай означає повернення і продовження життя, тоді як люди, які повідомляють про проміжок часу між втіленнями, розповідають, як вони остаточно втратили життя. Крім того, шкали WCEI та NDE Ґрейсона були розроблені використовуючи звіти з дуже різного культурного оточення, порівняно з CORT-I. У цьому випадку дослідили відмінності між ними і CORT-I, використовуючи міжнародний огляд NDE та вивчення NDE у сусідів Бірми: Індії та Таїланді.

Спільним для них виявилось суб'єктивне відчуття себе мертвим, сприйняття чиєїсь присутності або голосів, знайомство з видимими духами. багато випадків повідомлень про спогади між втіленнями набирали 7 балів за шкалою WCEI, що відповідає категорії помірного досвіду за Рінґом. Цього цілком достатньо, щоб констатувати подібність між двома різними типами випадків. 

Висновки

Випадки типу реінкарнації з проміжними спогадами є яскравим явищем. Але оскільки такі спогади поки що неможливо перевірити науково, вони не були у центрі уваги досліджень до цього моменту. Проте, поточний аналіз показує, що вони мають бути обережно розглянуті. Оскільки діти, які повідомляють про такі спогади, схильні робити більше верифікованих тверджень про попереднє життя. І їх розповіді про проміжок між втіленнями схожий на прояв кращої пам'яті про події до теперішнього втілення. Зміст проміжних спогадів значно збігається з повідомленнями про присмертний досвід. Це дозволяє розглядати їх як прояви одного загального явища - потойбічного життя.
Деталі звіти про випадки з різних країн різняться, тому є сенс говорити, що такі відмінності пов'язані з культурою, можливо, навіть, зумовлені культурою. Явище вимагає більш детального вивчення. Зокрема порівняння звітів з різних культур. Подальше вивчення таких випадків може також прояснити розуміння присмертного досвіду.

Коментар для читачів Народного Оглядача: переклад мій, подано зі скороченням.

Наші інтереси: 

Вивчаймо палінґенезію в Інституті Міжмор'я.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

З цієї статті мене зацікавив фрагмент де реінкарновані розказували, як вони намагались потрапити до тіла майбутньої матері разом із зернятком рису. Пригадав, що в казці про Котигорошка, його мати, перед тим, як зачати майбутнього богатиря, з'їла горошинку.

https://t.me/ETEPHET

Коментарі

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

З цієї статті мене зацікавив фрагмент де реінкарновані розказували, як вони намагались потрапити до тіла майбутньої матері разом із зернятком рису. Пригадав, що в казці про Котигорошка, його мати, перед тим, як зачати майбутнього богатиря, з'їла горошинку.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Звернімо увагу, що свідчення чергових втілень ("палінгенезії" у вищому розуміння, або як "реінкарнація" у "приземленому" трактуванні) здебільшого має витік із умовно "буддійського" світу. Тут поняття про явище реінкарнації сАме культивується, тобто доглядається, по меншій мірі постійною згадкою, проговорюванням явища, хоча і дещо спотвореним (втілення у мінерали наприклад).
Інша ситуація з християнським світом. Тут палінгенезія є "бур’яном, який виполюють", іншими словами - зовсім не культивується ПРАВильне уявлення про явище. Згадуване "пакібитіє" трактується виключно як "майбутнє відновлення мняса на кістках", виключно для здійснення акту покарання. Тому свідчень про попередні втілення в християнському світі знайти надзвичайно проблематично. Окремий пласт "свідчень" становить "одкровення блаженних" виключно для залякування "пастви" (не забивайте у Гуглі "митарства"! ;) ).

Цитата:
такі відмінності пов'язані з культурою, можливо, навіть, зумовлені культурою. Явище вимагає більш детального вивчення. Зокрема порівняння звітів з різних культур.

Можна виявити певну схожість "буддійських спотворень" реінкарнації і "християнських прополок" пакібитія (назвімо це явище "антикультиванням" палінгенезії).
Наприклад, "Один повідомив, що був атакований якимись духами і змушений був віддалитись від них." (будд.) і атаки "падшими духами" під час післясмертної мандрівки душі(психіки?) "митарствами" (христ.)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Арсене нам з тобою пощастило, ми з тобою долучені до хрестиянського середовища, де до перевтілення духа ставляться спокійно. Тож не забиваймо свою пам’ять різними митарствами.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

А я про що?! ;-) ))))
РаДіймо! )

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Більшість випадків, зібраних Яном Стівенсоном і його послідовниками, походить з буддистського й індуїстського середовища. Але є яскраві випадки з різних країн. Пропоную шукати випадки перевтілення духа не серед юдохристиян, а серед українців (вловив відмінність? ;)
Агов, українці! Хто пам'ятає минуле втілення?

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Пам'ять говорить мені, що я був у легіонах Священної Римської Імперії; ішов на Рим з Муссоліні; бився з комуністами на вулицях Берліну разом з Горстом Весселем...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

То Ти справжній [url=Повстанець]https://youtu.be/XSGgIzVnixg[/url], Друже Володимире!))
"Я був повстанцем в козацькій борні,
Славного Богдана в визвольній війні...
..."

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Штурмовик!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Гарна аналогія! (А принцип аналогії властивий герметичній літературі!)
Взагалі, в міфології (особливо в українських казках, як виду герметичної літератури) можна черпати багато закодованої інформації про світобудову.
З огляду на приклад "Котигорошка", можна задуматися над тим, що для нормальної палінгенезії (чергового втілення) зачаття має відбуватися на всіх рівнях - тілесному, душевному і духовному.
Ми ж розуміємо, що без тілесного зачаття (злиття материнських і батьківських людських клітин) ніяке споживання зерна/води не матиме субстрату для проростання-втілення.

Цитата:
прокоментували, як вони отримали вхід до тіла матері. Найчастіше це було разом із зерном рису або з водою, спожитою матір'ю.

?Натомість Дух і Божа Іскра потрапляє до зародка напівфабрикату-біоробота із зовні у вигляді горошини, зернини, краплини, дуновіння? І лише коли вже є два поєднання - плоті(Тіло) і психіки(Душі).
Ось воно НЕПОРОЧНЕ ЗАЧАТТЯ Ісуса Хреста! Зачаття без насилля, добровільно, з Любов’ю! "Все, що робиться з власної волі - добро...." І на сторожі непорочного зачаття стоять Розум(як усвідомлена відповідальність), Звичаї, Предки

Цитата:
"...маючи численні спроби, після того, як вони були відкинуті духом-опікуном"

Ще раз - Гарна аналогія, Леоніде!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

До речі. Котигорошко народився після загибелі його старших братів. І ту чарівну горошинку, яку ковтнула його майбутня матір, приніс вітер. Тож є розумова пожива для знавців герметики.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Трохи так:
"...що, хлопці, биться чи мириться?!
— Ні,— кажуть,— биться!
— Ходіть же на залізний тік!
Пішли на залізний тік биться. Не довго й бились, як ударив їх змій, так і загнав у той тік. Забрав їх тоді тільки живих та й закинув до глибокої темниці."

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Арсен Дубовик каже:
зачаття має відбуватися на всіх рівнях - тілесному, душевному і духовному

Знаю одну таку особистість.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

ТойХтоНаписавЄвангеліє?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Цікаво який відсоток народжується у своїй родині,клані чи племені знову.І чому інші позбавлені такої нагоди.Чи це лотерея,чи карма,чи свобода вибору на якомусь рівні.

Не закопуйте скарбів,бо вони навіть після смерті не відпускають...:)

Не Галиться стаття...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Це Вибір Бога!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Деякі особи, що пам'ятають минуле життя, стверджують, що самостійно вибрали майбутніх батьків. Деяких спрямував Аїд (він же Бог, він же старійшина, він же вартовий залежно від культури).

Володимир Федько каже:
Це Вибір Бога!

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Питання для розминки розуму: чи Воїн Світла грає за правилами написаними Богом?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Цікаве питання і воно потребує детальнішого вивчення. Поступово Аз опрацюю більше матеріалу зібраного дослідниками з Університету Вірджинія і зможу повідомити певну статистику. Також збираю випадки пам'яті про минулі втілення серед україномовних. Тоді буде ще більш відповідна статистика.
Стосовно можливості втілитись в родинному колі. То якісно можу запропонувати таке припущення. Хто створив хорошу сім'ю, родину, має здорових нащадків і приємні умови для свого подальшого розвитку, той втілюється в дитині одного з родичів чи друзів. На Народному Оглядачі є публікація про Віктора Вінсента, яка добре ілюструє мою думку. Хто не створив міцної родини в цьому житті, то після смерті грає в лотерею: шукає втілення в іншому племені, варні, селищі і, навіть, країні. Найвидатніший мислитель давнини Арістоклес стверджував, що вибір майбутнього втілення здійснюється людьми на основі їх звичок, але фактор випадковості теж присутній.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Бачу, що іншим інвесторам вдалось проголосувати галами. Тож в цілому система працює. Можливо, мають місце локальні помилки. Треба описати ситуацію і передати її техпідтримці.

Явсе Світ каже:
Не Галиться стаття...

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Галення статті сьогодні пройшло успішно.Напевно були якісь тимчасові неполадки.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Пам'ятаю лише життєві епізоди які я вже колись проживав в іншому житті

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Чи запам'ятались імена або місцевості?

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Просто певні епізоди які я вже колись бачив

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Просто певні епізоди які я вже колись бачив

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Коли вперше вони появились в пам’яті?

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Для переважної більшості людей пам’ять про свої попередні життя є шкідливою.
Стирання пам’яті дозволяє:
- почати гру з чистої сторінки, без тягарів попереднього життя;
- зробити гру цікавішою, вільнішою, ризикованішою.

Пам’ять про попереднє життя доцільна тільки тоді, коли цього конче потребує велич вирішуваних завдань у новому житті. Проте цей інструмент доступний тільки для тих, хто прожив у святості попереднє життя. Якщо ні - то неминуче переформатування. І це добре!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Є ще одна особливість, котру зазначає Джим Такер. Іноді дитина не має чітких спогадів про минуле втілення, але їй притаманні фобії, які не можливо пояснити її теперішнім досвідом або спадковістю. В таких випадках Такер пропонує звертатись до попереднього життя. Власне, він передусім є дитячим психіатром, який спеціалізується на фобіях. А додатково займається вивченням випадків зі спогадами про минуле втілення, щоб краще зрозуміти явище.
Моя особиста думка така: кожен сам вирішує пам'ятати чи не пам'ятати і сам відповідальний за своє рішення.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

У цьому є логіка.Бо після смерті тіла,людина мабуть бачить своє минуле життя із позиції стороннього Спостерігача.Тож більшості не хочеться пам'ятати те,що вони бачать,бо вже розуміють у повній мірі рівень вчинків минулого втілення...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

А Карнеґі порадив Гіллу вивчити помилки і рухатись від них.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Дуже часто люди,котрі вчать інших жити,не можуть поладнати із власною долею.Я маю на увазі Дейла Карнегі.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Але Наполеона Гілла повчав Ендрю Карнегі. А стосовно Дейла Карнегі почитай праці Еверета Шострома. Він там докладно пояснює. Особисто мені більше до вподоби думка Кирила Стеценка, який жив серед американців деякий час: "Удавана посмішка краща за відверту злобу :)".

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Дякую за рекомендації до читання,та на даний час цікавлюся іншою темою...

А щодо: "Удавана посмішка краща за відверту злобу :)"...то обидва випадки є природними хіба що для театру:)...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Моя особиста думка:

- при народженні на обраних людей покладається певна Місія, яку вони повинні осягнути і виконати;
- прожитий вік людини визначається не людиною;
- можливість реінкарнації надається для реалізації людиною певної Місії, якщо вона у минулому житті проявила себе певним чином;
- пам'ятати чи не пам'ятати і вибіркова пам'ять про минуле життя залежать не від людини, а від Того, хто надає можливість реінкарнації.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Моя особиста думка, сформована на основі відомостей почерпнутих з різних джерел.
Перед народження людина ставить собі мету, яку хоче досягнути при житті. Якщо вона цю мету потім забула, тоді на неї покладають місію.
Прожитий вік визначений низкою факторів, один із них - це воля до життя.
Можливість перевтілення створена для еволюції духа, можливості виправити помилки і удосконалити здібності.
Пам’ять чи забуття про минуле втілення визначене низкою факторів, які ще потрібно вивчити. Орфічна гіпотеза: пам’ять можна зберегти, виконуючи певні ритуали. Піфагорійська гіпотеза: пам’ять можна зберегти, якщо заслужити милість богів. Гіпотеза Каганця: пам’ять можна зберегти, якщо прожити попереднє життя в святості (певним чином схожа на попередню).

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)