Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Не прискіпуйтесь до себе, ламайте звички і порушуйте правила!

Це дозволить відкритися несподіваній проникливості. Зробіть щось незвичайне, неочікуване, оригінальне. Зробіть собі подарунок, вибравшись зі звичної рутини. Стимульована і активована свідомість набагато сприйнятливіша до нових думок

Так вважає Джон Кехо, автор бестселера "Mind Power" ("Сила розуму"). З 2002 року почали з’являтися переклади на російську цієї книжки під назвою «Подсознание может все!» Я вважаю, що така назва не відповідає оригінальній, адже підсвідомість – це підсвідомість (subconscious), а розум – це розум (mind). Але сьогодні – не про це.

Пропоную поради Кеха для творчих людей. Але перед цим зауважу, що, на думку Джона Кехи, людина є творчою, якщо вона сама вважає себе творчою. Всі люди володіють творчим потенціалом, дарованим природою. На жаль, багатьох ще з раннього дитинства переконали у його відсутності, і в результаті творчий початок був придушений.

«Коли заходить розмова про творчі нахили, на думку зазвичай приходять письменники, художники, поети, музиканти - особистості, котрі проявили себе в мистецтві. Але творчі здібності цим не обмежуються. Успішне ведення справ, нові підходи у вихованні дітей, веселе і цікаве життя вимагають такого ж творчого підходу, як і мистецтво, а іноді й більшого польоту фантазії», - пише він.

Творчий підхід часто має на увазі ломку старих стереотипів і створення нових. Іноді ломка правил і відмова від набридлих звичок і шаблонів, які роблять нас інертними, є найрозумнішим шляхом до самовдосконалення.

Кехо вивчив цікавий підхід процвітаючого виробника готового одягу з Нью-Йорка, який розповів таке:

"Коли я відчуваю, що загруз в болоті, то міняю розпорядок сну. Замість того, щоб прокидатися о сьомій ранку і лягати об одинадцятій вечора, я встаю о четвертій і засинаю о дев’ятій вечора. І, схоже, вже ця зміна стимулює виникнення нових ідей і підвищує працездатність".

Кехо також спробував поміняти звичний розпорядок. Протягом трьох місяців він вставав о 4 ранку і працював до полудня, потім лягав о 2 годині дня і спав до 6 вечора, а потім працював до опівночі і знову йшов спати. Це неймовірно підвищило його продуктивність, каже він. До того ж він бачив набагато більше снів і більше запам'ятовував.

«Якщо ви не можете досягти бажаних результатів, то, можливо, варто змінити деякі правила. Які звички і стереотипи ви можете зламати? Як струснути себе? В якій області вам потрібна революція? Пора взяти ініціативу в свої руки. Не бійтеся все перемішати. Згодом ви побачите користь від того», - пише Кехо.

І друга порада на сьогодні – наповнюйте свій колодязь.

Це означає, що ви повинні про себе дбати, навчитися розраховувати свої сили і свідомо поновлювати ресурси. Буддійська мудрість каже: "Якщо тримати лук постійно натягнутим, він зламається". З визнанням своїх творчих нахилів приходить вміння стимулювати "внутрішню музу". Веселощі і різноманіття - це кращі стимулятори, вважає Кехо.

Багато людей, які досягли успіху, зізнавалися йому, що часто робили великі відкриття після того, як знаходили час для роздумів і переоцінки. Це неважко зрозуміти, тому що перебування в стані "нічогонероблення" змушує вашу підсвідомість (творчий розум) нестися вперед на всіх парах. І майже завжди в періоди бездіяльності приходять блискучі та свіжі ідеї:

«Наповнити колодязь – це мислити весело, а не стандартно. Зробіть щось зовсім незвичайне, неочікуване, оригінальне. Зробіть собі подарунок, вибравшись зі звичної рутини. Займіться новою діяльністю або хобі: це може бути катання на лижах, малювання, видування скла, планеризм, водне поло, садівництво – все, що завгодно, аби це наповнювало джерело і живило вас. Стимульована і збуджена свідомість набагато більш сприятлива для нових думок, ніж втомлена від дрібниць і заборон. А якщо виникне легке відчуття провини за таке проведення часу, просто нагадайте собі, що ви наповнюєте колодязь».

Наші інтереси: 

Використовуємо наші внутрішні можливості і силу розуму.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Лягати о 9 (найпізніше - о 10) - необхідна умова для відновлення психіки. Зрозуміло, що прокинешся о 4 ;) Приємно, що ще хтось у цьому пересвідчився.

Коментарі

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Лягати о 9 (найпізніше - о 10) - необхідна умова для відновлення психіки. Зрозуміло, що прокинешся о 4 ;) Приємно, що ще хтось у цьому пересвідчився.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Лягаю спати о 23 - 24-й, прокидаюся (без будильника) 7:15 - 8:00.

В разі необхідності попрацювати лягаю спати і о 3-й, а прокидаюся (без будильника) о 9:00 - 9:15.

В разі крайньої необхідності попрацювати лягаю спати коли необхідність закінчується :-)

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Є ще інша порада, іншого автора.
Вставати на годину раніше, цю годину розбити на 6 частин по 10 хвилин. Кожні 10 хвилин інший вид діяльності. Ці поради близькі до створення ритуалу. З часом напишу про це в своєму блозі.

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.