Зображення користувача Петро Олар.
Петро Олар
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Злітаємо за Україну, литовською Kilti už Ukrainą - Сакалас Уждавінус

«У небі нема меж. Небо – це те, що об'єднує всі країни і моя ідея: треба літати на планерах, а не на винищувачах», – говорить Сакалас Уждавінус (Sakalas Uždavinys), литовський актор театру і кіно, пілот спортивного планеризму.

210817621021445360436033765267171o.jpg

Сакалас Уждавінус (Sakalas Uždavinys), литовський актор театру і кіно, пілот спортивного планеризму.
Сакалас Уждавінус (Sakalas Uždavinys), литовський актор театру і кіно, пілот спортивного планеризму.

Все, що я хочу сказати про Україну, можна вмістити тільки в моє велике серце. Насамперед, для нас в Литві немає ближче людей, ніж українці. Це неможливо описати, ми пройшли це і знаємо, як нелегко стати вільними і незалежними. Я впевнений, що Україна не зійде зі свого шляху, вона гідно стоїть на передових рубежах Європи. Вона сильна країна і все подолає. Вона надихає нас на відродження Європи в культурному і духовному плані.

Україна сьогодні – це надія Європи і всього світу. Світова культура сьогодні стагнує, немає ідей, які можуть об'єднати ліберальні думки. Україна має свою ідею, яка дуже добре виявляє вірні думки.

Україна – це найважливіша точка на Землі, бо там вирішується доля гуманізму. Якщо Україна витримає, а ми все цього хочемо і підтримуємо, то буде краще і в Європі. Адже Україна сьогодні – це прапороносець вільної думки.

Я відчуваю, що Україна назавжди є і буде нашим кращим другом. Упевнений, що вона буде процвітаючою країною, яка покаже шлях багатьом народам і надихне сміливо йти своїм шляхом. Вже недалеко те завтра, коли культура визначить багато. Я бачу це світле майбутнє, хоч і роботи багато. Перш за все, в культурному плані – спільні фільми, вистави. На цьому фундаменті культури буде розвиватися економіка.

Сьогодні, крім сцени, я дивлюся на світ ще й з неба. Ще рік тому зібрав команду і хотів робити переліт з Литви в Україну на планерах. Небо – це те, що об'єднує всі країни і моя ідея: треба літати на планерах, а не на винищувачах. І чим швидше у нас буде єдиний небесний простір наших країн, тим ближче ми станемо і на Землі.

Було б дуже благородно здійснити такий переліт, адже Україна – це велика авіаційна країна.

Переліт на планерах Литва-Україна, моя давня мрія, обов'язково здійсниться, але було б чудово зробити цей проект з двох сторін.

Даний переліт я назвав «Злітаємо за Україну», що по-литовськи звучить «Kilti už Ukrainą» і дослівно перекладається: «Встаємо або Злітаємо за Україну». Ми всі підтримуємо вас і будемо з Вами завжди.

Ще раз прийміть мої сердечні вітання і знайте: Україна – це прапороносець ідеї волі та солідарності для всього світу, – Сакалас Уждавінус (Sakalas Uždavinys)

 

Наші інтереси: 

Творимо кращий світ разом з нашими литовськими друзями. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Гарна, світла стаття! Персональна авіація - це вже близьке майбутнє постіндастріалу.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Дякую, Петре, що виявив існування такого литовського приятеля України! Це і є та «народна дипломатія». :)

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Петро Олар.
0
Ще не підтримано

В Литві багато приятелів України. Вони щиро бажають нам добра - це треба підтримувати з нашого боку, Дякую Зірко за розуміння і підтримку,

Хай живе Міжмор’я!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Гарна, світла стаття! Персональна авіація - це вже близьке майбутнє постіндастріалу.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!