Зображення користувача Петро Олар.
Петро Олар
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Злітаємо за Україну, литовською Kilti už Ukrainą - Сакалас Уждавінус

«У небі нема меж. Небо – це те, що об'єднує всі країни і моя ідея: треба літати на планерах, а не на винищувачах», – говорить Сакалас Уждавінус (Sakalas Uždavinys), литовський актор театру і кіно, пілот спортивного планеризму.

210817621021445360436033765267171o.jpg

Сакалас Уждавінус (Sakalas Uždavinys), литовський актор театру і кіно, пілот спортивного планеризму.
Сакалас Уждавінус (Sakalas Uždavinys), литовський актор театру і кіно, пілот спортивного планеризму.

Все, що я хочу сказати про Україну, можна вмістити тільки в моє велике серце. Насамперед, для нас в Литві немає ближче людей, ніж українці. Це неможливо описати, ми пройшли це і знаємо, як нелегко стати вільними і незалежними. Я впевнений, що Україна не зійде зі свого шляху, вона гідно стоїть на передових рубежах Європи. Вона сильна країна і все подолає. Вона надихає нас на відродження Європи в культурному і духовному плані.

Україна сьогодні – це надія Європи і всього світу. Світова культура сьогодні стагнує, немає ідей, які можуть об'єднати ліберальні думки. Україна має свою ідею, яка дуже добре виявляє вірні думки.

Україна – це найважливіша точка на Землі, бо там вирішується доля гуманізму. Якщо Україна витримає, а ми все цього хочемо і підтримуємо, то буде краще і в Європі. Адже Україна сьогодні – це прапороносець вільної думки.

Я відчуваю, що Україна назавжди є і буде нашим кращим другом. Упевнений, що вона буде процвітаючою країною, яка покаже шлях багатьом народам і надихне сміливо йти своїм шляхом. Вже недалеко те завтра, коли культура визначить багато. Я бачу це світле майбутнє, хоч і роботи багато. Перш за все, в культурному плані – спільні фільми, вистави. На цьому фундаменті культури буде розвиватися економіка.

Сьогодні, крім сцени, я дивлюся на світ ще й з неба. Ще рік тому зібрав команду і хотів робити переліт з Литви в Україну на планерах. Небо – це те, що об'єднує всі країни і моя ідея: треба літати на планерах, а не на винищувачах. І чим швидше у нас буде єдиний небесний простір наших країн, тим ближче ми станемо і на Землі.

Було б дуже благородно здійснити такий переліт, адже Україна – це велика авіаційна країна.

Переліт на планерах Литва-Україна, моя давня мрія, обов'язково здійсниться, але було б чудово зробити цей проект з двох сторін.

Даний переліт я назвав «Злітаємо за Україну», що по-литовськи звучить «Kilti už Ukrainą» і дослівно перекладається: «Встаємо або Злітаємо за Україну». Ми всі підтримуємо вас і будемо з Вами завжди.

Ще раз прийміть мої сердечні вітання і знайте: Україна – це прапороносець ідеї волі та солідарності для всього світу, – Сакалас Уждавінус (Sakalas Uždavinys)

 

Наші інтереси: 

Творимо кращий світ разом з нашими литовськими друзями. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Дякую, Петре, що виявив існування такого литовського приятеля України! Це і є та «народна дипломатія». :)

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Дякую, Петре, що виявив існування такого литовського приятеля України! Це і є та «народна дипломатія». :)

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Петро Олар.
0
Ще не підтримано

В Литві багато приятелів України. Вони щиро бажають нам добра - це треба підтримувати з нашого боку, Дякую Зірко за розуміння і підтримку,

Хай живе Міжмор’я!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Гарна, світла стаття! Персональна авіація - це вже близьке майбутнє постіндастріалу.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!