Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Що нам заважає жити? Названо основні помилки мислення

Світ:

Помилки мислення змушують бачити життя в негативному ключі, але їх можна розпізнати і уникнути, варто лише дотримуватися порад фахівців.

Джон Кім, мотиваційний спікер, стверджує, що когнітивне спотворення — це спосіб розуму переконати людину в чомусь, що не зовсім вірно.

Такі неточні думки посилюють негативне мислення та емоції. Поширеним когнітивним спотворенням є фільтрація. Суть цієї помилки в тому, що до уваги беруться тільки негативні аспекти ситуації. Позитивні просто не беруться в розрахунок. При такому розкладі людина може зациклитися на одному негативному моменті, з-за чого все його життя забарвлюється в тьмяні кольори.

Другою помилкою є чорно-біле мислення, яке полягає в тому, що людина думає крайнощами. "Або досконалість, або повний невдаха". Подібна когнітивна помилка активізується при заняттях спортом і в бізнесі.

Також існує надузагальнення, при якому людина приходить до загального висновку на підставі лише одного інциденту або однієї частини доказу. Якщо щось погане трапляється один раз, вона очікує, що це станеться знову. Один неприємний випадок сприймається як частина нескінченного ланцюжка невдач. Такий тип мислення часто включається в романтичних стосунках.

Наші інтереси: 

Робимо висновки, вишукаємо помилки і мислимо правильно і завжди позитивно!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Щоб все було добре,нам потрібно навчитися бачити "те,що нам заважає жити" зі сторони і почати використовувати його в якості інструменту для вдосконалення...

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Щоб все було добре,нам потрібно навчитися бачити "те,що нам заважає жити" зі сторони і почати використовувати його в якості інструменту для вдосконалення...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Петро Олар.
0
Ще не підтримано

Практично нам заважає жити наша байдужість та бездіяльність, і чекання позитивну від когось, а він спить а нас і здатний творити добро і змінювати життя на краще.

Хай живе Міжмор’я!