Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 5

Арійська синергія: любов, вимогливість, заохочення (+аудіо)

Відсутність вимогливості до ближнього є формою зневаги до нього, проявом недовіри до його здібностей і небажанням витрачати на нього власну енергію. Арії люблять ближніх, а тому вимогливі не тільки до себе, а й до своїх духовних братів і сестер.   

Аудіоверсія: Арійська синергія: любов, вимогливість, заохочення

Слово «синергія» означає взаємне посилення, внаслідок якого системний ефект взаємодії суттєво перевищує суму ефектів кожного окремого компонента. Наприклад, при синергії 5 + 5 може дорівнювати не 10, а 25 чи 55. Окрім зростання загального системного ефекту, при синергії також відбувається розкриття і посилення кожного компонента системи.

Слово «арій» означає «шляхетна, тобто чиста і сильна людина». Відтак «арійська синергія» – це взаємне посилення шляхетних людей завдяки їх системній взаємодії. 

Три рівні синергетичної взаємодії

Як ми вже з’ясували у попередній статті, в демосах (структурованих спільнотах особисто знайомих людей) є три рівні синергії:

  • оперативний (на рівні старшини з 5 осіб),
  • тактичний (у роях до 20 осіб),  
  • стратегічний (у сотнях до 150 осіб).

Ця модель (5, 20, 150) відтворюється при об’єднанні сотень у полки, коші, республіки і цивілізацію, адже на кожному рівні є старшина (5), стартовий рій (5х4=20) і демос (до 105) – див.: Демос – універсальна організаційна структура постіндустріальної екомережі Міжмор’я.

Демос – це спільнота, тобто добровільне об’єднання людей на основі спільної території проживання, спільного бізнесу чи інших інтересів. Членство в демосі основане на принципі «один за всіх і всі за одного». Тобто входячи в демос, людина потрапляє під його захист і, зі свого боку, зобов’язується захищати демос в цілому і кожного його члена зокрема.

Люди, які бажають добра один одному і завжди готові допомагати, в євангельській термінології називаються «ближніми». Тобто демос – це солідарне об’єднання ближніх.

Солідарність – головний ресурс демосу. Цей ресурс вищий за гроші чи інші матеріальні цінності. Він реалізується через синергію. Арійська синергія тримається на трьох принципах.

Любов, тобто прагнення добра

Любов (гелл. φιλία – філія) – бажання добра людині, до якої відчуваєш братерські-сестринські почуття. Члени демосу – духовні брати і сестри.

Найвище добро для аріїв (шляхетних людей) – піднесення людини і суспільства до боголюдського стану. Тому любов аріїв спрямована на вдосконалення себе і своїх ближніх.

Вимогливість, тобто активна любов

Людина, яка стала на шлях арійського розвитку, потребує підтримки і «підштовхування» у правильному напрямку. Це тому, що життя людини пов’язане з певною циклічністю, відтак у кожного бувають періоди підйому і періоди спаду. Коли ми на підйомі, то маємо можливість надихати ближніх і підштовхувати їх до спільної мети. Якщо ж ми на спаді, то самі потребуємо, щоб нас морально підтримували і навіть «примушували» рухатися в напрямку, який ми ж самі й вибрали.

Саме через це люди наймають за гроші «тренерів», які активно спрямовують їх до мети, примушуючи виконувати свої зобов’язання. Інший відомий прийом – це коли людина свідомо наперед платить значну суму за відвідування спортзалу, а потім мусить його відвідувати – «щоб не пропали гроші».

Вимогливість потребує додаткової енергії від того, хто спонукає до роботи над собою, здійснює «творчий примус». Тому тренерів наймають за гроші. У демосі кожен для кожного є безплатним тренером.

Ми вимагаємо від ближнього правильних дій тільки тоді, коли віримо в його потенціал. Натомість відсутність вимогливості до ближнього є формою зневаги до нього, проявом недовіри до його здібностей і небажанням витрачати на нього власну енергію. Арії люблять ближніх, а тому вимогливі не тільки до себе, а й до своїх братів і сестер. Взаємна вимогливість є потужним чинником арійської синергії.   

Арій ніколи не запропонує ближньому те, чого той хоче у стані своєї тимчасової слабкості. Арій не потурає шкідливим звичкам і слабостям ближнього – дитини чи дорослого. При цьому він керується Золотим правилом етики «Роби іншим те, що хотів би, аби вони робили тобі». Оскільки подібності притягуються, тому це правило водночас є законом розплати: «Все, що ти робиш ближньому, буде зроблено тобі» – у цьому житті чи наступному.

Головним аргументом вимогливості до інших є вимогливість до себе, а також те, що людина добровільно приєдналася до демосу і погодилася з його правилами. Одне з цих правил – взаємна вимогливість.  

Заохочення, тобто мудра любов

Кожна людина має сильні і слабкі сторони. Мудрість полягає в тому, щоб підтримувати все шляхетне (чисте і сильне) й ігнорувати все нешляхетне (брудне і слабке).

Чому ігнорувати, а не боротися? Тому що існує принцип: «де твоя увага, там твоя енергія». Тобто якщо ти борешся зі злом, то водночас  живиш його своєю енергією. Більше того, щоб боротися з негативом, треба опуститися на його рівень. Якщо ж спрямовувати всю енергію на підтримку позитиву і повністю ігнорувати негатив, то останній залишиться без підживлення і сам «засохне».

Іншими словами: займаючись боротьбою з брудом, сам будеш по вуха у бруді. Якщо кімната темна, ми не викидаємо з неї темряву, а наповнюємо світлом, і темрява зникає сама. Генеруючи світло, ми починаємо світитися.

На практиці це виглядає так, що ми хвалимо, підтримуємо, славимо, всіляко заохочуємо позитивні сторони наших ближніх і максимально, наскільки це можливо, ігноруємо їхні слабкості. Перемикаємо активність людини з негативу на позитив. Про слабкість доцільно говорити тільки віч-на-віч і тільки тоді, коли знаєш, як її позбутися.    

Демоси як організаційна культура

Наведені міркування дозволяють уточнити визначення демосу. Демос – це добровільна синергетична самокерована спільнота особисто знайомих людей чисельністю до 150 осіб, яка діє за принципом «один за всіх і всі за одного), орієнтована на індивідуальну і колективну еволюцію на основі взаємних любові, вимогливості і заохочення до досконалості.

Головним ресурсом демосу є синергетична солідарність.

Цілеспрямована еволюція демосу відбувається завдяки системі спрямовуючих норм – правил («правило» – «дух прави») і обмежуючих норм – законів (слово «кон» означає «межа»).

До правил належать:

  • любов до ближнього,
  • самовдосконалення,
  • взаємодопомога,
  • взаємовимогливість,
  • взаємоконтроль,
  • вихваляння, славлення та активне заохочення до всього світлого, корисного, святого,
  • активне спілкування з ближніми,
  • обов’язкова наявність старшини з 5 осіб.

До законів належать:

  • чисельність рою – не більше 20 осіб;
  • чисельність сотні – не більше 150 осіб;
  • чисельність демосу будь-якого рівня – не більше 105 осіб;
  • заборона критики без конструктивних пропозицій;
  • заборона примусового членства.

Система спрямовуючих правил і обмежуючих законів перевіряється на практиці, зберігається, очищується від зайвого, вдосконалюється, одне слово – культивується. Відтак система правил і законів являє собою культуру самоорганізації і самокерування. Основою життєспроможності демосів є культура.     

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.

Продовження: 

Три рівні соціальних комунікацій у демосах Міжмор’я: оперативний, тактичний, стратегічний

Не «що?», а «як?»: істинне розуміння двох найбільших заповідей аріянства

Наші інтереси: 

Формуємо організаційну культуру нової цивілізації. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Місія Брахмана

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Яка красива. яка добра ця стаття Це тому що до правил організації демосу належить любов до ближнього.Слово "любов" випромінює творчу ,цілющу енергію. Автор просто лаконічно дохідливо розкриває тему ніби граючисьяк жонглер працюючи з кульками чи іншими предметами.Це викликає захоплення.завмираєш в зачудуванні.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Все чудово! АЛЕ...
Щось я з цифрами не можу второпати...

"Демос – це добровільна синергетична самокерована спільнота особисто знайомих людей чисельністю до 150 осіб, яка діє за принципом «один за всіх і всі за одного), орієнтована на індивідуальну і колективну еволюцію на основі взаємних любові, вимогливості і заохочення до досконалості!".

До законів належать:

...
чисельність демосу будь-якого рівня – не більше 105 осіб;
...

Так 105 чи 150 ?

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Теоретична максимальна чисельність демосу = 150. Це відповідає обмеженню Данбара, яке визначає максимальну кількість живих соціальних зв'язків людини.

Реальна середня кількість таких зв'язків менша (приблизно 123).

У нашій системі демос ще менший і обмежується числом 105. Воно виникає тоді, коли розглядаємо крайній випадок: 20 роїв по 5 осіб об'єдналися в сотню і обрали старшину з 5 осіб. Тож виходить 20х5+5=105.

Тобто якщо діяти згідно з законами людської природи, то по-суті повертаємось до традиційної української сотні. Очевидно, що зменшення кількості зв'язків зі 150 до 100 сприяє поліпшенню їх якості.

При цьому ми розрізняємо демос і структуру.

Демос - це керівний орган. Є демос ройовий (5), сотенний (до 105), полковий (до 105), кошовий (до 105), республіканський (до 105), цивілізаційний (до 105).

Структура - це те, чим керує демос: (рій - до 20), сотня (до 150), полк (до 3000, тобто не більше 20 сотень), кіш (до 60.000, тобто не більше 20 полків), республіка (1.200.000, тобто не більше 20 кошів), співдружність (24 млн. тобто не більше 20 республік).

Тобто у співдружності маємо 24 млн громадян (з правом голосу), всі інші - піддані (в тому числі члени родин громадян).

Докладніше про все це у статті: Демос – універсальна організаційна структура постіндустріальної екомережі Міжмор’я.

На рівні рою і сотні структура одночасно є демосом, адже тут всі знають всіх. На рівні полку цього вже нема.

Володимир Федько каже:
Все чудово! АЛЕ...
Щось я з цифрами не можу второпати...
"Демос – це добровільна синергетична самокерована спільнота особисто знайомих людей чисельністю до 150 осіб, яка діє за принципом «один за всіх і всі за одного), орієнтована на індивідуальну і колективну еволюцію на основі взаємних любові, вимогливості і заохочення до досконалості!".
До законів належать:
...
чисельність демосу будь-якого рівня – не більше 105 осіб;
...
Так 105 чи 150 ?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Дякую, Ігоре!
Тепер все зрозуміло!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Дякую! Молимо Велеса, Отця нашого: хай потягне в небо коней Суражієвих... ВК-3А.
Свароже! Ти, що створив Світло, Ти єсть Бог Світла...

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Уявлення про демос як керівний орган випливає з того, що демено - це кермо (стерно, штурвал). Ця ідея зображена на емблемі Міжмор'я.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Емблема "Демено" ("Вара") вказує на те, що Міжмор'я - це правильно керована організація.

Правильне керування основане на розумінні біосоціальних констант і пропорцій, зокрема таких як обсяг оперативної пам'яті людини, розмір малої групи, число Данбара тощо.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Ірина Новиченко.
0
Ще не підтримано

Дуже важливою є теза про вимогливість. Якщо говорити про виховання дітей у родині, то безумовна любов - це більше прерогатива матері, а вимогливість, навчання порядку - більшою мірою стосується батька.
Шопенгауер про це казав так: "Cправедливість - швидше чоловіча чеснота, людинолюбство - жіноча".

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Головне правило:

Відсутність вимогливості до ближнього є формою зневаги до нього, проявом недовіри до його здібностей і небажанням витрачати на нього власну енергію. Арії люблять ближніх, а тому вимогливі не тільки до себе, а й до своїх духовних братів і сестер.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

щодо символів
картинки красиві, але вони не відображають в повній мірі власне слово "синергія"
1 можливо краще б було якби це було щось схоже на ріку з притоками, тобто те що ми бачимо як основна ріка значно ширша за притоки
2. або ядерна реакція :)

ті картинки що запропоновані зараз нагадують мені мультик про козаків що грали в футбол рицарями і що з того вийшло

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

На картинці зображена старшина з 5 осіб. Кожен виконує свою функцію, позначену відповідним кольором.

Світ Зелений каже:
щодо символів
картинки красиві, але вони не відображають в повній мірі власне слово "синергія"
1 можливо краще б було якби це було щось схоже на ріку з притоками, тобто те що ми бачимо як основна ріка значно ширша за притоки
2. або ядерна реакція :)
ті картинки що запропоновані зараз нагадують мені мультик про козаків що грали в футбол рицарями і що з того вийшло

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Дякую за роз`яснення, тепер прояснилось. Спочатку на чоловічків не звернув уваги.
Але я хотів сказати про те що варто внести зміни в сам малюнок:
на виході лінія з стрілкою має мати товщину, що значно перевищує товщину вхідних ліній.
Щось на кшалт малюнка до статті "Естонія перетворилася на європейський аналог американської Кремнієвої долини"
тобто має бути мікс з тих двох малюнків

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Зображення користувача Василь Глод.
0
Ще не підтримано

Дуже цікава стаття. В своєму колі я завжди говорив, що злих людей треба уникати. Вступаючи в дискусії, суперечки або сварки з людьми, які аж трясуться від злості, ти метафізично опускаєшся в найнижчі простори буття. Уникання зовсім не означає боягузтво, а навпаки, характеризує її мудрість і силу волі. Людина скандалів і зла отримає своє згідно законів карми.

Радіймо!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Друже Василе... Уникання боротьби зі Злом - це співучасть у Злі.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Пан Василь мав на увазі, що для подолання зла бажано не опускатися на його рівень, бо потім можна й не повернутися на свій попередній вищий рівень.

Непрямі методи кращі за пряме зіткнення.

Найкращий спосіб ліквідації зла - перекрити йому кисень (тобто позбавити ресурсів).

Володимир Федько каже:
Друже Василе... Уникання боротьби зі Злом - це співучасть у Злі.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Ірина Новиченко.
0
Ще не підтримано

Маю доволі сумний досвід боротьби зі злом, коли поставленої мети - назвати зло злом, затаврувати його привселюдно ганьбою і поборотися з ним - я досягла, але після цього сама звалилася у тяжку хворобу. Було таке сильне енергетичне виснаження, що допомогло лише Живе Слово і сильне прагнення вижити.
Після цього випадку я поводжуся дуже обережно, намагаюся виключати емоції і діяти максимально розсудливо. Бережу сили для позитивних емоцій і справ.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Наявність так званого "зла",підкреслює наше незнання і життя відповідно цього незнання.Хіба в нормальному світі було б місце таким явищам як сучасна російська політична верхівка,хіба б у здоровому світі було б місце гей парадам чи збоченому м'ясоїдству.Як у здоровій голові може поміститися факт,коли тобі кажуть НЕ ВБИЙ,а потім посвячують рештки тварин на Пасху у "божому" храмі,одні і ті самі "священнослужителі".Єдиним злом-є наше незнання,а єдиним гріхом є наша лінь.На цьому і будують своє існування паразити.Паразит (зло) ніколи не з'явиться там,де для нього нема ресурсу для існування.Цей ресурс з'являється у тих випадках,коли починаються застійні явища,тобто зупиняється рух по еволюційній стежині.Це стосується як і матеріального світу,так і невидимого.Тільки но ми зупинилися,як з'являється місце для зла,яке силою нас штовхає до руху.При чому до правильного руху,а не до руху по колу.
Тому боротьба зі злом і опускання до його рівня,це лише "подорож" у нетрі своєї свідомості.Зло немає рівня.Ми маємо рівень.І чим наш рівень вищий,тим більше ми розуміємо джерело зла і його функцію у глобальному розвитку Людини.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Так, головний спосіб боротьби з паразитами - перестати бути для них ресурсом. Проте для того, щоб прискорити очищення, корисно застосувати активні дії.

Тим більше, що паразити нападають не тільки на хворе, а й на здорове. Точніше, вони здорових роблять хворими, після чого на них паразитують.

Характерний приклад - ослаблення людей вакцинаціями, алкоголем, тютюном, брудною їжею, брудним словом...

Явсе Світ каже:
Наявність так званого "зла",підкреслює наше незнання і життя відповідно цього незнання.Хіба в нормальному світі було б місце таким явищам як сучасна російська політична верхівка,хіба б у здоровому світі було б місце гей парадам чи збоченому м'ясоїдству.Як у здоровій голові може поміститися факт,коли тобі кажуть НЕ ВБИЙ,а потім посвячують рештки тварин на Пасху у "божому" храмі,одні і ті самі "священнослужителі".Єдиним злом-є наше незнання,а єдиним гріхом є наша лінь.На цьому і будують своє існування паразити.Паразит (зло) ніколи не з'явиться там,де для нього нема ресурсу для існування.Цей ресурс з'являється у тих випадках,коли починаються застійні явища,тобто зупиняється рух по еволюційній стежині.Це стосується як і матеріального світу,так і невидимого.Тільки но ми зупинилися,як з'являється місце для зла,яке силою нас штовхає до руху.При чому до правильного руху,а не до руху по колу.
Тому боротьба зі злом і опускання до його рівня,це лише "подорож" у нетрі своєї свідомості.Зло немає рівня.Ми маємо рівень.І чим наш рівень вищий,тим більше ми розуміємо джерело зла і його функцію у глобальному розвитку Людини.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Місія Брахмана

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Зрозуміло що правила рою такі як правила демосу.Чи може бути демос без роїв?Наприклад капела бандуристів .іх є 80 ч нерахуючи адміністрацію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Якщо більше 20 осіб, то це вже не організація, а натовп. Для порядку капелу треба структурувати на рої.

Ія Подолянка каже:
Зрозуміло що правила рою такі як правила демосу.Чи може бути демос без роїв?Наприклад капела бандуристів .іх є 80 ч нерахуючи адміністрацію.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Пані Ірино.в мене був подібний досвід "Зло"спричинилоголовний біль.Як тільки носій зла зник з поля зору разом зним зник головний біль Може тому що боротьбу проводила без емоцій

Зображення користувача Василь Глод.
0
Ще не підтримано

Друже Володимире, я писав свій коментар у відповідності зі змістом статті. Згідний, що бувають випадки, коли не можна уникати боротьби зі злом. Напевно, ця тема вимагає окремого дослідження, як видно з коментарів є досить актуальною. Участь у суперечках, сварках і скандалах дуже швидко опускає людину у нижчі простори буття і для цього, щоб вилізти з цього "болота" необхідно прикласти багато зусиль, зокрема читанням ЖС. Тому залишаюся на своїй точці зору- злих людей треба уникати і не підживляти їх негативну енергію.

Радіймо!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

"Уникання зла", "непротивлення злу" - це і є те підгрунтя, яке живить Зло.
Якби наші добробати у 2014-му не стали на шляху Зла, то сьогодні російські танки стояли б на Хрещатику.
А "уникання зла" привело до панування нинішньої влади, розкрадання багатств України, відкритої пропаганди сексуальних збочень... і т.п.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!