Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 15
  • Переглядів: 15

Від Атлантиди до Трипілля і далі

Реконструкція Третього Переходу дозволяє побачити ключові моменти Четвертого Переходу, учасниками якого ми є. Головна ідея: формування групи з кращих представників існуючого людства, скидання баласту старого світу і заснування нової системи на новій території.

Попередні статті:

У серії наведених вище статей дається сучасний погляд на формування Трипільської цивілізації, розгортання якої було початковим етапом Арійського циклу Українського геосоціального організму. В термінах Традиції, це була Золота доба Арійської раси.

Нагадаємо, що протягом одного циклу свого розвитку соціальні системи мають тенденцію проходити чотири фази: Золота доба (4/10 тривалості всього циклу), Срібна доба (3/10), Мідна доба (2/10) і Залізна доба (1/10). Згідно з традицією, нинішній – Арійський цикл – почався у 5508 р. до н. е., а завершується, скоріше всього, в районі 2015 року. Орієнтовна тривалість Арійського циклу 5508 + 2015 = 7523, тобто приблизно 7500 років. Відповідно, одна десята частина циклу становить приблизно 750 років.

Якщо це так, то Золота доба тривала 4х750=3000 років; і справді – це збігається з часом існування Трипільської культури, тобто приблизно до 25 ст. до н. е. Срібна доба тривала 750х3=2250 років, тобто приблизно до 3 ст. до н. е. Мідна доба тривала 750х2=1500 років, тобто приблизно до 13 ст. Залізна доба, що становить приблизно 750 років, почалася в районі 13 століття і в наш час іде до завершення.

Наведене вище дослідження опиралося передусім на сучасні досягнення археології і кліматології, а для їх інтерпретації було також долучено дані міфології. При цьому для реконструкції загальнолюдського міфу про Великий Перехід були використані його фрагменти і версії з сумерських, біблійних, авестійських і відичних джерел. Окрім того, були задіяні досягнення з психологічної типології Юнга, соціоніки і соціології.

Загальні висновки можна звести до таких тез.

1. Зародки нової – Арійської – цивілізації визрівали в середовищі цивілізації кроманьйонської Борії. Головним центром нових сільськогосподарських технологій була рівнина між нинішніми Кримом і Румунією (нині затоплена Чорним морем), а також прилеглі до неї території на захід і південь.

2. Внаслідок танення льодовиків і підняття рівня світового океану, Середземне море переповнилось океанічною солоною водою і його неминучий перелив через Боспорський перешийок був тільки питанням часу. Згідно з даними підводної археології, катастрофічне затоплення прісноводного Понтійського озера і перетворення його на солоне Чорне море відбулося приблизно в 5500 р. до н.е.

3. Знаючи про неминучість потопу, лідер на ім’я Ной, що значить «новий» (інші імена – Рама, Яма, Їма, Зіусудра, Ману) завчасно вивів обраних ним кращих людей на безпечну територію, куди гарантовано не дістанеться вода Великого Потопу. Ця територія на Середньому Подністров’ї (південь Тернопільщини) отримала назву Ар’яна Вежа, що значить «зародок Арійського простору». Ця назва співзвучна імені Україна, або Оу-країна, що означає "країна-зародок, країна-зерно". Схоже, що переселенцями рухала не тільки загроза потопу: їх пригнічувало життя в старій системі, враженій паразитами і оплутаній віджилими стереотипами. Вони шукали вільний простір.

4. Імовірним місцем заснування першої вари – міста-держави святого Ноя – є території над печерою Вертеба на Тернопільщині. Згідно з даними археології, заснування найдавніших трипільських поселень відбулося в 55 ст. до н.е. Можливо, це сталося в районі 5508 р. до н.е. – принаймні, від цієї дати ведеться традиційне арійське літочислення. З того часу культурна і технологічна експансія трипільців відбувалася на південь, схід і північний схід. Східний напрямок був найважливіший: трипільці просувалися до кращих чорноземів.

5. Протягом тисячі років народ святого Ноя опанував величезну територію між Карпатами і Дніпром і вийшов на лівий берег. Так, на Лівобережжі нині відомо близько 30 поселень і три могильники, датовані 3500–2900 рр. до н.е., територія – від пониззя Десни до Золотоношського району Черкаської області. Вражають величезна територія поширення (близько 190 тис. кв. км) та швидкі темпи освоєння трипільцями нових теренів, чого не знала жодна з ранньоземлеробських неолітичних культур Європи.

6. Згідно з результатами генетичного аналізу людських залишків у печері Вертеба, трипільці походять від місцевої палеолітичної людності європейської Борії, а сучасні українці на 55% мають генотип трипільців, тобто є їхніми прямими генетичними спадкоємцями. Відповідно, сучасні українці є автохтонним народом України з допотопних часів і прямими нащадками первинного трипільського племені, отже є між собою не тільки духовними, а й генетичними родичами.

7. Формою держави трипільців була Етномережа – конфедерація самодостатніх міст-держав (агроміст), об’єднаних спільною культурою, спільною релігією і спільною етнічною та расовою самосвідомістю. Провідною варною були брахмани, тому Етномережа фактично була Брахманатом.

8. Трипільці жили в мирі між собою. Цьому сприяли спільне походження, духовна спорідненість, наявність достатнього життєвого простору і здатність кожного міста до енергійного самозахисту. Релігія була проста, ясна, раціональна і практична. Головними культами були культ Творця Всесвіту, культ Матері (материнського земного начала) і культ першопредка – святого Ноя, для вшанування якого споруджували кам’яні статуї (мамаї) і малювали картини. Головні настанови трипільської релігії: Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

9. На території між Карпатами і Дніпром трипільці були домінуючою військовою силою. Основою військової могутності трипільців були поголовна озброєність населення, релігійно мотивована гонка озброєнь і наявність професійного війська – варни кшатріїв (касти воїнів) у формі найдавнішого військово-чернечого ордену.

10. Трипільська доба була «Золотою добою» 7500-річного циклу розвитку Арійської раси. Вона проіснувала майже 3 тисячоліття, тобто 4/10 циклу. У другій половині 4 тис. до н.е. відбулось різке похолодання і погіршення умов для землеробства. Внаслідок цього трипільська цивілізація пережила кризу і перейшла до наступної фази розвитку – «Срібної доби» Арійської раси, яка тривала більше двох тисячоліть – до Скіфської доби України.

Кому Вниз. Шива

Реконструкція Третього Переходу дозволяє побачити ключові моменти Четвертого Переходу, учасниками якого ми є. Головна ідея цивілізаційної трансформації: формування групи з кращих представників існуючого людства, скидання баласту старого світу і заснування нової системи на новій території (докладніше: Глобальна криза і нова раса).

Чому новий світ можна заснувати тільки з чистими, світлими, праведними, здоровими, красивими людьми?

1. Тому що тільки вони можуть зацікавитись творенням нового світу, покинути насиджені місця і здійснити Перехід.

2. Тому, що тільки вони перебувають у просторі позитивних подій, що є найголовнішим чинником безпеки на початковому етапі.

3. Тому що вони найбільш життєспроможні, а тому здатні заснувати життєспроможну цивілізацію.

У сучасних термінах, святий Ной заснував вару у Просторі волі – Царстві божому (див.: Здоров’я людини і простори буття) – просторі гармонійних подій і абсолютної безпеки (див.: Абсолютна захищеність у Просторі волі). Щоб утриматися в ньому (не провалитися у нижчі простори), всі мешканці вари повинні були перебувати в стані святості, а всі рослини і тварини – у стані гармонії.

Тому-то для вари відібрали все найкраще, найкрасивіше, найдосконаліше, найприємніше. А для того, щоб не тривожитися щодо можливого нападу ворогів, трипільці культивували силу у всіх її проявах, здійснили поголовне озброєння населення і сформували касту професійних воїнів (варну кшатріїв). Такий тип організації нині називають «швейцарською моделлю».

Четвертий Перехід буде відбуватися зовсім по-іншому, проте розглянуті вище універсальні принципи міжцивілізаційного переходу залишаються в силі. Знання цих принципів та їх практичне втілення можуть скоротити шлях до творення нового світу.

Хай Буде!

Кому Вниз. Заповіт Арійській Людині 


В тему:
Три поверхи Великого Переходу: соціальний, національний, магічний
Схема порятунку мурашника
Пророцтво про Третій Гетьманат
Земля Сонячного Вепра: Борія, Гіперборія, Вишня Борія
Оптимізм Золотої доби і чесноти доби Заліза (аудіо)
Рене Генон. Криза сучасного світу
Модель «Галілея»: програма-інсталятор Золотої доби

Наші інтереси: 

Що глибші знання минулого, то ефективніше творення майбутнього. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ірина Чорна.
0
Ще не підтримано

Дякую, дуже гарна, пізнавальна стаття!
Цікавий збіг, мій рід походить з с. Звиняч, яке розташоване на межі між Теребовлянським і Чортківським районами Тернопільської області. Я вже давно там не живу, але мене "тягне туди". Там мені дихається по іншому... Фактично стало легше, коли я перевезла з свого родового двору кущі і посадила їх, як колись мій дід, зробивши живий паркан.

Коментарі

Зображення користувача Ірина Чорна.
0
Ще не підтримано

Дякую, дуже гарна, пізнавальна стаття!
Цікавий збіг, мій рід походить з с. Звиняч, яке розташоване на межі між Теребовлянським і Чортківським районами Тернопільської області. Я вже давно там не живу, але мене "тягне туди". Там мені дихається по іншому... Фактично стало легше, коли я перевезла з свого родового двору кущі і посадила їх, як колись мій дід, зробивши живий паркан.

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Цікаво воно звучить: Повернутися у старе, улюблене місце, щоб зробити перехід у вищий простір! У мене є така, свого роду "ніша", куди мені дуже хочеться повернутися. Де я можу відчувати себе по-істині щасливим. Але наразі це тільки мрія.

Si vis pacem, para bellum