Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Пращури ірландців жили у причорноморських степах

Світ:

Проаналізувавши геноми стародавніх жителів Ірландії, вчені дійшли висновку, що предки сучасних ірландців походять зі Східної та Південної Європи. 

Генетики з дублінського коледжу Trinity разом з археологами університету Queen's у Белфасті досліджували скелет селянки періоду неоліту.

Вік добре збережених останків оцінюють у 5200 років. Поховання виявили у 1855 році неподалік Белфаста.

За словами вчених, геном жінки має багато спільного з геномом сучасних жителів Іспанії та Сардинії.

Пращури селянки, як вважають дослідники, прийшли до Європи з Близького Сходу, де свого часу з'явилося перше землеробство.

Крім цього, у розпорядженні команди вчених виявилися останки трьох чоловіків з острова Ратлін, що жили у Бронзову еру приблизно 4200 років тому.

Геном тих чоловіків відрізнявся від геному селянки - третина структури ДНК свідчить про те, що їхні предки походили з понтійських степів Причорномор'я, розташованих на території сучасних Росії та України.

Як пояснив генетик Деніел Бредлі із коледжу Trinity, що очолював дослідження, хвиля генетичних змін поглинула континент у Бронзову еру, коли туди ринули вихідці зі східної периферії.

Частина з новоприбулих племен оселилася на атлантичному узбережжі Європи, у тому числі в Ірландії.

"Масштаби генетичних змін дозволяють припустити, що відбувалися й інші зміни, і, можливо, навіть поява мови", - заявив пан Бредлі в інтерв'ю ВВС.

Геном "групи з острова Ратлін", за словами вчених, на відміну від геному селянки, виявився значно ближчим до геному сучасних ірландців, шотландців і валлійців.

За словами професора Бредлі, необхідні додаткові генетичні дослідження, щоб зрозуміти, як виникли регіональні відмінності у геномах кельтських груп.

Докладніше у статтях: 

Irish people originate from the MIDDLE EAST: Celtic DNA shows farming led to a 'wave of immigrants' entering Ireland 4,000 years ago

Neolithic and Bronze Age migration to Ireland and establishment of the insular Atlantic genome


Карта англійських дослідників Роберта Макрама, Вільяма Крена і Роберта Макнійла у книжці «The Story of English», на якій схематично зображено поширення індоєвропейських мов від Середньої Наддніпрянщини.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Вебер.
0
Ще не підтримано

Теж готував до публікації цю інформацію, але випередили :)
Оригінал

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Через такі дослідження у різних народів поступово приходить самоусвідомлення важливості України як "банку генів". Тому що, від зникнення арійської (білої) раси програЮть усі. Бо коли не стане арійської раси (білої раси) человєчєство поміняють на іншу расу, тобто знову знищать усіх людей і потім заселять іншими (ну, щось типу "всесвітнього потопу" чи ще якоїсь біди).

Тому, радіймо(!) скоро ми, українці, заживемо гарно! Весь світ починає це розуміти. Нас стануть на руках носити!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Анатолій Вебер.
0
Ще не підтримано

Теж готував до публікації цю інформацію, але випередили :)
Оригінал

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Додав посилання на ілюстровані англомовні статті з сайтів www.dailymail.co.uk/ і www.pnas.org

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!