Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 4

Соціон:діади, квадри і суспільний прогрес

Сприйняття й осмислення психікою людини інформації про зовнішній світ є необхідною умовою життя і задоволення власних потреб. Людина - істота несамостійна, тому що є лише часткою суспільства, яка вносить в соціум власне уявлення дійсності. Психіка людини має різні способи обробки інформації. Таких способів 16, і кожна окрема особа має лише один із них. Один спосіб обробки інформації непродуктивний. Сила людства в різнотипності інтелекту, в наявності 16 соціонічних типів, які утворюють єдину систему.

Отже, інтелект окремої особи – це 1/16 інтелекту всього суспільства. А одиницею є соціон - група людей, серед яких є представники всіх 16-ти типів. Соціон – це не тільки 16 певних типів інтелекту, але й 16 типів стосунків, які утворюються на основі закономірного обміну інформацією. Це в своїй цілісності призводить до чіткої організації людства, в результаті чого розвивається культура спілкування і відбувається соціальний прогрес.

Люди в соціоні об’єднуються в доповнюючі пари – діади, що дає повноцінну реалізацію потенціалу людини.. Таких діад 8.

Суть соціонної природи людини проявляється:

1) в незмінності світосприйняття людини і сталості соціонічного типу;

2) в закономірності стосунків (інформаційного обміну).

Існування людини як соціальної істоти вимагає інтеграції між соціонічними типами. Щоб інтеграція була вдалої, треба знати, з людьми яких соціонічних типів утворюватимуться гармонійні стосунки.

Лише один вид стосунків із 16-ти є гармонійним, який називають дуальним (доповнюючим). Без дуальних взаємодій бути в постійному стані піднесення, який включає в себе активність, приємність і врівноваженість, неможливо. У всі часи кожен шукав і шукає свою “половинку” - людину, яка змогла б захистити, допомогти, зрозуміти – доповнити. Річард Бах висловив це так: “Знаходячись серед людей, чи не відчували Ви до болю, що втратили когось дуже рідного й необхідного Вам, й мучитесь тугою в пошуках його?” Прагнення до дуальності живе в кожній людині. Ці одвічні прагнення вилились в поетичний образ, створений Мариною Цвєтаєвою:

Як права і ліва рука -

Твоя душа моїй душі близька.

Ми стулені, блаженно і тепло,

Як праве і ліве крило.

Є люди, які ведуть соціально активне життя, є й такі, яких суспільні проблеми мало цікавлять, але і ті й інші відчувають свою належність і корисність соціуму. Наявність потрібних для психіки людей викликає почуття значимості. Близькі за духом люди певних соціонічних типів утворюють одну квадру. В соціоні їх 4. Хто має оточення людей зі своєї квадри – має більше можливостей досягти успіху.

Кожна з 4-х квадр має свій стиль діяльності й функції в суспільстві, свої цінності:

1-квадра – програматори: це фантазери і теоретики, які здібні до новаторства, народження абсолютно нових ідей, відстоюють нове. Можуть заглиблюватись у таємниці природи, займаються просвітою до того ще нікому невідомих знань, відстоюють нове своїм революційним запалом.

Їх цінності: перспективні можливості, генерування нових ідей, фізичний комфорт, радісна емоційність, теоретичні побудови, абстрактна логіка, вільнодумство, революційність, заперечення загальноприйнятих цінностей, пріоритет особи над державою.

2-квадра - координатори: це практики, що вміють діяти швидко й рішуче, здатні внести нове у суспільство, реалізувати всі нові ідеї, мають вольовий, енергійний потенціал, не зупиняються перед перешкодами на своєму шляху. Вміють відстоювати права людини, відчувають час, який впливає на людину і навпаки.

Їх цінності: конкретна логіка, вольові методи, жорсткий порядок, драматичні емоції, пріоритет держави над особою.

3-квадра – коректори: це скептики, авантюристи, які виразно бачать недоліки, критикують, перевіряють і відкидають нежиттєздатне, звільняють соціум від непотрібного, але не знають, що надалі робити, щоб доопрацювати утворений продукт. Вміло, дипломатично ідуть на поступки, але при цьому зберігають свої позиції, відчувають як час діє на матерію і навпаки.

Їх цінності: критичне мислення, скептицизм, підприємливість, гнучкість, динамізм, прагматизм, орієнтація на сьогоднішній день, руйнування нежиттєздатних систем.

4-квадра – практики: це технологи, естети, які знають, що таке досконалість, впроваджують практичне в життя, показують цілісність комфортних, гармонійних відносин, закономірності природних процесів. Створюють стабільність надають впевненості в завтрашньому дні.

Їх цінності: якість і естетика, чесна праця, людські здібності й таланти, моральність, любов, наближення до істини, слідування законам природи.

Існує також внутрішньоквадрова спеціалізація. Людина за певним соціонічним типом в будь-якій квадрі виконує своє завдання. В кожній квадрі є свій програматор, координатор, коректор, практик. Програматор – ведучий, генерує ідеї, дає напрямки їх реалізації і завдання іншим членам квадри. Координатор – організовує, вдосконалює внутрішні зв’язки в колективі, підвищує їх якість та надійність, відбирає і показує життєздатні ідеї. Коректор – відкидає зайве, коректує і шліфує подані ідеї, збирають, комплектують і роздають інформацію. Практик – удосконалюють і готують до реалізації створений продукт.

1 квадра “АЛЬФА”-

Програматор – Інтуїтивно-логічний екстраверт ІЛЕ (ENTP)

Координатор - Сенсорно-етичний інтроверт СЕІ (ISFP)

Коректор - Логіко - інтуїтивний інтроверт ЛІІ (INTJ)

Практик - Етико - сенсорний екстраверт ЕСЕ (ESFJ)

 

2 квадра “БЕТА”

Програматор - Етико - інтуїтивний екстраверт ЕІЕ (ENFJ)

Координатор - Логіко - сенсорний інтроверт ЛСІ (ISTJ)

Коректор - Інтуїтивно - етичний інтроверт ІЕІ (INFP)

Практик - Сенсорно - логічний екстраверт СЛЕ (ESTP)

 

3 квадра “ГАММА”

Програматор - Логіко-інтуїтивний екстраверт ЛІЕ (ENTJ)

Координатор - Етико-сенсорний інтроверт ЕСІ (ISFJ)

Коректор - Інтуїтивно - логічний інтроверт ІЛІ (INTP)

Практик - Сенсорно - етичний екстраверт СЕЕ (ESFP)

 

4 квадра “ДЕЛЬТА”

Програматор - Інтуїтивно - етичний екстраверт ( ІЕЕ ) - ENFP

Координатор - Сенсорно - логічний інтроверт (СЛІ) - ISTP

Коректор - Етико - інтуїтивний інтровекрт (ЕІІ) – INFJ

Практик - Логіко - сенсорний екстраверт (ЛСЕ) - ESTJ

Соціальний прогрес утворюється шляхом послідовної передачі суспільно важливих завдань від однієї квадри до іншої. Наукова організація суспільства за законами соціоніки дасть якість у вирішенні суспільних, економічних і політичних проблем, а деякі з них відпадуть самі по собі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Олег Подорожній каже:
Дякую за базові знання по соціоніці. А чи не здається Вам п.Альберте, що соціоніка просто програмує людську поведінку? Адже людина, як губка всмоктує в себе різнорідну інформацію і самопрограмується.

Не зовсім і так це є пане Олеже!
Соціоніка як пише сам п. Каганець який як я підозрюю також мав би бути соціонічним авторитетом пише наступне:

" Як відомо, біоніка вивчає організми для створення нових машин, конструкцій, технологій. Подібними речами займається й психоінформатика, але вона вивчає людську психіку для створення ефективних організаційних структур. "
https://www.ar25.org/article/4-psyhologiya-korporatyvnoyi-rozvidky.html

Те що він називає психоінофрматикою, соціоніка це називає банальним розподілом обов"язків у колективі, як у соціоні між квадрами то так і між соціотипами у самих же квадрах. Про що власне ви тут і прочитали були самі, за що і подякували ж)

Та проте ви лишень собі тільки уявіть таку людину, яка дійсно зуміла би всмоктувати в себе різнорідну інформацію і при цьому залишатися при здоровому глузді.. Людина бажає того чи не бажає, але осягнути увесь об"єм інформаційних потоків у світі просто апріорі не може і навіть переробити такий об"єм інформації також не здатна точно так же само як і супер потужні комп"ютери, тому власне через що Творець нам людям і подарував такий собі по істину ідеальний розподіл тобто розщепленням людством світових потоків інформації на рівно 16 типів інформаційного метаболізму, для того щоби люди були дійсно вільними від не потребу.. Тобто як там казав той Сковорода, дякувати богу що не потрібне зробив важким, а потрібне легким.
Хех, тобто у вашому ж випадку соціоніка та все що є із нею суміжним і справді може бути самопрограмуючим чинником. Но перепрошую, а де ви бачили людей по істину вільними від зовншіх обставин які їх би не програмували щодня ходити на роботу і заробляти гроші для того щоби їх потім витратити на все ті ж програмні потреби такі як оплата світла у житлі, та оплата інтернета для того щоби тут на НО сидіти і писати свої коменти?
Тобто якщо вже мова на те пішло, то спробуйте мені будь ласка показати що не будь, що не впливає на програмування людської поведінки. Ну хоч банальний приклад будь ласка наведіть, для того щоби я вам показав своє абсурдне мислення =Р

Коментарі

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

Дякую за базові знання по соціоніці. А чи не здається Вам п.Альберте, що соціоніка просто програмує людську поведінку? Адже людина, як губка всмоктує в себе різнорідну інформацію і самопрограмується.

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Олег Подорожній каже:
Дякую за базові знання по соціоніці. А чи не здається Вам п.Альберте, що соціоніка просто програмує людську поведінку? Адже людина, як губка всмоктує в себе різнорідну інформацію і самопрограмується.

Не зовсім і так це є пане Олеже!
Соціоніка як пише сам п. Каганець який як я підозрюю також мав би бути соціонічним авторитетом пише наступне:

" Як відомо, біоніка вивчає організми для створення нових машин, конструкцій, технологій. Подібними речами займається й психоінформатика, але вона вивчає людську психіку для створення ефективних організаційних структур. "
https://www.ar25.org/article/4-psyhologiya-korporatyvnoyi-rozvidky.html

Те що він називає психоінофрматикою, соціоніка це називає банальним розподілом обов"язків у колективі, як у соціоні між квадрами то так і між соціотипами у самих же квадрах. Про що власне ви тут і прочитали були самі, за що і подякували ж)

Та проте ви лишень собі тільки уявіть таку людину, яка дійсно зуміла би всмоктувати в себе різнорідну інформацію і при цьому залишатися при здоровому глузді.. Людина бажає того чи не бажає, але осягнути увесь об"єм інформаційних потоків у світі просто апріорі не може і навіть переробити такий об"єм інформації також не здатна точно так же само як і супер потужні комп"ютери, тому власне через що Творець нам людям і подарував такий собі по істину ідеальний розподіл тобто розщепленням людством світових потоків інформації на рівно 16 типів інформаційного метаболізму, для того щоби люди були дійсно вільними від не потребу.. Тобто як там казав той Сковорода, дякувати богу що не потрібне зробив важким, а потрібне легким.
Хех, тобто у вашому ж випадку соціоніка та все що є із нею суміжним і справді може бути самопрограмуючим чинником. Но перепрошую, а де ви бачили людей по істину вільними від зовншіх обставин які їх би не програмували щодня ходити на роботу і заробляти гроші для того щоби їх потім витратити на все ті ж програмні потреби такі як оплата світла у житлі, та оплата інтернета для того щоби тут на НО сидіти і писати свої коменти?
Тобто якщо вже мова на те пішло, то спробуйте мені будь ласка показати що не будь, що не впливає на програмування людської поведінки. Ну хоч банальний приклад будь ласка наведіть, для того щоби я вам показав своє абсурдне мислення =Р

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

О-п-па!... А цю пубікацію я пропустив...

Але що цікаво, "шляхом логічних роздумів" чи скоріше інтуїтивно ;) взявся за подібну систематизацію:
(Опубліковано Арсен Дубовик 13 Липень, 2014 - 18:11)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Арсен Дубовик каже:
О-п-па!... А цю пубікацію я пропустив...
Але що цікаво, "шляхом логічних роздумів" чи скоріше інтуїтивно ;) взявся за подібну систематизацію:
(<a href="https://www.ar25.org/comment/12003#comment-12003" class="bb-url" rel="nofollow">Опубліковано Арсен Дубовик 13 Липень, 2014 - 18:11</a>)

Я ще також добавив би і активною цікавістю зі спрагою пізнати її (соціоніку) у всій красі крізь вже призму власне саме вашого соціотипу.)

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Ви знаєте є така по говірка, що всі релігії в кінцевому шляху ведуть до бога.
Отак і у соціоніці можна сказати що всі люди у пізнанні йдуть 16-ма стежками аби її осягнути крізь призму власного ТІМа.

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

1. Дякі приклади автоматичного прогамування людської поведінки через підсвідомість: гадання гадалок, гороскопи, деякі забобони(наприклад втрата обручки веде до розірвання шлюбу впродовж року, знаю кількох людей).
2. Через те, що люди яких я глибоко шаную вважають соціоніку потрібною, хочу її вивчити та визначити свій соціотип, а також навчитись визначати соціотипи інших людей. Буду вдячний за будь-яку Вашу допомогу в цьому напрямку.

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Олег Подорожній каже:
2. Через те, що люди яких я глибоко шаную вважають соціоніку потрібною, хочу її вивчити та визначити свій соціотип, а також навчитись визначати соціотипи інших людей. Буду вдячний за будь-яку Вашу допомогу в цьому напрямку.

Гаразд, ну а яка у вас все ж таки мета у її вивченні?
Наприклад особисто у мене є така підозра що для того аби показати її абсурдність на власному прикладі і тим самим довести своє розуміння чого люди розлучаються у шлюбах=))
Ви пишете хочете, бо тому що..
А чого ви самі насправді для себе бажаєте у тому що ви дійсно знаєте?
Чи не доречно вам з таким багажем знань ліпше давати свої знання людям і тим самим і йти своїм шляхом?)
Он рідновірам це чомусь не заважає стверджувати що вони відають і при цьому коли розлючуються у шлюбах то починають точно так же само мудро це пояснювати, що мовляв карма нас звела для самовдсконалення і по опрацюванні її ми і розлучилися і попливли кожен своєю течією вже з іншими корабликами=))

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

1. Якщо соціоніка не програмує людей, тоді вона просто їх тестує на характери які можуть взаємодіяти з собою один від 10% до 90% ефективності. Якщо знати це можна ефективно взаємодіяти з людьми використовуючи прості поради. Але мене більше цікавить, яким чином можна ефективно співпрацювати з людьми з якими твій відсоток взаємодії дуже невисокий, можливо є якісь поради.
2. Якщо знати соціотипи людей можливо краще уникати конфліктних ситуацій.
3. Можливо можна буде взяти участь у експерименті по створенню "ідеальної" групи людей, які працюючи в квадрах зможуть каталізувати властивості один одного і таким чином збішити ефективність спільної дії. Якщо ця інформація підтвердиться то соціоніка дуже необхідна наука.
4. Можливо саме соціоніка допоможе мені нарешті знайти свою дуальну половинку;)
5. Потрібні знання це - сила.
6. Я щасливий в цю мить. Мої страхи - мені не вороги:)

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Олег Подорожній каже:
1. Якщо соціоніка не програмує людей, тоді вона просто їх тестує на характери які можуть взаємодіяти з собою один від 10% до 90% ефективності. Якщо знати це можна ефективно взаємодіяти з людьми використовуючи прості поради. Але мене більше цікавить, яким чином можна ефективно співпрацювати з людьми з якими твій відсоток взаємодії дуже невисокий, можливо є якісь поради.

Прошу пана прочитати ось цю статтю
Соціоніка - наука про стосунки між людьми

Якщо раптом ви її вже прочитали, то прошу пана у такому разі ще й сюди заглянути Соціоніка - це...

Олег Подорожній каже:
2. Якщо знати соціотипи людей можливо краще уникати конфліктних ситуацій.

Ну не те щоб уникати, а ратше їх усвідомлювати, хоча звісно що можна і уникати, просто без динаміки немає й руху.. Стосунки з іншими

Олег Подорожній каже:
3. Можливо можна буде взяти участь у експерименті по створенню "ідеальної" групи людей, які працюючи в квадрах зможуть каталізувати властивості один одного і таким чином збішити ефективність спільної дії. Якщо ця інформація підтвердиться то соціоніка дуже необхідна наука.

Такий експеремент а точніше робота над цією метою вже запущена
Соціон Народного Оглядача
4 квадра “ДЕЛЬТА” (Клуб)
Єдине що невраховане так це НЕдовіра тобто відсутня ВІРА у Творення, через що власне все і стоїть глухим кутом, адже "Всесвіт дає кожному по вірі, а не по праведності. Вже куди ясніше сказати, ніж в Євангелії: "Буде Вам по вірі вашій"."

Олег Подорожній каже:
4. Можливо саме соціоніка допоможе мені нарешті знайти свою дуальну половинку;)

Допомогти, допоможе але чи вийде у вас щось спільне якщо у вас будуть зовсім різні захопленням у цім житті, то це вже інше питання буде((

Олег Подорожній каже:
5. Потрібні знання це - сила.

Хто володіє інформацією - той володіє ситуацією, а ситуацією володіє - той хто має вибір.

Олег Подорожній каже:
6. Я щасливий в цю мить. Мої страхи - мені не вороги:)

Ну якщо вірити такій поговірці що частка не розумом не запам"ятовується то виходить так, що ви самі ж собі сказали наступне: "Мої страхи - мені не вороги:)" І це добре, що ви це визнаєте, адже страхи забирають дуже багато життєвої енергії позбувшись яких можна реально змінити своє життя на "казку".
А взагалі ви мене просто дивуєте пане Олеже, отак сміливо взяти і визнати. що ви особисто перебуваєте в просторі страждань/бородьби замість того щоби нам затьмарювати вашими рожевими окулярами про ваш простір волі..

Адже на НО відкритим текстом про це було написано:

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

Прочитав статті запропоновані Вами, мені здається що я екстраверт-етик-ірраціональний -сенсор. Хоча щодо екстраверта не впевнений.

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Олег Подорожній каже:
Прочитав статті запропоновані Вами, мені здається що я екстраверт-етик-ірраціональний -сенсор. Хоча щодо екстраверта не впевнений.

Шкода якось, що ті статті вас надихнули до помилки((
Помилки яка може коштувати якраз отому простору нещасть.
Річ у тім, що ви припускаєтеся банальної помилки як і будь хто, хто уперше стикається з соціонікою, замість того аби прислуховуватися до вже битих життям інших дурнів що також навчалися на своїх помилках.
Тому бачачи, що ви таки дійсно сповнені наміру пізнати цю даровану Творцем Всесвіту науку для людей, просто без лишніх там порад і рекомендацій, просто побажаю вам відмовитися від дурниць у поспіху протипувати себе і увесь світ включаючи і живих і мертвих і досі не народжених.. Я бажаю вам від щирого серця спинитися у цій дурничці і таки прислухатися до вже битих життям точно таких же самих дурнів що йшли вашою же стежкою. Адже куди ліпше іноді НЕ знати себе взагалі, аніж знати но помилково, а потім в силу зусиль законів соціоніки впасти у абсолютний відчай і тим самим довести. що ця наука те саме що і астрологія.. Натомість замість того всього просто бажаю вам почати розуміти саму суть соціоніки її закони її прояви в суспільстві спершу хоча б на рівні бази психології подивитися, а вже потім після розуміння усього того, що в суспільстві відбувається і почати вже дуже повільними і ретельними кроками почати пізнавати себе, бо адже якби ви там не старалися усе те зробити із типуваннями до яких ви так яро і цілком бездумно рветеся у вас все одно вийде ось те що тут описано Технологія визначення соціонічного типу яскравим прикладом чого у нас вже є один такий собі соціонічний експеремент під назвою "Соціонічне інтерв'ювання Арсена Дубовика" до якого ви також можете долучитися, а ще також згадати як все той же Арсен Дубовик встиг не наслухавшись мене таки розпочати своє невдале типування по тестам, про що він з вами і сам був поділився в одному із своїх коментарів..

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

Ок вчу закони. А яким чином я можу долучитись до соціонічного інтерв'ювання Арсена Дубовика, адже на вашу думку я не маю потрібних знань?

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Олег Подорожній каже:
Ок вчу закони. А яким чином я можу долучитись до соціонічного інтерв'ювання Арсена Дубовика, адже на вашу думку я не маю потрібних знань?

О! Розумне запитання!
Дійсно маєте рацію, чи доцільно достатньо невідаючому займатися в сліпу те що він прагне пізнати?.
Ну так ось відповідаю вам пане Олеже, у даному випадку можна.
Чому?
Тому що соціотип Арсене Дубовика вже визначений, що в свою чергу вже дає гарантію збереження у відчуття інтертипних взаємовідносин, внаслідок чого ви вже можете у цьому випадку якраз вчитися на своїх помилках шляхом проб і помилок на людині соціотип якого вже точно ну мені точно відомий і тим самим спробувати відчути як це воно коли не знаєш що запитувати аби вивідати вам потрібну інформацію для того щоб ту чи іншу людину протипувати, адже ви самі якось писали. що у вас є бажання себе протипувати і потім почати типувати людей, що згодом для мене стало зрозуміло навіщо вам цим ділом займатися)) адже не протипувавши ближнього свого не дізнаєшся чи вона твою дуалка;) Що насправді є далеко НЕ завжди саме так((
Але про все це згодом.
Якщо бажаєте то за вашим же бажанням ми можемо і вас зробити ще одним черговим соціоннічним піддослідним кроликом, задля засвоєння абсолютної безлуздості у проведенні таких занять задля визначення соціотипу тієї чи іншої людини, і тим самим вже розвінчати оті аматорські понти по тому що вони уміють завдяки інтерв"юванню визначати соціотипи людей.

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

Пройшов два тести, вони показали, що я інтуїтивно-логічний-інтроверт-лірик-Єсенін(3 квадра, коректор)

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Олег Подорожній каже:
Пройшов два тести, вони показали, що я інтуїтивно-логічний-інтроверт-лірик-Єсенін(3 квадра, коректор)

Вітаю таки залізли куди вам треба..XD
Я по тим тестам також весь час виходив ІЛІ, і лишень нещодавно минулої неділі я по ним вперше був вийшов ІЕІ хоча ще давним давно сумніваючись у своїх результатах тестів я таки самотужки якось вийшов на свій мнимий тип ІЕІ..
І ще одне пане Олеже інтуїтивно-логічний-інтроверт це Критики, а не Лірик як ви його обізвали, тобто Бальзак, а не Єсенін, і Єсенін до 3-ої квадри немає жодного відношення, адже то Бальзак є представником 3-ої квадри..
Дякую що нагадали мені про того Єсеніна, я на протязі тижня постараюся вам показати душу Єсеніна=))

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

Ясно, що все в тумані, читатиму книгу про соціоніку. В мене на цьому тижні є скільки завгодно часу тому і так зависаю на сайті. Але з наступного тижня вже стільки часу не буде. Я за будь-яку участь у соціонічних експериментах, можете на мене розраховувати.

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Тепер для мене прояснилося, чому в наш діалог (подібний до спраглого пана Олега Подорожнього) з паном Альбертом так мало долучалося співбесідників...
Коли усвідомлюєш, що професійних знань для вступу в розмову не достатньо, не має що казати... (хоча, можна "списати" все й на нестачу часу ;) ). По собі суджу :).
Але читаю діалог між Олегом Подорожнім і Альбертом Саїним і радію! Радію з того, що ще одна спрагла душа прагне стати щасливою і саме через пізнання себе.
Цікаво спостерігати за трансформацією думки (як і в мене те відбувалося), яка розпочалася саме з моменту вибору "синя чи червона пігулка"... і байдуже тоді, яку обереш! "Правильний вибір це дуже важливо, але найважливіше наважитися зробити вибір".
(О! Ще одна цитата, пане Альберте ;) тому візьмемо її в лапки :) і занесемо у цитатник):
"Зробити правильний вибір - це дуже важливо, але найважливіше наважитися цей вибір зробити" (Арсен Дубовик)"
Так от, зробив вибір, а потім перевіряєш себе стократ чи правильно зробив. Але сумніватися не слід, саме перевірка і включання здорового глузду дозволяють досягнути істини, яка, кажуть, десь посередині.
Пан Олег перевірив, чи правильно ми висловлювались про помилковість тестового типування, і переконався (зауважу, що кілька разів) і далі продовжує! Супер! Оце і є дерзання, дерзновіння. Хай буде!

П.С. Пане Олеже, цікаво, як Ви зрозуміли ці слова пана Альберта? ;)

Цитата:
Вітаю таки залізли куди вам треба..XD

П.П.С. Згоден з думкою про безглуздість соціонічного інтерв'ювання в якості інструменту для типування особистості спостерігачем.
Однак, мушу визнати, що для зрозуміння інтерв'юйованого самого себе воно було корисним... хоча ... не лише інтерв'ювання ;).

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

З того що вичитав, соціоніка досить складна наука, що вимагає багатьох знань, і кількарічної практики у визначені соціотипів. Так що системно працювати є над чим.

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Пане Олеже, так хочеться почути Вашу відповідь на моє запитання вище - Опубліковано Арсен Дубовик 15 Липень, 2014 - 18:29. ))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

Зрозумів так: не варто лізти туди куди ще рано, але я вирішую сам куди йти і рано чи не рано, мені краще знати... Щодо уявного мого соціотипу ІЛІ Бальзак - не впевнений що він мені відповідає, а Єсенін ще менше відповідає... Хоча деякі відповідності є і там і там:/ Ну хіба я схожий на буркотуна?

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Ваша версія мені також подобається, пане Олеже )).
Для себе я ж так розтлумачив:

"Вітаю таки залізли куди вам треба..XD"

В своєму прагненні побачити себе в певному описі таким, яким би Ви себе хотіли бачити, Ви досягли бажаного - Побачили себе в тому соціотипі, який прочитали і який Вам підсвідомо "припав до душі".

П.С. Сам так відчував/бачив, поки допомогли переконатися в зовсім протилежному, хоча деякі риси залишилися. )) Продовжуймо пізнавати себе, пане Олеже! Разом цікавіше ))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Ех!((
Ви не повірите друзі, але соціоніка це немов як щось на зразок таких наук як медецина, юрисприденція, психологія, економіка, та будь яка наука яка потребує професійного підходу. а отже займатися нею увесь вільний час, так як наприклад як у медицині порахувати лікарів які уміли б відати все про все по медицині можна хіба що на пальцях однієї руки, так само як і юрисприденції ще немає такого юриста який відав би усіз нормативно-правові акти шмакти і факти до них)) і так само в історії немає на світі такого історика який відав би водночас усією базою знань історії своєї країни вже не кажучи про історію світу..
Отак і тут друзі ви мої у соціоніці теж саме.
Тому мені наприклад позиція Арсена Дубовика у пізнанні самого себе і вже лишень опісля того пізнання себе в оточенні близьких йому людей є куди більш прийнятнішою аніж на відмінно від тих людей які просто хочуть бо їм так щось захотілося внаслідок такі люди беруться за її навчання, а потім через рік два. кажуть мені та то така фігня що ну її, якби я знав що це така фігня то ліпше і не займався нею ну і т.д.
Але нічого, я всіх розумію, бо насправді це наука є епідемічною і скоро ще так раз через 70 років вже кожна людина на цій планеті точно нею гарантовано перехворіє=)))

Отож пане Олеже щодо вашої готовності до соціонічного інтерв"ювання я собі вже взяв на увазі, тепер залишається наступне питання, чи бажаєте ви дізнатися про свій точний соціотип шляхом типування вас по методиці "візуального визначення соціонічних типів" опісля якого ми й перейдемо до вашого інтерв"ювання у якому ви все одно невимушено так чи інакше щось тай і пізнаєте про себе як не з боку, то в середині себе гарантовано=)

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

Згоден. Хотів би знати свій свій соціотип точно. Вчора займався переглядом деяких соціотипів, які на мій погляд мені більше підходять: з них найбільше підходить соціотип Бальзак, однак не все що там напасано про нього мене стосується, також частково підходить тип Єсенін, але в нього ще більше невідповідностей.

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!