Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Японія наша! Країна продовжує санкційну політику проти росії та приймає українців-переселенців

Посол України в Японії розповів у інтерв’ю про те, як «Країна ранкового сонця» допомагає нашій країні.

20220322japan.jpg

Посол України в Японії Сергій Корсунський

Ми в «Народному Оглядачі» вже давно відстоюємо думку, що Японія має стати нашим стратегічним партнером. Україні з Японією нема за що конкурувати, натомість є багато речей, де ми можемо підтримати й взаємозбагатити один одного.

Недарма в обох країнах є чималий взаємний інтерес. Є багато нібито дрібних подій, які сплітаються в одне велике полотно взаємоповаги.

Цікаве інтерв’ю посла України в Японії Сергія Корсунського


Кілька мистецьких штрихів:

Нам, українцям, дуже приємно, що в Японії неодноразово проводилися Марші у вишиванках, на які збиралися не тільки українці, що працюють в Японії, але насамперед японці, які вчилися чи працювали у нас, і як пам’ять, зберігають у себе вишиванки. У нас в Україні на фестивалі «Країна мрій», котрий багато років організовував Олег Скрипка, свою власну програму мав японський культурний центр в Україні. Я особисто кілька разів зустрічався з другим секретарем посольства Японії в Україні, котрий з дружиною був постійним відвідувачем кількох «Країн мрій». Само собою, вони з дружиною на цих фестивалях були в українських вишиванках.

В Японії, батьківщині стрейкболу, є команди, які відтворюють українські збройні сили, а також українські добробати. Японська художниця із захопленням малює українських військових та дівчат у вишиванках. Цікаво, що перша закордонна поїздка цієї художниці була саме в Україну.

Один з найтитулованіших та найкращих борців сумо всіх часів (другий за кількістю виграних Кубків Імператора) Тайхо Кокі є сином українця і при народженні мав ім'я Іван Боришко. Тайхо Кокі отримав український орден «За заслуги» III ступеня за значний особистий внесок у зміцнення міжнародного авторитету України та розвиток українсько-японських гуманітарних відносин. В Україні щорічно проводиться чемпіонат сумо імені Тайхо Кокі – Івана Боришко.

Український перекладач Василь Єрошенко писав казки та поезії японською мовою, які протягом десятиріч друкувалися у японських журналах та виходили окремими книжками.

Під час життя в Канаді японець Чарлі Сакума захопився українською культурою, вивчив мову, навчився грати на бандурі. А в Україні познайомився з Кобзарським цехом, з членами котрого підтримує дружні стосунки.


Читайте матеріали НО "Україна - Японія"

Наші інтереси: 

Україна і Японія мають бути стратегічними партнерами.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи