Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 6

Як вибрати найкращий комп'ютер для дистанційного навчання? Пам'ятка для батьків

Формат дистанційного навчання в школі стає для багатьох школярів все більш звичним. І звичайно одним із основних питань у батьків при такій формі навчання - а який комп'ютер найкраще підійде для цього, чи не доведеться переплачувати?

Підбір комп'ютера для дистанційки не таке й важке завдання, якщо знати лише кілька нюансів.

Пам'ятка батькам на вибір комп'ютера для школяра

Ігровий комп'ютер

Це не найкращий варіант для навчання, оскільки він швидше відволікатиме школяра своїми можливостями. При потужному процесорі та купі пам'яті цей агрегат, звичайно, буде сильний, але для навчання такої потужності не треба.

Якщо сидіти за уроками і думати, що комп'ютер може набагато більше, ніж підключатися до відеоконференції, то думки учня будуть явно не про геометрію.

З іншого боку, якщо у вас вже був або є такий комп'ютер, і ви плануєте купити для дитини окрему, то ігровий цілком може підійти. Звичайно, це буде за умови, що дитина по ньому більше вчитиметься, а не гратиме. Так що тут потрібно буде домовитися зі своїм учнем про графік роботи та розваг за комп'ютером.

Простий ноутбук

Один із найкращих варіантів. Хоча б тому, що вона переносна, а отже дитина може вчитися навіть у саду або у ванній, якщо всі кімнати будуть зайняті. Також ноутбук можна віднести до підвалу і на випадок сирени про повітряну тривогу. Карта пам'яті і потужність процесора тут величезної ролі не грає, тому що тут більш важливою є тривалість утримання батареї. При відсутності електроживлення, покладатися ви можете тільки на вбудовану батарею. Таким чином, вибираючи портативний пристрій, дивіться кількість ампер в характеристиці.

Звичайний комп'ютер

Найпоширеніший гаджет, який купують батьки своїм школярам.

По-перше, він не такий дорогий, як два попередні, і це одна з головних його переваг.

По-друге, середньої потужності та показника кількості оперативної пам'яті з головою вистачить і для уроків, і для відеозв'язку, і для іграшок. Навіщо переплачувати? Єдиний недолік: стаціонарний комп'ютер нікуди не віднесеш, а значить і вчитися доведеться завжди в одному місці

На що варто звернути увагу під час вибору комп'ютера

  • Стабільність роботи процесора. Бажано, щоб він не перегрівався, тому що працювати за комп'ютером школяреві потрібно багато.

  • Наявність веб-камери на пристрої. Інакше вам доведеться купувати камеру та іншу фурнітуру окремо, що не критично, але може бути клопітно.

  • Зручна операційна система. Якщо до цього користувалися Windows 8, то перейти на Windows 10 для дитини буде складніше, але це можна виправити.

  • Ліцензійність операційної системи – важлива складова, адже піратські версії можуть «злетіти» в самий невідповідний момент, наприклад під час контрольної роботи.

Але в будь-якому випадку батькам потрібно пам'ятати, що комп'ютер – це лише засіб для навчання, в основному успішність учня залежить від його бажання вчитися, старань і вкладених зусиль.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи