Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Види та переваги цифрового друку

У поліграфії, як і в інших галузях, активно використовуються сучасні технології. Цифровий спосіб друку гарантує максимально високу якість. Це можливість виробляти різноманітну продукцію, починаючи від рекламної та сувенірної та закінчуючи комерційними матеріалами.

Активно використовують сучасний метод в книговидавництвах. Найчастіше застосовується у випадках, коли потрібно виготовити невеликий тираж в короткі терміни.

Основні види цифрового друку

1. Листовий. Раніше це був безальтернативний метод, при якому використовували стандартні або ексклюзивні матеріали (дизайнерський картон, самоклеючу плівку або крейдований папір). На приладах встановлені певні обмеження для листового друку - найбільший формат А2.

2. Рулонний. Метод відрізняється сучасністю та повною автоматизованістю, що суттєво вирізняє його від більш застарілих варіантів. Використовується новітнє обладнання та рулонні матеріали. Термінова оперативна поліграфія не потребує додрукарської підготовки. Доведеться лише створити унікальний макет та відправити його на друк. Також потрібно виконати деякі роботи після основної операції. Технологічний процес виглядає максимально простим.

baner-print1

Кілька важливих переваг

1. Різноманіття матеріалів для друку. Завдяки новітньому обладнанню можна використовувати самоклеючі плівки, металізований та дизайнерський картон і не тільки.

2. Оперативний друк поліграфії. Якщо тираж продукції потрібен якомога швидше, то це найкращий варіант. Готовий цифровий відбиток можна обробляти одразу ж, адже підготовчі роботи не потрібні.

3. Хороший рівень рентабельності. Метод передбачає створення саме такої партії продукції, котра дійсно потрібна. На відміну від інших методів не доведеться зберігати на складі зайву поліграфію. "Друк на вимогу" актуальний для тих видавництв, кому важко спрогнозувати попит.

4. Ідеальна передача відтінків від одного екземпляра до іншого. Гарантується завжди ідентичний колір, а якість максимально наближена до офсетної. Метод не передбачає залучення якихось інших приладів, не доведеться поєднувати друк з іншими технологіями.

5. Унікальна продукція. Персоналізовані вироби особливо важливі для маркетингових цілей, коли необхідно продемонструвати клієнтам креативний оригінальній продукт. Можна на ідентичні матеріали наносити різну інформацію, малюнки чи логотипи. По одному шаблону створюються вироби, що відрізняються один від одного.

Отже, якщо потрібно виготовити партію якісної продукції протягом короткого періоду часу, то цифровий друк виглядає досить привабливим та сучасним методом.

Наші інтереси: 

Корисні поради.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи