Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вчасне МРТ обстеження: чому це необхідно?

Лікарі використовують ангіографію для діагностики та лікування різноманітних захворювань судин (як правило – судин головного мозку).

За допомогою МР-ангіографії можна виявити відхилення в кровоносних судинах та швидко назначити лікування. Варто пам’ятати, що при дослідженні МРТ в деяких випадках може використовуватись контрастна речовина.

Чому потрібні обстеження на магнітно-резонансній томографії

МР-ангіографія найчастіше використовується при дослідженні кровоносних судин головного мозку, оскільки в цьому випадку не можливе використання УЗД обстеження. Серед чинників, які потребують обстеження в МРТ-Експерт https://mri-expert.lviv.ua/mr-angiography/ можуть бути:

  • постійний головний біль невизначеного походження;
  • головокружіння, шум в вухах;
  • черепно-мозкові травми;
  • вегетосудинна дистонія, ішемія судин головного мозку, ішемічний або геморагічний інсульт.

Вчасне обстеження на сучасному МР-ангіографі дозволить швидко знайти відхилення, тому, при перших вищезгаданих ознаках, варто звернутись до спеціалістів.

МРТ- дослідження кровоносних судин може проводитись в ключових областях – мозку, шиї, серці, черевної порожнини, кінцівках, тазу. Також, обстеження на магнітно-резонансному томографі призначають при наступних захворюваннях:

  • уроджені вади серця;
  • васкуліт (запалення судинної стінки), стеноз судин;
  • аневризми, атеросклероз артерій, аномалії розвитку артерій і судин, артеріовенозна вада розвитку в мозку.

МТР діагностика використовується як замінник КТ-ангіографії, коли не можна використовувати йодований контрастний матеріал для дослідження, адже при МР-ангіографії використовується контрастна речовина (на основі гадолінію), яка рідше викликає алергічну реакцію.

Підготовка до дослідження

Перед тим, як пройти дослідження, потрібно отримати консультацію у лікаря. МРТ-дослідження кровоносних судин може потребувати введення контрасту в вену на руці, для цього, потрібно попередити лікаря (радіолога) про наявність алергій, проблем зі здоров’ям або попередити про перенесені операції, вагітність.

При важких захворюваннях нирок або печінки, деякі пацієнти не можуть проходити МР-ангіографію з контрастною речовиною.

Також, при МРТ-дослідженні потрібен вільний одяг (наприклад - халат) без металевих застібок, та відсутність будь-яких металевих елементів (прикрас, ювелірних виробів, пірсингу, мобільних телефонів, годинників, кредитних карток, слухового апарату).     

При наявності імплантів (вушних, кардіостимуляторів) –дослідження на МР-ангіографії заборонено. У більшості випадків МРТ обстеження є безпечним для пацієнтів з металевими імплантати, за винятком кількох типів, тому, якщо у вас встановлений будь-який імплант – потрібно обов’язково попередити про це лікаря.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи