Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У США офіційно стартувала передвиборча кампанія: як відбулися партійні з’їзди демократів і республіканців

Спецтема:

Взагалі то передвиборча кампанія йде давно, але офіційно вона завжди стартує після загальнонаціональних з’їздів двох партій, які офіційно висувають кандидатів на посади Президента та віце-президента.

Раніше з’їзди обох партій проходили доволі подібно: велике зібрання, велике шоу, яке заряджає оптимізмом учасників та телеглядачів. Багато радості, кандидати випромінюють впевненість у своїй перемозі, в промовах багатьох учасників є нотки гумору.

Цього року все пішло  по-іншому.

Навіть естетика обох з’їздів сильно відрізнялась одна від одної.

Камала Гарріс виступає перед майже порожнім залом, який імітує учасників з'їзду

З’їзд демократів пройшов у похмурих тонах. Напівпорожній зал, в якому на великій відстані одне від одного сидять люди в масках. Навіть журналісти, які висвітлюють з’їзд, дають свої репортажі в масках. Майже всі оратори записали свої промови заздалегідь, і тепер на з’їзді просто транслюють ці промови. Тільки деякі промовляють «наживо» (як у залі, так і дистанційно). Тобто втрачається відчуття живості. У майже всіх промовців тільки одна ідея: «хто завгодно, аби не Трамп». Послухати їхні промови – то Трамп винен у коронавірусі, він пізно оголосив карантин, хоча ми цього від нього вимагали, він оголосив карантин, тому що він расист, і не пускав сюди китайців, він винен в тому, що в США був расизм, і він не хоче встати на коліна тощо. Конструктивних ідей на з’їзді не було: вочевидь, ідею «все забрати та поділити» конструктивною вважати не можна.

Джо Байден з дружиною вітає віртуальних учасників з'їзду
Джо Байден з дружиною вітає віртуальних учасників з'їзду

Натомість з’їзд республіканців продовжив традиції оптимістичного шоу. Початок з'їзду проходив у місті Шарлотт (Charlotte) штату Північна Кароліна. Перший день проходив у залі «Charlotte Convention Center», наступні в різних локаціях міста. Як і у демократів, були заздалегідь записані відео звернення (як від подружжя Маккласкі), проте більшість учасників виступали наживо – і в залі з’їзду, і дистанційно. Було багато людей, тільки окремі з них були у масках. Відкрите, радісне, оптимістичне суспільство.

Майк Пенс виступає перед учасниками з'їзду у Форті МакГенрі

Радикально відрізнялись промови. У демократів практично всі промови – «аби не Трамп». У республіканців менше звертали увагу на демократів (хоча згадували та критикували їх), проте більше уваги приділяли досягненням Трампа, його особистим якостям, які необхідні для Президента, планам на майбутнє.

У промовах республіканців було багато того, що американці називають словом «stories», тобто особистих історій. Промовці розповідали про своє життя, чому вони прийшли саме до республіканської ідеї, яким чином правління тої чи іншої партії вплинуло на їхнє особисте життя тощо. Це давало з’їзду ще більшої живості, якої не вистачало демократам.

І, дивна річ, під час свого з’їзду демократи багато говорили про «системний расизм», при тому геть не згадували ті заворушення та погроми, які відбуваються у багатьох містах США. А республіканці згадували про ці погроми, показували кадри з тих жорстоких подій і підкреслювали, що практично всі заворушення відбуваються в містах, де мерами є представники демпартії. Тож не дивно, що в останній день республіканського з’їзду пролунала думка, що мало виграти посаду Президента – необхідно ще й виграти у демократів ті міста, які вони «запустили», і повернути тим містам життя, закон і порядок.

Дональд Трамп виступає перед учасниками з'їзду на галявині перед Білим Домом

Ще цікавий момент. По телевізору з’їзди демократів та республіканців дивилась приблизна однакова кількістьа людей, демократів навіть трохи більше. Проте з’їзд республіканців різко вигравав за інтернет-аудиторією. Його висвітлювала велика кількість блогерів, що вела свої стріми з різних локацій з’їзду.

Дональд Трамп з родиною дивляться салют по закінченню з'їзду

Безумовно, з'їзд республіканців пройшов жвавіше та цікавіше. Це підвищує шанси Трампа на повторне обрання. 


А це відеорепортаж лівацького "Голосу Америки", який завжди проти Трампа:

Наші інтереси: 

Стежимо за подіями в США.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

підтримую доналда джона трампа на другий термін.хай буде

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

підтримую доналда джона трампа на другий термін.хай буде