Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Усама Бен Ладен хотів, щоб Президентом США став Джо Байден

Спецтема:

Здивовані? А це є в документах, котрі американці знайшли на віллі, де було знищено Бен Ладена. І опубліковані ці документи були ще у 2012 році.

Ще у 2012 році газета «The Washington Post» опублікувала цікаву інформацію з документів, знайдених під час ліквідації Усами Бен Ладена. Деякі з цих документів було розсекречено і надано у вільний доступ оригінальною арабською мовою та з англійським перекладом.

У 2010 році (за рік до своєї смерті у травні 2011) Усама бен Ладен виношував плани ліквідації Президента США Барака Обами й тодішнього командувача силами США і НАТО в Афганістані генерала Девіда Петреуса (David Petraeus). Для цього Усама планував організувати в Афганістані та Пакистані спеціальні загони, які будуть в змозі підбити літак з Президентом США.

Ясна річ, що в Аль-Каїди не було технічних засобів, щоб здійснити атаку на літак Президента США. Проте досвід атаки 9/11 свідчить, що терористи можуть знайти несподівані обхідні шляхи для досягнення своїх цілей.

Свої надії в організації теракту проти Обами та Петреуса Усама покладав на пакистанського терориста Ілляса Кашмірі.

«Будь ласка, попросіть брата Ілляса надіслати мені кроки, які він зробив у цій роботі», - написав бен Ладен своєму старшому помічникові Атії Абд аль-Рахману.

(До речі, Кашмірі був ліквідований під час атаки американського безпілотника через місяць після смерті бен Ладена).

Мою увагу в цьому документі привернула наступна фраза:

«Чому треба сконцентруватися саме на них. Тому, що Обама є главою невірних, і його вбивство автоматично зробить Байдена Президентом. . . . Байден абсолютно не готовий до цієї посади, що призведе США до кризи. Щодо Петреуса, то він - людина часу. . . і його вбивство змінить хід війни в Афганістані.»

Звичайно, вважати Усаму бен Ладена аж таким собі фахівцем в американській політиці якось не вдається. Проте зауваження доволі цікаве.

А тепер, через 11 років після тих слів бен Ладена маємо Президента США, котрий за пів року на посаді вже призвів до потужної кризи на кордоні США, кризи в економіці, кризи з ковідобісієм, ганебної втечі з Афганістану, "зливу" Північного потоку 2, повернення Путіна із ізгоя в гравця на світовій арені,  тощо.

Так що Усама такі мав рацію.

 

Наші інтереси: 

Некомпетентний Президент - загроза країні

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Богдан Бень.
0
Ще не підтримано

Той випадок коли один маленький влучний факт все розставляє на свої місця.

Коментарі

Зображення користувача Богдан Бень.
0
Ще не підтримано

Той випадок коли один маленький влучний факт все розставляє на свої місця.