Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 6

Що подивитися на Кіпрі?

Невеликий, але такий затишний острів Кіпр зачаровує комфортним середземноморським кліматом, мальовничим пейзажем та красивими місцями.

Деякі пам'ятки острова налічують кілька сотень років і поєднують у собі грецьку та турецьку культури. Цей неповторний мікс неодмінно варто відкрити всім, хто вирішує вирушити на відпочинок у Кіпр. Ми зібрали 6 визначних пам'яток природи та архітектури, які допоможуть вам більше пізнати загадковий острів, полюбити його та зануритись в його історію та особливу атмосферу.

що подивитись на Кіпрі

Національний парк Акамас

Національний парк захований в 50 км від курорту Пафос. Це заповідна територія, де місцеві жителі плекають усе різноманіття та красу місцевої флори і фауни. Тут можна знайти величезні та ароматні хвойні ліси, дикі галькові пляжі, сховані від сторонніх очей бухти тощо.

Сьогодні в парку проживає більше 150 видів птахів, кілька десятків видів рептилій та ссавців. Гуляти його територією можна годинами. Тому, на той день, коли ви вирішите поїхати в Національний парк, краще більше не планувати ніяких екскурсій.

Гробниці царів

Одним з найпопулярніших курортів Кіпру є місто Пафос. Воно відоме не тільки чистими та довгими пляжами, але й великим різноманіттям активностей, у тому числі і цікавими екскурсійними програмами. Компанія Поїхали з Нами підбере путівку на Кіпр до Пафосу (або будь-якого іншого курорту острова), аби ви змогли побачити величні та красиві Царські гробниці.

Археологи зазначають, що це величезний некрополь був побудований ще в IV столітті до н.е. Прогулюючись гробницями, ви зможете побачити:

  • довгі коридори та кімнати що висічені у скелі;
  • величезні місця захоронення, які нагадують будинки або навіть палаци;
  • цікаві традиційні елементи, наприклад, глечики, які наповнювали молоком або вином, аби померлі могли долати спрагу.

Купальня Афродити

Не можна оминути і цю прекрасну природну пам'ятку. Адже за легендою Кіпр вважається батьківщиною Афродіти – богині краси та любові.

Купальня Афродіти – це невеликого розміру печера що захована у скелі та оточена водоймищем. Це місце особливо цінується у спекотні дні, адже вода тут завжди залишається прохолодною.

До речі, є повір'я, згідно з яким людина, що скупалася в цій купальні, стає здоров'ю та красивою.

Танцюючі фонтани

У маленькому і затишному курортному містечку Протарас нещодавно з'явилася красива пам'ятка, що заворожує з першого погляду. Щовечора у самому серці міста тут вмикаються красиві фонтани, що наче танцюють під музику, а яскраве підсвічування тільки підсилює ефект і не дає відвести погляду від фонтану.

Єдине уточнення – фонтани вмикаються тільки у високий сезон і працюють з 1 травня до 30 вересня.

Античне місто Солі

Знаходиться на півночі країни та неподалік від столиці Нікосія. Сьогодні Солі – це не величне місто, яким було колись, а швидше руїни, що залишилися від палаців, храмів, арен та жилих будинків. У місті можна замовити екскурсію, щоб дізнатися всі цікаві легенди та історії. Але й самому гуляти тут цікаво та пізнавально – адже біля кожної будівлі розташовані таблички з основною інформацією.

Палац архієпископа

Не виїжджаючи з Нікосії, у вас є можливість також побачити ще одну пам'ятку, що розташовується у самому серці міста, – палац архієпископа. Він був побудований порівняно нещодавно – в 60-х роках ХХ століття. Палац виконаний у венеціанському стилі і був реставрований після бойових дій у 70-х роках.

Сьогодні у палаці регулярно проводяться екскурсії, де можна побачити кімнати архієпископа Макаріоса, а також його серце, що зберігається у спеціальній посудині. Також на території палацу розташована велика статуя архієпископа – людини, яка активно боролася за незалежність свого народу.

Кіпр – це чудове поєднання комфортного клімату, чистих пляжів з білосніжним піском, блакитної теплої води, великої кількості розваг та цікавих пам'яток. Головне – не пролежати всю відпустку на пляжі та знайти сили та час для екскурсійного відпочинку. Повірте, ви неодмінно оціните красу острова, проведете час цікаво та з користю і точно захочете повернутися сюди ще багато разів.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи