Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Сертифікація «Північного потоку – 2» тимчасово призупинена

Bundesnetzagentur (BNetzA) тимчасово призупинило процес сертифікації оператора «Північного потоку – 2».

Федеральне мережеве агентство Німеччини Bundesnetzagentur (BNetzA) тимчасово призупинило процес сертифікації оператора «Північного потоку – 2». Про це повідомляє ExPro з посиланням на BNetzA.

Як повідомив регулятор, після детального вивчення документів BNetzA дійшло висновку, що сертифікація оператора Nord Stream 2 AG можлива лише в тому випадку, якщо оператор організований в організаційно-правовій формі відповідно до законодавства Німеччини.

Натомість, Nord Stream 2 AG вирішив не змінювати форму, а створити нову дочірню компанію для німецької частини газопроводу. Ця дочірня компанія стане власником і оператором німецької ділянки «Північного потоку – 2».

Процес сертифікації буде призупинено до того часу, поки передача основних активів не буде завершена і BNetzA зможе перевірити нові документи дочірньої компанії, як нового оператора.

«Нафтогаз» та ОГТСУ візьмуть участь у сертифікації оператора «Північного потоку – 2».

Ф’ючерсні ціни на природний газ у Європі відреагували значним ростом на цю новину – вище €88/MWh, на 11% вище, ніж попереднього дня. Це найвище значення з кінця жовтня. При переводі ціна складає понад $1 050/тис куб.м. або майже 34 000 грн/тис куб м (з ПДВ).

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи