Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Росія все ще намагається шантажувати Захід, цього разу – договором СНО-3

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков заявив, що США повинні відмовитися від своєї «фундаментально ворожої» політики щодо Росії, і тоді Росія, можливо, повернеться до Договору СНО-3.

Я вже розповідав про договір СНО-3 (договір про обмеження та скорочення стратегічних наступальних озброєнь). У березні цього року Путін заявив, що Росія «призупиняє» свою участь у цьому договорі. Мовляв, договір продовжує існувати, ви, американці, його виконуйте, а ми, росіяни, його виконувати не будемо.

Насамперед це стосувалося передбачених договором взаємних інспекцій ядерних об’єктів РФ та США, а також надання протилежній стороні інформації про стан власної ядерної тріади та хід робіт з її скорочення відповідно до договору.

Протягом березня-квітня-травня США намагалися дипломатично умовити Росію повернутися до договору, адже цей договір стосується не тільки РФ і США, а світової безпеки. Проте Росія всі ці американські умовляння просто ігнорувала.

Врешті-решт це набридло, і у четвер, 1 червня, державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив про введення контрзаходів проти призупинення дії договору Росією, включаючи припинення повідомлень, яких вимагає договір, і припинення інспекційної діяльності на території США.

У відповідь заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков заявив 2 червня, що США повинні відмовитися від своєї «фундаментально ворожої» політики щодо Росії, і тоді Росія, можливо, повернеться до Договору СНО-3.

Він заявив, що будь-які заходи США не стримають Росію. Вони «нічого не змінюють у неодноразово висловлюваній нами позиції, яка визначається президентом Росії та повністю опрацьована всіма відповідними міністерствами й відомствами, включно з МЗС, а також, звісно, військовими та всіма іншими».

Тобто Сергій Рябков чомусь впевнений, що США мають умовляти Росію повернутися до цього договору, а Росія при тому може висувати свої умови. Ну-ну…

 

Наші інтереси: 

Росія продовжує грати роль «відмороженого». На Україну це вже не діє, а от країни Заходу все ще побоюються «неадекватних дій відмороженого».

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи