Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Реєстрація фізичної особи-підприємця: які тонкощі процесу?

Податкове законодавство України надало простим громадянам гарну можливість вибирати при відкритті своєї справи одну із шести груп спрощеної системи оподаткування, тим самим стимулюючи розвиток малого та середнього бізнесу в країні.

В світі – не так багато прикладів, які мають аналогічні системи оподаткування, але за час свого існування, саме українська система спрощеного оподаткування дала гарний стимул в створенні сприятливих умов для розвитку бізнесу. Регіональна економіка, з деіндустріалізацією важливих підприємств, втратила важливі важелі надходження коштів до бюджетів всіх рівнів, і саме суб’єкти підприємницької діяльності на спрощеній системі оподаткування являються не тільки головними роботодавцями в регіонах, але і донорами для місцевих бюджетів.

Ефективна державна політика в сфері податкового законодавства спрощеної системи оподаткування

Постійні зміни податкового законодавства створюють неабиякі проблеми для суб’єктів підприємницької діяльності в Україні, але, ці зміни несуть в собі вдосконалення та спрощення ведення бухгалтерського обліку та звітності малих підприємств. Останні важливі кроки, ініційовані президентом України Володимиром Зеленським - програма фінансової державної підтримки мікро- та малих підприємств «Доступні кредити під 5-7-9% річних, неабияк пожвавили сферу малого підприємництва в країні. Ця програма значно пожвавила сферу кредитування в країні і надала змогу малим підприємствам отримати доступні кошти на свій розвиток, а разом зі спрощеною системою оподаткування, вести і розвивати свою справу http://www.buhuslugi.com.ua/ua/nashi-poslugi/yuridichni-poslugi/yur-poslugi-dlya-fiz-osib/reestratsiya-fop-spd.html  стало набагато легше.

Реєстрація суб’єкта підприємницької діяльності на даний час відбувається набагато легше та простіше від, наприклад, юридичної особи, і саме СПД – найзручніший варіант відкриття своєї комерційної діяльності. Також, неабияку вигоду спрощена система оподаткування несе при відкритті та реєстрації ФОП (фізична особа-підприємець), адже в цьому випадку не потрібно платити податок на прибуток в розмірі 18% та ряд інших податків та зборів, які оплачують юридичні особи в нашій країні, а також, подання звітності в податкові органи, яке відбувається один раз на рік, що дозволяє зекономити на послугах власного бухгалтера, або скористатись послугою віддаленого бухгалтера.

Реєстрація ФОП

Вибравши найбільш сприятливу систему оподаткування (групу оподаткування), кожен, хто бажає відкрити власну справу, повинен підготовити пакет необхідних документів (копія паспорта та копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, нотаріальна довіреність і її завірена копія для реєстрації підприємця), пройти державну реєстрацію підприємця в районній державній адміністрації та стати на облік в податковій службі.

Варто пам’ятати, що відкрити свою справу (ФОП) не мають права:

  • державні службовці;
  • військовослужбовці;
  • народні депутати;
  • особи, які позбавлені рішенням суду займатись підприємницькою діяльністю.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи