Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Представлено перший комерційний нейроінтерфейс для ігор

Пристрій зчитує сигнали від кори головного мозку, що відповідає за зір, та перетворює їх в цифрові команди. Технологія сумісна з віртуальною та доповненою реальністю і вже зараз дозволяє керувати телевізором або комп'ютером.
 

Пристрій представила французька компанія NextMind. Як повідомляє Venture Beat, презентація пройде в рамках виставки CES 2020. Спочатку в продаж надійде версія для розробників вартістю 399 доларів, а в другому кварталі 2020 року стартують ширші продажі.

Пристрій надівається на потиличну частину голови та знімає електроенцефалограму зорової кори. Він не лише розуміє, що саме бачить користувач, але й відчуває, коли він фокусує увагу на певному предметі. Ця інформація перетворюється у цифрові команди.

За словами глави стартапу, нейробіолога Сіда Куайдера, гарнітура стане першим комерційним нейроінтерфейсом, який працює в реальному часі.

Наразі робоча версія пристрою важить близько 60 грамів та складається з окулярів й восьми оснащених мікрочіпами електродів. Це мінімальна кількість датчиків, які необхідні для зчитування активності мозку без втрати інформації. Розробники визнають, що гарнітура все ще не дуже зручна і планують в майбутньому випустити більш компактний варіант.

Щоб активувати елемент управління, досить сфокусувати на ньому увагу. Серед інших перспективних напрямків використання пристрою – технології віртуальної і доповненої реальності і навіть керування автомобілем.

На сьогодні гарнітура NextMind працює, тільки якщо очі користувача відкриті. Однак, команда стартапу планує вдосконалити технологію. Майбутні версії пристрою витягнуть з зорової кори інформацію про спогади і уявні образи. Для цього в гарнітуру додадуть додаткові алгоритми.


 

Наші інтереси: 

Дивовижні технології зможуть "читати наші думки". Тож треба негайно вчитися тримати свої думки в порядку!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи