Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 18
  • Переглядів: 19

Популяризуємо читання серед дітей: огляд книги "Чарлі і шоколадна фабрика"

Завдяки інтернету, знайти цікаву літературу для себе або малечі – зовсім не важко. Цей рік приніс цікавий поворот в житті кожної людини – різноманітні обмеження та локдауни, подарували багатьом із нас купу вільного часу, особливо це стосується школярів, і як ще провести свій час, як не за читанням неймовірно захоплюючої літератури.

Від читання книжок з малюнками, романами, творів в стилі фентезі або казок та кумедних повістей можна отримати неймовірну насолоду, адже саме жива книга здатна перенести Вас в чарівний світ.

Популярні дитячі фентезійні романи

Серед цікавинок, які обов’язково потрібно прочитати, особливо виділяється фентезійний роман Чарлі і Шоколадна фабрика від валлійського письменника Рональда Дала, який був написаний ще в 1964 році і практично відразу став справжнім бестселером в США. На українську мову, цей роман був переведений видавництвом «А-ба-ба-га-ла-ма-га» лише в 2005 році, і, не дивлячись на це, ця книга стала неймовірно популярною серед дітлахів.

В сюжеті цього роману – головний маленький герой Чарлі Бакет, який проживає разом зі своєю бідною сім’єю в невеликому дерев’яному будинку на околиці великого міста. Маленький шоколадний батончик – саме такий подарунок отримує Чарлі на свій день народження, і саме з цього солодкого подарунку починається неймовірна та захоплююча історія, повна пригод, доброти та правильних вчинків.

Віллі Вонка – дивакуватий та ексцентричний кондитер, який виробляє ці шоколадні батончики на своїй фабриці в місті, але, зіткнувшись з викраденням таємних рецептів, вимушений зупинити  виробництво і відвідування своєї фабрики, припинити екскурсії. Одного прекрасного дня, місцева газета повідомила, що Віллі Вонка знову відкриває свою фабрику, але пощастить відвідувати виробництво далеко не всім – щасливців буде всього 5, а визначити цих щасливців має золотий квиток, який можна знайти під обгорткою шоколадного батончика. Окрім відвідування фабрики, щасливці отримають пожиттєвий запас солодощів.

Одного разу, в січні, маленький Чарлі, вирушаючи додому, змерзлий та зголоднілий, знаходить банкноту в один долар, на який купив в магазині 2 шоколадних батончики, в одному з яких і був щасливий квиток. Відвідувачі магазину кинулися викупити цей квиток у хлопця за велику суму, але завдяки продавцю, який вмовив не продавати його, хлопець швидко попрямував додому. Далі сюжет розвивається за стрімкими подіями.

Світ книжок – зовсім поруч

В інтернет-магазині Книгарня "Є" – безліч літератури як вітчизняної, так і іноземної, де кожен читач легко зможе обрати для себе найулюбленіші книги за розумною ціною.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи