Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Подвійні стандарти": мер Івано-Франківська про віднесення міста до "червоної" зони

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, якщо в місті введуть жорсткий карантин, то "нічого не зміниться". За його словами, влада не хоче чути органи місцевого самоврядування, тому міськрада звернулася до суду, аби довести свої цілі.

Про це він заявив в ефірі Еспресо.TV.

"У нас також рішення міськради, яким ми даємо підприємцям працювати. Ми захищаємо, у тому числі в юридичному плані, щоб підприємці не закривалися і могли діяти. У нас є ряд нічних клубів, які працюють. І коли ми даємо поліції конкретні адреси, а вони далі працюють. А книжкові магазини чи книжкові полиці в центрі міста, то вони закриваються. Це якраз ті самі подвійні стандарти. Я не розумію чому Франківськ, Тернопіль, Чернівці закривають, а, наприклад, Одесу, Херсон, Миколаїв, де величезна кількість відпочивальників, цього немає", - зазначив Марцінків.

За його словами, влада не хоче чути органи місцевого самоврядування, тому міськрада звернулася до суду, аби довести свої цілі.

"Ми будемо діяти в законний конституційний спосіб. Для нас важливо довести цілі. Це не питання навіть міста Івано-Франківська. Це питання органів місцевого самоврядування, нашого захисту. Дуже важливо у цих перипетіях все-таки довести, що органи місцевого самоврядування, які були найперші за жорсткий карантин і ми його впроваджували. У той момент кількість заражених була мінімальна. Можна було забезпечити, щоб ця біда до нас не прийшла. Тоді до нас не дослуховувалися. Сьогодні, коли треба трошки діяти іншими методами. Треба забезпечувати ковідний фонд", - наголосив мер.

Він зауважив, якщо місто і введе жорсткий карантин, то це нічого не змінить.

"Навіть, якщо ми закриємо на два-три тижні - нічого не зміниться. Ми бачимо, як ефективно сьогодні бореться МОЗ та інші, що кількість хворих зростає в рази. І кількість допомоги, насправді,  не збільшується, саме лікарням", - додав Марцінків.  

Наші інтереси: 

Розуміти, що центральна влада своїми нерозумними діями викликає невдоволення керівників міст. Це може стати доброю тенденцією, аби посилити самоорганізацію на місцях.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи