Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Особливості бетономішалок для великих майданчиків

Великі будівельні майданчики потребують значної кількості бетону. Тому компактні бетономішалки для них не підійдуть. Вони практичні для невеликих об’єктів. Агрегат для приготування суміші повинен задовольняти потреби забудови. Тоді заплановані роботи будуть виконуватись за планом. Існує декілька видів бетонозмішувачів. Розглянемо їхні особливості.

Різновиди техніки

Конструкції в першу чергу розрізняють за принципом дії. Гравітаційні агрегати використовують природну силу тяжіння, завдяки чому в процесі роботи відбувається обвал суміші в барабані. Всередині закріплені нерухомі лопатки. Вони необхідні, щоб компоненти суміші не ковзали по стінках, а ретельно змішувались між собою.

Гравітаційні апарати представлені такими видами:

  • Вінцеві. Мають зубчасту коронку навколо осі. Вона необхідна для обертання барабану. Від якості та міцності коронки залежить стабільна робота пристрою. Виготовляють зі сталі, чавуна. Існують вінці з поліуретану. Найбільш надійними та практичними є сталеві деталі. Вони надійні та безшумні.
  • Редукторні. Працюють за допомогою електродвигуна. Популярні, тому що основний елемент ретельно захищений від негативних чинників – пилу, бруду, піску.

Крім гравітаційних апаратів існують також бетономішалки примусового типу. В них встановлений статичний нерухомий барабан, а всередині розміщені обертові лопаті, які створюють процес перемішування. Такий принцип дозволяє отримати більш однорідну суміш, тому будівельні бетономішалки цього типу активно використовують на великих майданчиках. Примусові конструкції бувають двох підвидів:

  • Безперервної дії. Спеціалізована техніка, працює без зупинок, тому загалом використовується на заводах з виробництва бетону.
  • Періодичної дії. Більш зручні та комфортні бетономішалки. Їх можна вмикати та вимикати. Найбільш поширений тип техніки.

Це основні критерії, які слід враховувати перед купівлею апарату для великого майдану. Також зверніть увагу на деякі додаткові особливості бетонозмішувачів.

Технічні характеристики

Апарати розрізняють за типом розташування:

  • Портативні – мають компактні розміри, тому на великих майданчиках використовуються в якості додаткового бетонозмішувача під час навантажень. Вони мобільні, їх легко переносити з однієї ділянки на іншу.
  • Стаціонарні – використовуються в якості основних агрегатів на великих забудовах. Мають більші розмір та вагу. Виробляють багато бетону.

Об’єм барабана має важливе значення. Чим більший цей параметр, тим швидше буде йти будівництво. Для майданчика великої площі вибирайте агрегати з об’ємом від 300 літрів. Бетонозмішувачі мають технічні характеристики, які відрізняють їх за типом роботи та мобільністю. Слід враховувати ці особливості перед купівлею.

Наші інтереси: 

Будівництво, техніка.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи