Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Meta закриває крипто-сервіс Novi

Компанія Meta ухвалила рішення закрити свій пілотний крипто-сервіс під назвою Novi, який мав стати черговим цифровим криптовалютним гаманцем. На сайті проєкту зазначено, що закриття відбудеться 1 вересня 2022 року.

Однак кошти, що зберігаються на гаманці, краще вивести заздалегідь, оскільки всі облікові записи користувачів будуть закриті вже 21 липня. На той випадок, якщо хтось не виведе активи зі свого балансу до зазначеної дати, співробітники Meta самостійно зроблять спробу переказати кошти на карту або банківський рахунок, які були додані користувачем до сервісу. 

З іншого боку, покер-рум PokerKing уже давно розвиває свою бонусну систему і кешбек, що робить його привабливим місцем для гри в онлайн-покер із будь-якої точки світу. І він закриватися вже точно не планує, тож усім, хто любить грати в покер, варто ближче познайомитися з умовами гри в цій мережі.

Зародження проєкту

крипто-сервіс Novi

Гаманець для криптовалют Novi було запущено компанією Meta ще восени минулого року, і створено його спеціально для жителів США і держави Гватемалі. Початковою метою проекту було забезпечити можливість здійснювати моментальні і головне безкоштовні перекази криптовалюти під назвою Diem, підтримкою якої займається Meta. 

Однак виникли деякі складнощі в процесі регулювання цього процесу, що призвело до необхідності почати співпрацю з Coinbase і використовувати замість Diem інший тип стабільної монети під назвою Paxos. 

Ще до того моменту як Facebook отримав нову назву і став Meta, стейблкоїн Diem також називався інакше - Libra. Новий сервіс зазнав такої серйозної перевірки якраз через його зв'язки із соціальною мережею Facebook. Власники Libra зробили спроби якось відійти убік від найбільшої соціальної мережі та перейменували свій проект на Diem. 

Як уже зрозуміло, це не допомогло. З боку членів Сенату США надійшов заклик до закриття Novi, обґрунтоване прохання було тим, що, на думку Сенату, довіряти компанії Meta управління власною криптовалютою неприпустимо. Уже за місяць після цього стало відомо, що голова з криптовалютних проєктів у компанії Meta залишив свою посаду. 

На початку 2022 року Diem ухвалила рішення продати всі наявні в них активи. На цьому роботу проєкту було завершено. 

Подальші плани

Попри те, що історія з Diem закінчена, це зовсім не означає, що Meta більше не братиме участі в розробці власних цифрових активів і окремого гаманця для їхнього зберігання. 

Головна мета соціальної мережі - це «побудова метавсесвіту» і щоб домогтися бажаного, розроблена технологія для проєкту, який був закритий, може бути використана для побудови нового сервісу. 

Причому в Meta зараз націлені більше на NFT, якісь напрацювання вже тестуються в Instagram, і всередині Facebook теж є можливість користуватися NFT, але тільки для вузької категорії авторів. 

Мало того, є інформація, що ведеться робота і над своєю цифровою валютою, що базується на блокчейні. 

Не так давно Марк Цукерберг поділився інформацією про те, що в компанії можуть створити гаманець, який буде інтегрований з низкою інших продуктів компанії та дасть змогу зберігати й управляти цілим набором цифрових активів, серед яких буде музика, відео, різного типу предмети мистецтва тощо.

Наші інтереси: 

Фінанси.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи