Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Гіпсокартон: переваги використання

Гіпсокартон – сучасний будівельний матеріал, який широко застосовується для вирівнювання різноманітних поверхонь – стелі, підлоги, стін, а також для створення неймовірних конструкцій з подальшою декоративною обробкою.

Лист гіпсокартону – тришаровий, де середній шар виконаний з модифікованого будівельного гіпсу, а зовнішні шари – з картону. Окрім безпосередньо гіпсової основи, в нього додають спеціальні компоненти, які поліпшують такі показники як міцність і щільність. Лицьова сторона гіпсокартону виконує роль армуючого каркасу і є прекрасною основою для подальшої обробки (наклеювання шпалер, штукатурка, фарба, оздоблення керамічною плиткою).

Гіпсокартон. Переваги використання

Одна із головних переваг роботи з гіпсокартоном є неймовірна швидкість роботи з ним та можливість використання як в сухих, так і вологих приміщеннях. Також, гіпсокартон у Львові є екологічно чистим матеріалом, який не має запаху і не містить токсичних речовин та компонентів, що дозволяє його застосовувати навіть в дитячих кімнатах, підтримує оптимальну вологість в приміщенні та створює комфортний мікроклімат, має низьку теплопровідність та поліпшує звукоізоляцію приміщень.

Гіпсокартон – найбільш бажаний будівельний матеріал, за допомогою якого можливо вирішити безліч дизайнерських та інженерних задач:

  • коригувати висоту стелі;
  • приховувати комунікації та елементи каркасу будівлі (балки, ригелі);
  • створювати неймовірні форми та конструкції (колони, арки, подіуми, складні переходи).

Також, варто зазначити, що монтаж гіпсокартону здійснюється швидко і без мокрих процесів, а відходи та кількість сміття – мінімальні.

Нюанси використання гіпсокартону

Гіпсокартонні листи, не дивлячись на безліч позитивних характеристик, мають деякі недоліки:

  • велика крихкість (може легко пошкоджуватись твердим предметом);
  • надлишкова вологість може призвести до набухання та деформування листів, найгірший варіант – відокремлення від каркасу;
  • потреба в використання спеціальних дюбелів для закріплення важких предметів на стінах.

Серед інструментів, які знадобляться для роботи з гіпсокартоном – достатньо канцелярського будівельного ножа, відрізної машинки або електролоблика, а також шуруповерта, ручні ножиці по металу. В каталозі інтернет-магазину представлені якісні гіпсокартонні листи з рівною геометрією, відсутністю сколів та тріщин за доступною ціною.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи