Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Генеральні прокурори п’яти країн підтримали міжнародне розслідування військових злочинів Росії в Україні

Російським військовим злочинцям не вдасться втекти від відповідальності. Україну підтримали Генеральні прокурори Об’єднаного Королівства, Сполучених Штатів Америки, Австралії, Канади та Нової Зеландії.

Боротьба за Україну має йти на всіх фронтах. І військовому, і культурному, і інформаційному, і економічному тощо. І само собою  - на юридичному. І ми дуже вдячні нашим союзникам у допомозі на кожному з цих фронтів.

Вчора, 19 травня, генеральні прокурори п’яті країн оприлюднили спільну заяву про підтримку Генерального прокурора України Ірини Венедіктової у розслідуванні та притягнені до відповідальності тих, хто скоїв злочини під час російського вторгнення в Україну.

«Генеральні прокурори Об’єднаного Королівства, Сполучених Штатів Америки, Австралії, Канади та Нової Зеландії приєднуються до підтримки Генерального прокурора Ірини Венедіктової, її Офісу та українського народу у забезпеченні відповідальності за воєнні злочини, скоєні під час російського вторгнення.

Ми підтримуємо прагнення до здійснення правосуддя як Україною, так і  через міжнародні розслідування, у тому числі у Міжнародному кримінальному суді, Організації Об’єднаних Націй та Організації з безпеки та співробітництва в Європі, а також у наших власних юрисдикціях, щоб забезпечити швидке, справедливе та ефективне розслідування та судове переслідування таких правопорушень згідно з українським, нашим національним або міжнародним законодавством.

Ми приєднуємося до засудження російського уряду за його дії та закликаємо його припинити всі порушення міжнародного права, зупинити своє незаконне вторгнення та співпрацювати у зусиллях щодо досягнення відповідальності.

Ми прагнемо співпраці з Генеральним прокурором України та її офісом, щоб кожен злочинець представ перед судом.

Генеральний прокурор США Меррік Б. Гарленд (Merrick B. Garland)
Генеральний прокурор Великобританії Суелла Брейверман (Suella Braverman)
Генеральний прокурор Австралії Міхаелія Кеш (Michaelia Cash)
Міністр юстиції Канади і генеральний прокурор Девід Ламетті (David Lametti)
Генеральний прокурор Нової Зеландії Девід Паркер (David Parker)»

Ще до цієї спільної заяви генеральних прокурорів Держдепартамент США оголосив про початок спеціальної програми зі збору та аналізу доказів, що стосуються воєнних злочинів, скоєних Росією в Україні.

Програма, яка називається Conflict Observatory, «аналізує та зберігатиме загальнодоступну та комерційно доступну інформацію, включаючи супутникові зображення та інформацію, що поширюється через соціальні мережі, відповідно до міжнародно-правових стандартів, для використання в поточних і майбутніх механізмах підзвітності», - сказано у повідомленні Держдепу.

Бет Ван Шаак (Beth Van Schaack), спецпредставник США у справах глобального кримінального правосуддя, повідомив, що Держдепартамент США створив спеціальну групу слідчих та прокурорів, які допомагатимуть Україні у розслідуванні військових злочинів, здійснених Росією під час вторгнення.

Ще раніше в інтернеті було повідомлення, що в Україні вже працюють групи слідчих із кількох країн, котрі збирають необхідні докази військових злочинів російських окупантів. А також в країнах Євросоюзу слідчі проводять опитування українських біженців, які побували під окупацією. Ці всі програми спрямовані на те, щоб зафіксувати й розслідувати кожен здійснений злочин, щоб ніхто з російських військових злочинців не втік від відповідальності.

Наші інтереси: 

Кожен злочинець має бути покараний. Непокаране зло породжує нове зло.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи