Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 11
  • Переглядів: 12

Фінська сауна: переваги та користь

Збереження здоров’я завжди було однією з найвищих цінностей у житті людини. Є багато способів зберегти здоров’я в найкращому стані.

Багато з них дуже добре впливають на організм, покращуючи його роботу. Ще кілька років тому сауни сприймалися як своєрідна розкіш. Однак слід пам’ятати, що це вже чи не базове обладнання кожного готелю чи SPA салонів. 

Робота і характеристики фінської сауни 

Одним з найпопулярніших видів саун, безумовно, є парова сауна. Однак слід пам’ятати, що є й інші види саун, які також можуть позитивно впливати на здоров’я та самопочуття. Одним з таких видів є фінська сауна https://trystyhii.com.ua/services/finska-sauna/, інакше кажучи, суха сауна. Ця терапія походить від традиційних термальних ванн, які використовуються у Фінляндії. У фінських будинках можна знайти спеціальні дерев’яні кімнати, де можна покращити своє здоров’я та імунну систему, скориставшись перевагами високої температури. Максимальна температура у фінській сауні становить 120 ° C, а вологість всього 10%. Організм потрібно правильно підготувати до використання фінської сауни. Тому перед кожним входом слід приймати освіжаючий душ.

Користь для здоров’я від відвідування сауни 

Яка сауна буде найкращою? Можна розглядати такі ваіанти:

  • фінська, 
  • парова, 
  • волога,
  • інфрачервона

Єдиної правильної відповіді на це питання не існує. Все залежить від того, чого очікує клієнт.

Варто пам’ятати, що найвища температура в сухій сауні, тобто фінській. Тому поодинокі входи всередину не повинні тривати більше кількох або десятка хвилин, а весь сеанс не повинен перевищувати 30 хвилин. Якщо хтось любить тривалі сеанси в сауні, йому варто обрати парову сауну, де температура і вологість дозволяють перебувати всередині довше. 

В інфрачервоній сауні температура і вологість такі ж, як і в навколишніх умовах, а тіло обігрівається інфрачервоними променями. 

З іншого боку, волога сауна відрізняється дещо нижчою температурою і більшою вологістю, ніж парова сауна. Підвищена вологість там досягається шляхом заливання води. У вологій сауні можна використовувати ароматерапію, додаючи у воду ароматичні масла.

Переваги фінської сауни

Фінська сауна відрізняється масою переваг. Перш за все, регулярне відвідування фінської сауни позитивно впливає на:

  • регулювання стрибків тиску,
  • роботу серця,
  • серцево-судинну систему.

Людям з порушенням периферичного кровообігу та анемією рекомендують лікування у фінській сауні, оскільки підвищуючи температуру тіла, можна прискорити кровообіг, покращити роботу органів – кров надходить до кінцівок, а серце прискорюється. Так само люди, які відчувають ревматичні болі або страждають на астму, повинні із задоволенням скористатися перевагами лікування в фінській сауні. Таке лікування ефективно прискорить обмін речовин і швидко розігріє організм, що очистить організм від токсинів і підвищить бажання займатися спортом. Фінська сауна також допоможе людям з проблемами шкіри, з акне, а також людям з депресією — тепло зніме психічне напруження і розслабить.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи