Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Демократи входять у круте піке: Байден вибрав собі віце-президента

Категорія:

Спецтема:

Низка ЗМІ повідомили, що Джо Байден остаточно зупинився на кандидатурі Камали Гарріс (Kamala Harris) на посаду віце-президента. Хоча штаб Байдена поки що зберігає мовчання, а формально кандидатуру буде оголошено на з’їзді Демократичної партії 17 серпня, але схоже, що рішення вже ухвалено.

Ще недавно очікувалось, що на з’їзді буде лише 300 осіб, включно з Байденом, а інші делегати будуть брати участь дистанційно. Але тепер уже штаб Байдена повідомив, що і сам Джо буде на цьому з’їзді дистанційно «через небезпечні епідеміологічні обставини».

Хоча злі язики стверджують, що насправді в Байдена проблеми з головою, і тому його не можна випускати на публіку, бо він може щось відчубучити, навіть коли буде читати промову з папірця.

У такій ситуації вибір особи віце-президента стає особливо актуальним. Бо це людина, яка буде де-факто керувати країною, чи то з-за спини Байдена, чи навіть замінивши дідуся Джо, якого в потрібний момент визнають недієздатним.

На перший погляд вибір темношкірої жінки, сенаторки від Каліфорнії Камали Гарріс є розумним тактичним ходом. Багато домогосподарок та темношкірих американців проголосують за неї тільки тому, що вона «своя». Проте не все так однозначно. Пані Камала має такий бекграунд, що може відштовхнути частину поміркованих прихильників Демократичної партії. В одній з попередніх статей я вже згадував випадок, коли відомий чорношкірий адвокат, що спеціалізується на громадянських правах, і радіоведучий, давній прихильник демпартії Лео Террелл (Leo Terrell) в телеінтерв’ю 12 червня оголосив, що якщо Байден вибере собі кандидатом у віце-президенти сенаторку від рідної йому Каліфорнії Камалу Гарріс, то він голосуватиме за Трампа. А скільки насправді таких "террелів" по всій Америці – важко сказати.

Перш за все: саме Камала Гарріс є автором божевільної ідеї виплати репарацій від американського уряду чорношкірим американцям за те, що колись в Америці були чорношкірі раби. А те, що колись в Америці були білі раби? Їхнім нащадкам не треба платити? А як серед чорношкірих виділяти нащадків рабів та нащадків вільних людей? Характерний приклад: родина Обами. Одна з гілок предків Мішель Обами йде до чорношкірих рабів. А от у Барака Обами серед предків чорношкірих рабів нема. Він теж має отримувати  репарації чи ні, вважати його чорношкірим чи ні? І взагалі, чому сучасні законослухняні американці, які ніколи не мали рабів, мають платити людям, які ніколи не були рабами? Ця ідея, насправді, спрямована на глибокий розкол серед американців.

Камала – агресивна расистка. Вона виступила категорично проти введення в Каліфорнії заборони на «позитивну дискримінацію», коли чорношкірі мають переваги при  вступі до університетів. Вона подавала запити та позови до Верховного Суду з вимогою розглядати расу як один із факторів при приймання до вишу.

Взагалі, про Камалу Гарріс кажуть, що вона ще лівіша, ніж Берні Сандерс. З типовим для ліваків підходом до всього: відібрати та поділити. Розподіляти чужі гроші, не забуваючи про себе коханих.

Камала прихильниця скасування приватної медицини, натомість переведення всієї медицини на державні рейки. Хоча останнім часом стала трохи поміркованіше висловлюватись на цю тему.

Камала прихильниця заборони зброї. Коли минулого року вона висувала свою кандидатуру на посаду Президента від Демократичної партії, то відверто заявляла, що якщо стане Президентом, то вимагатиме від Конгресу «програми контролю за зброєю», а якщо Конгрес за 100 днів не запропонує «дієвої програми», то вона видаватиме президентські укази про заборону і вилучення конкретних видів зброї у населення. До речі, сама Камала зброю має. Вона пояснює це тим, що на неї, як колишнього прокурора, можуть напасти.

Одночасно  із забороною зброї Камала підтримує нинішні божевільні вимоги скорочення фінансування поліції. Вона особисто брала участь в акціях «BlackLivesMatter» і виступала із засудженням поліції.

Камала виступає на захист нелегальних іммігрантів. Зокрема за заборону порушення питання про іммігрантський статус при кримінальному провадженні. Також постійно критикує будь-які ініціативи Президента Трампа із захисту США від напливу нелегалів.

Коли Камала була генеральним прокурором Каліфорнії, то посадила біля півтори тисячі чорношкірих, які не торгували, а просто курили марихуану. Все вірно, це було відповідно до закону, хоча саме за це на неї затаїли образу чимало чорношкірих ліваків. А от недавно в одному інтерв’ю вона каже про марихуану: «мої предки з Ямайки, отже…». Самі додумайте, це вона так жартує, чи справді дозволяє собі «якісну травку». Хоча її ставлення до марихуани постійно змінюється. У 2010 році вона виступала за легалізацію марихуани, у 2015 вимагала заборону на медичну марихуану. У 2018 році стала співавтором законопроекту про легалізацію марихуани (Marijuana Justice Act).

Камала підтримує божевільний «Зелений новий курс» Александрії Окасіо-Кортес. Про цей потік свідомості треба писати окремо, бо це просто якась паралельна реальність.

Камала вважає, що сучасні американські школи є більш сегрегованими, ніж в часи, коли вона сама училась. Цікаво, чому?

Камала виступає за те, щоб переглянути американську систему виборщиків і перейти до простого загального голосування. Принаймні заявляє, що «відкрита до дискусії на цю тему».

Камала виступає за голосування поштою, що, як ви самі розумієте, дає широке поле для фальсифікацій.

Ну а про моральні якості Камали говорить її біографія: чверть століття тому симпатична Камала починала кар’єру через постіль спікера парламенту Каліфорнії (а пізніше мера Сан-Франциско) Віллі Брауна, котрий старше її на 30 з гаком років. Про історію їх стосунків багато говорять в США (само собою, неофіційно). Так що замовчати цю історію неможливо.

Наші інтереси: 

Стежимо за подіями в США.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Дуже яскраво та дуже промовисто.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Дуже яскраво та дуже промовисто.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!