Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 14
  • Переглядів: 14

Де знайти аналіз казки "Маленький принц"

Маленький принц – алегорична казка-притча і найвідоміший твір французького аристократа, письменника, поета та новатора-авіатора Антуана де Сент-Екзюпері (1900–1944). 

Казка була написана в той час, коли Сент-Екзюпері вимушений був втікти до Північної Америки після падіння Франції під час Другої світової війни. За однією рецензією, байка для дорослих насправді є "... алегорією власного життя Сент-Екзюпері - його пошуків дитячої упевненості та внутрішнього спокою, його містицизму, його віри в людську мужність і братерство ... але також натяк на закатований характер їхніх стосунків".

Суть історії алегоричної казки «Маленький принц»

В казці «Маленький принц» https://dovidka.biz.ua/malenkiy-prints-analiz/ розкривається чи не найголовніші фактори людського життя – спостереження про життя та природу людини.

Філософська поетична казка-притча з неймовірними акварельними ілюстраціями автора, в якій пілот, що опинився в засушливій пустелі Сахара внаслідок аварії свого літака, зустрічає маленького принца, що впав на Землю з крихітного астероїда. Сама історія є філософською і включає соціальну критику, викриває проблематику сенсу буття, кохання та справжньої дружби. Автор казки розповідає про мудрого лиса, який зустрічає молодого принца під час його подорожей по Землі. 

З одної сторони, весь земний світ з його мешканцями здається принцу досить дивним та кумедним і водночас - химерним, і саме лис відкриває головну таємницю дружби та любові. Суть історії міститься в рядках, виголошених лисом маленькому принцу: On ne voit bien qu'avec le cœur. L'essentiel est invisible pour les yeux. («Чоловік бачить чітко лише серцем. Те, що є важливим, невидиме для очей».)

У творі розкривається зміст справжньої дружби та любові до людини, щирості, чистоти. Маленький принц має добре серце та розумний погляд на новий світ, а такі риси характеру як агресивність або жадібність до прагнень – йому не відомі.

Мета казки – донесення до людини найважливішого

В казці розповідається та доноситься до читачів головна мета – щедрість і щирість душі, що так важливо в сучасному світі, де дорослі, у буденній метушні часто забувають про чисте бачення світу. Фінал казки – сумний, і в ній автор розповідає про мотив смерті, як неминуче і невідворотне у житті кожної людини, і саме за час свого життя, людина повинна прагнути до світлого і красивого, бути честолюбними і романтичними.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи