Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 963
  • Переглядів: 1087

13 цікавих фактів про Китай

Усі знають про задушливий смог, правило однієї дитини та підробки світових брендів. Але Китай набагато цікавіший, багатший і різноманітніший, ніж здається на перший погляд.

Пізнавальний інтернет-журнал https://discover.in.ua/ підготував цікаву підбірку захопливих фактів про Піднебесну Країну, що дозволить вам познайомитися з нею ближче.

  1. Китай вважається найбільш густонаселеним державою світу.
  2. У давньокитайських календарях рік починався з першого молодика після зимового сонцестояння.
  3. Стародавні китайці винайшли лак. Їм вони покривали взуття та дерев'яні вироби для захисту від намокання.
  4. Щорічно в Китаї використовують до 45 млрд паличок для їжі . Зазвичай їх виготовляють із дерева, металу, слонової кістки та пластику. Ці традиційні столові прилади тут називають Куайцзи.
  5. У 2004 році зафіксувалося найбільше туристичне відвідування Китайської стіни, її відвідали більш ніж 41,8 млн. туристів.
  6. Існує близько 100 тисяч китайських ієрогліфів.
  7. У деяких регіонах Китаю сонце встає лише о 10 ранку . Такий пізній світанок обумовлений тим, що всі живуть за пекінським часом, незважаючи на те, що в країні розташовано п'ять часових поясів.
  8. Китайська мова тональна, одна і та ж голосна може вимовлятися п'ятьма різними способами (без тону, рівний, висхідний, низхідно-висхідний, низхідний). Саме тому вимовивши одне і те ж слово різним тоном, можна надати йому зовсім різні значення.
  9. Більшість прізвищ у Китаї пишеться одним складом.
  10. У стародавньому Китаї як тортури по відношенню до дворян використовували лоскіт . Такий спосіб був неймовірно поширеним, оскільки від нього не залишалося слідів на тілі і жертви швидко приходили до тями.
  11. У Китаї є кілька сотень таборів для інтернет-залежних підлітків . Це частина державної програми: 2008 року Китай першим у світі визнав таку форму залежності психологічним захворюванням.
  12. Китай – єдина у світі країна, в якій знаходиться чотири мегаполіси з населенням понад 10 млн осіб. Це Шанхай (26,3 млн), Пекін (21,7 млн), Гуанчжоу (14,4 млн) та Шеньчжень (12,6 млн).
  13. У 2010 році в Китаї виник  дорожній затор, який тривав 12 днів і розтягнувся майже на 100 км. Це сталося під час в'їзду до Пекіна: мільйони китайців поверталися додому від своїх рідних після святкування Дня утворення КНР.

Більше цікавих та неймовірних фактів про країни та міста світу можна дізнатися на офіційному сайті журналу за посиланням – https://discover.in.ua/countries_and_cities/.

Наші інтереси: 

ЦІкаві факти.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи