Зображення користувача Леонід Українець.
Леонід Українець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Новий троян для Лінукса

Аналітики «Доктора Веба» опублікували на офіційному сайті компанії детальну розповідь про новий троянець.

Він здатний атакувати сайти, що працюють під управлінням різних CMS, здійснювати DDoS-атаки, розсилати електронні листи і самостійно поширюватися по мережі.

Вірус, який отримав найменування Linux.Rex.1, відноситься до найбільш просунутої категорії ботнетів, які здатні функціонувати без отримання команд з керуючих серверів, безпосередньо передаючи інформацію від одного зараженого вузла до іншого, повідомляє «3Dnews».

За це відповідає особливий протокол, вбудований в архітектуру Linux.Rex.1, який дозволяє створювати таким чином децентралізований P2P-ботнет.

Троянець приймає від інших інфікованих комп’ютерів керуючі директиви по протоколу HTTPS і при необхідності передає їх іншим вузлам ботнету.

За командою Linux.Rex.1 починає або зупиняє DDoS-атаку на вузол з заданою IP-адресою. Троянець здатний сканувати мережу в пошуках веб-сайтів, на яких встановлені системи управління контентом Drupal, Wordpress, Magento, JetSpeed ​​і інші. Linux.Rex.1 використовує відомі уразливості в цих програмних продуктах, щоб отримати список користувачів, закритіSSH-ключі, логіни і паролі, що зберігаються на віддалених вузлах.

Linux.Rex.1 використовується для розсилки спаму по електронній пошті. У цих листах зловмисники погрожують власникам веб-сайтів організувати на них DDoS-атаку, і, щоб уникнути атаки, потенційній жертві пропонується заплатити викуп у криптовалюті біткоін.

Наші інтереси: 

Знайомимось із потенційними загрозами.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Велика вірусна атака Петя.А розрахована передусім на компи під управлінням Віндовс.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Коментарі

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Велика вірусна атака Петя.А розрахована передусім на компи під управлінням Віндовс.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)