Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Німеччина закрила власні АЕС і потрапила в залежність від російського газу

Світ:

У грудні 2015 року міністри семи східноєвропейських держав ЄС написали лист в Брюссель. У ньому вони протестували проти німецько-російського проекту будівництва газопроводу «Північний потік-2». Газопровід - це величезна угода, вигідна німецьким компаніям. Проект дозволив би Німеччини і Росії контролювати постачання газу в Центральну і Східну Європу, особливо, якщо Москва відмовиться від транзиту газу через Україну.

А в цьому головна вигода «Північного потоку-2» для Росії, йдеться у статті Петера Морвая у словацькому виданні Dennik.

Проти цього проекту, зрозуміло, виступають ті країни, які бояться залежності від Росії, або ті, хто отримує дохід від транзиту газу.

Лист підписали, зокрема, Словаччина і Угорщина, хоча їх позиція не була принциповою. Угорщина не хоче «Північного потоку-2», але підтримувала «Південний потік». Цей проект, який Росія просувала за схожими причинами, передбачав прокладення газопроводу по території наших південних сусідів. Прем'єр Фіцо постійно дорікає в проблемах з поставками газу тільки Україну, тому, швидше за все, він був би не проти газопроводу, який веде в обхід України, якби не транзитні збори.

Німеччина, беручи участь в проекті «Північний потік-2», теж думає тільки про себе і плює на ті збитки, які понесуть інші.

Крім того, Німеччина потрапила в пастку. У більшій частині Європи споживання газу знижується, і, можливо, дорогим «Північним потоком-2» так і не доведеться скористатися. Однак, Німеччина скоїла дурницю і зупинила свої АЕС. Замінити їх можна тільки газовими станціями.

Тим самим Німеччина посилила свою залежність від Росії і, ймовірно, стала єдиною країною в Європі, яка по-справжньому може мати потребу в «Північному потоці-2».

Наші інтереси: 

Справжні причини прагнення Німеччини побудувати Північний потік-2 потрібно всюди показувати, щоб запобігти це будівництво. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

"Агентура впливу" Кремля - це колишні функціонери комуністичної партії НДР (СЕПГ). Після об'єднання Німеччини вони працювали не в інтересах своєї батьківщини, а в інтересах Росії.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

"Агентура впливу" Кремля - це колишні функціонери комуністичної партії НДР (СЕПГ). Після об'єднання Німеччини вони працювали не в інтересах своєї батьківщини, а в інтересах Росії.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!