Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Життя спочатку: подружжя переселенців створило екоферму

Світ:

На Харківщині подружжя переселенців з Макіївки вже третій рік розводять кіз. Налагодили виробництво сирів. Тепер вже і досвідом діляться. 

З кізочки на імя "Тучка" розпочалося фермерське господарство родини Гатицьких. Нині у них кілька сотень кіз, а на ферму приїжджають цілі екскурсії тих, хто мріє започаткувати таку ж справу.

"300-400 тварин, з молодняком, вже необхідна певна технологія, бо так як тримають бабусі вже не вийде, не вийде управляти таким стадом", - говорить фермер-переселенець Ян Гатицький.

До Харківської області Гатицькі переїхали з Макіївки на початку війни. На окупованій території у чоловіка залишився бізнес. Про колишню професію довелося забути. У невеличкому селі довелося починати життя з нуля.

Дружина Яна - Ельвіра – успішний юрист. Але вже третій рік її головне заняття – виробництво сиру з козячого молока.

"Я завжди любила сири, але я їх ніколи не робила. Зараз я їх роблю і це те, що мені подобається робити", - говорить Ельвіра Гатицька.

Кожну голівку сиру господиня власноруч перевертає по кілька разів на тиждень, деякі сорти дозрівають в спеціальному приміщенні по кілька років.

У спекотне літо подружжя планує опанувати новий напрямок діяльності - спробують з козячого молока виробляти власне морозиво.

Наші інтереси: 

Ніколи не пізно розпочату нову справу і займатися тим, що подобається.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Таргитай Борисфенів.
0
Ще не підтримано

За три роки з нуля, звичайно, перебільшення. Можливо, в ідею до уваги не бралися гроші. Але це вже напівправда?! А ідея цікава.

Коментарі

Зображення користувача Таргитай Борисфенів.
0
Ще не підтримано

За три роки з нуля, звичайно, перебільшення. Можливо, в ідею до уваги не бралися гроші. Але це вже напівправда?! А ідея цікава.