Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Започатковано створення Фашистської партії України

Спецтема:

Про заснування ініціативної групи зі створення Фашистської партії України повідомив на своїй сторінці в мережі Фейсбук  відомий український юрист, правозахисник і громадський діяч Іван Макар. Його логіка проста і зрозуміла: "З останніх подій видно, що окупаційний режим в Україні найбільше боїться фашистської ідеології. Тому й було організовано антифашистські форуми, масові антифашистські акції. І то при тому, що жодної політичної сили, яка б офіційно сповідувала фашизм, в Україні нема. Зважаючи на це, оголошую про започаткування діяльності Ініціативної групи зі створення Фашистської партії України, Програмні засади якої подаю нижче".

13122904e_diduh-5-.jpg

Дідух - універсальний символ Національної Солідарності
Дідух - універсальний символ Національної Солідарності

Далі Іван Макар опублікував початкові тези для обговорення під гаслом "Вільна Людина у вільній Громаді" - 

ПРОГРАМНІ ЗАСАДИ 
Фашистської партії України

З часу проголошення своєї Незалежності Україна так і не зуміла стати незалежною, не зуміла створити умов для забезпечення достатку та прав своїх громадян, справедливого розподілу національних багатств. Приватизація державного майна стала, по суті, його пограбуванням. Державні органи працюють не на благо громадян, а на їх експлуатацію та для задоволення потреб високопосадовців Держави, яка замість підносити людей від примітивного існування до висот людської величі сіє лише зневіру в справедливість, оскільки правосуддя, яке має цю справедливість культивувати, перетворилося на свого антипода, який культивує несправедливість, культивує право багатого і сильного.

Держава, фактично, стимулює еміграцію українців і заміну їх на представників інших націй, які вільно поселяються в Україні. Україна виплачує пенсії відставникам окупаційного ЧФ Росії, але відмовляється платити військові пенсії воякам УПА, що воювали за її Незалежність, збільшує пенсійний вік та страховий стаж для виходу на пенсію своїх громадян. Все це свідчить про окупаційний характер наявного в Україні режиму.

Зміна представників сьогоднішньої влади на представників так званої опозиції нічого не дасть, оскільки потрібно кардинально міняти систему влади, а представники цієї опозиції вже були при владі і жодних потуг на зміну політичної системи, на визволення від окупантів так і не зробили, і не мали наміру зробити, про що свідчить укладення газових контрактів. Отже, по суті, вони нічим не відрізняються від представників влади. 

Наша ціль – звільнитися від окупаційного режиму, кардинально змінити політичну систему, щоб не громадяни були прислужниками в чиновників, а, навпаки, чиновники служили Громаді, Українському народу. Щоб Україна стала дійсно незалежною, щоб положення Конституції України про те, що «Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу», були не декларативними, а мали реальне втілення. Щоб правосуддя гарантувало порядок і справедливість в Державі.

Укранець - господар. Його життєве кредо - моя хата скраю. Потрібно максимально наблизити владу до тієї хати, що скраю. Лише тоді українці не будуть маргіналами у своїй Державі, лише тоді індивід стане єдиним з Нацією, Вітчизною, відчує потребу пожертви заради неї своїми приватними інтересами. 

Іван Макар – відомий український юрист, правозахисник і громадський діяч. 

Для реалізації вказаних цілей необхідно:

1. Ввести в Україні принцип верховенства Громад. Найвищим державним органом визнати Раду Громад в особі лідерів Громад, яка обирає вище керівництво Держави, визначає перелік і функції центральних органів влади, приймає Бюджет держави, визначає податкове законодавство. Голосування Ради Громад реалізуюється через Інтернет. Окремими громадами є населення міст та сіл у кількості мінімум 15 - 20 тис. чол. Загальнодержавними функціями залишити лише ті, з якими не можуть впоратися громади самостійно. Дві проміжні територіальні ланки область і район потрібно об’єднати в одну.

2. Парламент необхідно скоротити до півсотні народних депутатів, визначивши його основними функціями кодифікацію законодавства, підготовку законопроектів для прийняття Радою громад, контрольні та представницькі функції. Структурується парламент виключно за галузями права. 

3. Омбудсмен та Голова Рахункової палати призначаються опозицією.

4. Основним податком, який не менше як на 90% наповнює Бюджет, зробити податок на майно без жодних пільг і винятків. Половина з цього податку розподіляється в якості дивідендів серед громадян як власників землі, її надр інших природних ресурсів. Такий податок максимально стимулюватиме ділову активність, що в свою чергу призведе до скорочення безробіття. Крім того, такий податок стимулюватиме деурбанізаційні процеси, поверне міграційні потоки у зворотню сторону з міст в села, сприятиме припиненню нелегальної міграції на територію України, допоможе значно скоротити співвідношення між доходами найбагатших громадян до доходів найбідніших.

5. Ліквідувати спеціалізовані суди, передавши їх повноваження загальним судам, та Конституційний Суд, передавши його повноваження Верховному Суду України. Судді першої та апеляційної інстанцій обираються безпосередньо громадянами, а судді касаційної інстанції обираються суддями першої інстанції, судді Верховного Суду України – суддями апеляційної інстанції строком на 5 років. 

6. З інших податків та зборів, теж без жодних пільг та винятків, оскільки вони руйнують право, залишити лише: акцизний податок; екологічний податок; рентну плату за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України; збір за користування радіочастотним ресурсом України; збір за місця для паркування транспортних засобів.

7. Пенсійне забезпечення проводити виключно на підставі суми вкладу громадянина в Песійний фонд, що перебуває на повній самоокупності, та прогнозованого розрахунку періоду отримання пенсії. Кожна людина сама вирішує, коли їй виходити на пенсію, але таке поняття, як мінімальна пенсія, скасувати. Пільговикам, інвалідам та державним службовцям доплати робити з Бюджету в якості матеріальної допомоги до сум, які їм до цього гарантувала Держава.

8. Армію зробити за зразком швейцарської армії. Зробити в країні вільний продаж вогнепальної зброї, що є найкращою гарантією демократії, правової держави та її незалежності від зовнішньої агресії. Вільні громадяни завзятіше захищатимуть Державу, усвідомлюватимуть свою єдність і невіддільність від Держави, бо тим самим захищатимуть свої права. 

9. Грошові стягнення в усіх адміністративних та кримінальних справах зробити попорційними доходам громадян, які притягаються до відповідальності.

10. Ввести автоматичну фіксацію порушень правил дорожнього руху. Адміністративні штрафи за такі порушення зробити пропорційними до вартості автомобіля. 

11. Власниками ЗМІ можуть бути виключно громадяни України, інформація про власників ЗМІ, господарську діяльність ЗМІ, має бути загальнодоступною. Дотації ЗМІ заборонити.


Обговорення запропонованих тез відбувається на сторінці Івана Макара у мережі Фейсбук. Найбільший інтерес і дискусію викликала теза про оподаткування власності. 

Додамо, що обговорення теми фашизму має потужний просвітницький потенціал як з огляду на пізнання історії, так і передових моделей суспільно-політичної організації. Сам термін "фашизм" настільки розрекламований нинішньою владою, що будь-яка інформація під цим брендом викликає значний суспільний резонанс.  

Так роблять мурахи. Так можуть робити люди. Rammstein - Links 2,3,4.


В тему:
Асиметрична відповідь: український фашизм
Першою державою, що визнала Голодомор, стала гітлерівська Німеччина
Микола Сціборський: Фашизм
Націоналізм, фашизм, солідаризм
Духовні основи фашизму – чинного націоналізму
Інтелектуальні корені українського солідаризму
Фільм Деніса Ганзеля «Хвиля» (Die Welle, 2008) – рецензія
Фільм Хвиля (Die Welle 2008) українською від SD.ORG.UA і HURTOM.COM
Кримський гурт «Тавро»: Фашист (mp3)
Три прозріння антифашизму: 100% позитиву!
Євген Онацький: Фашизм і ми [1929]
Чому влада рекламує фашизм
Як грамотно рекламувати фашизм
Раммштайн: Лівою два три чотири - Rammstein: Links 2 3 4 текст mp3
Чому ми любимо фашизм
Незалежність-22: друга фаза
Три поверхи Великого Переходу: соціальний, національний, магічний
Жарке Українське літо. Хай Буде!
День і ніч Європи
Фашизм чи солідаризм?
Нацизм і більшовизм
Німецький експеримент
Надцивілізація Волі
Сучасність і солідаризм
Економіка самодостатності. Світовий досвід опори на власні сили
Корпоративний Солідаризм: починаємо з простого
Національний Солідаризм: мета і завдання на сучасному етапі

Дідух Рай http://didookhukr.wordpress.com/

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Хто такий Михальчишин?

https://t.me/ETEPHET

Коментарі

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

Дякую, дуже цікаво. На мою думку п.7 пенсійне забезпечення в частині: "Пільговикам, інвалідам та державним службовцям доплати робити з Бюджету в якості матеріальної допомоги до сум, які їм до цього гарантувала Держава." - невірний, оскільки отримання пенсій деяким державним службовцям, військовим в 30 разів більшими за середні пенсії в України - несправедливо. Інші викладки вірні. Було б добре, якби фашистська партія була в Україні, але сьогоднішня влада цього не дозволить.

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Сам процес реєстрації партії може вилитися у новий Майдан і привести до творення чогось ще цікавішого і креативнішого.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

В Норвегії фашистську партію відмовились реєструвати через те, що в реєстраційних документах був тільки один засновник. Думаю, в Україні знайдеться хоча б три.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

Знайдеться більше;) до речі як ставитесь до цього сайту? Варта

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Гендельф Білий.
0
Ще не підтримано

Це сайт Михальчишина.

Ми не фантазуємо: ми розраховуємо! Але для того, щоб розраховувати, ми спочатку фантазували.

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Хто такий Михальчишин?

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

28 листопада 2013 року Івано-Франківськ відвідав народний депутат від фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Юрій Михальчишин. У Народному домі "Просвіта" науковець презентував свою книгу "Ватра". Зустріч відбулася в рамках авторського проєкту Ірини Фаріон "Від книги до мети". Джерело. Але це не фашизм, а бандерівщина, тобто антифашизм.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

На жаль, назва ФАШИЗМ скомпроментована і надовго...

Зображення користувача Людимир Головань.
0
Ще не підтримано

Згоден, треба шукати нові (добре забуті старі) назви, ідеї, символи, які допоможуть об"єднати людей заради спільного майбутнього, а не втягувати в протистояння

Будьмо!

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

А чому "жаль"? Слово чуже, грубе, не увінчане добрими ділами та перемогами.
Хіба не ближче до душі ГЕТЬМАНАТ, КОШ, СІЧ, КОЗАЦТВО...? Щоб українська слава, культура та мова були у самій назві.
Заснування фашиської партії, як ознака високої толєрантності суспільства до чужого.... для чого?
Для чого взагалі потрібна фашиська партія? Коли в нас навіть націоналістичну партію не дуже сприймають і досі.

VAKULA

Зображення користувача Світодар Мирний.
0
Ще не підтримано

Виборність лідера і його повна відповідальність перед тими, хто його обрав - це арійські традиції. За цим майбутнє. Я за Гетьманат.

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

Фашистська - для того щоб привернути увагу людей, якщо партія буде офіційно зареєстрована підніметься антифашистське виття і безкоштовна реклама.

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Іван Макар так і сказав, що назва "фашистська" - це використання бренду, розкрученого владою. Якщо якийсь рух і буде в цьому напрямку, то не більше чим просвітницький проект.

Все, що робиться з власної волі, – добро!