Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як українські пенсіонерки фольклор рятують

Бабусі з хору "Криниця" на Дніпропетровщині зібрали десятки унікальних козацьких пісень. Офіційний Київ просить ЮНЕСКО оголосити українські народні пісні надбанням Всесвітньої культурної спадщини. Відповідний комітет ЮНЕСКО проведить засідання з 28 листопада по 2 грудня.

Учасниці хору зустрічються 27 років поспіль двічі на тиждень. Їх об'єднали українські пісні. Наймолодшій співунці хору 53 роки, найстаршій 82, йдеться у сюжеті Deutsche Welle.

 

Наші інтереси: 

Дніпропетровщина - дивовижний непізнаний край. Ця земля породила арійську расу (Середньостогівська археологічна культура, коли приручили коня), тут зміцнилося козацтво, тут українці були переважною більшістю аж до сталінського Голодомору. Після того і після другої світової війни в результаті політики СРСР з перемішування населення (аби створити "великую общность - советский народ"), цей край зросійщився. Але завдяки народним пісням і традиціям, які укорінилися в цю землю, український дух тут відновиться, свідками чого ми є сьогодні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи