Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Волонтер Олеся Корягіна у програмі "Межа майбутнього" з Володимиром Щербиною

Категорія:

7 червня 2015 р. на ТБ-7 футуролог Володимир Щербина і координатор волонтерського руху "Маскувальна сітка для Армії руками волонтерів" Олеся Корягіна говорили про сучасних українців і творення ними нового світу.

Волонтерський рух “Маскувальна сітка для Армії руками волонтерів”, як і інші волонтерські рухи, насправді є частиною набагато глибшого процесу, ніж ви собі уявляєте.

Понад півтисячоліття тому на наших землях відбувся процес націєтворення, коли розпорошене населення, що залишилось після розорення Київської Русі, почало самоорганізовуватись і, завдяки козацтву, перетворюватись на нову українську націю.

Зараз ми переживаємо подібний процес самоорганізації майбутньої української нації, котрий почався ще на Майдані, продовжився у волонтерському русі, у добровольчих батальйонах, у екологічних, мистецьких, науково-технічних рухах. Розпорошене населення колишньої “Української РСР” почало самоорганізовуватись і перетворюватись на нову українську націю.

Люди вже не можуть по-іншому, це вже незворотній процес.

Проте цей процес ще складніший, ніж це було півтисячоліття тому.

Волонтерські рухи є індикаторами зародження нової формації, якої ще не було, зокрема, це зародок майбутньої “економіки дарування”. У волонтерському русі основна ідея - “я віддаю безкоштовно, я віддаю просто так, тому що тобі це зараз потрібніше, а я це  маю”. Крім “маскувальних сіток” зараз є багато подібних проектів: є “кулінарні сотні”, є “в’язані речі для АТО”, є різні рухи, які своєю роботою допомагають Армії.

При тому, ідея безкоштовного дарування — вона не безнадійна, зокрема у часи, коли війна закінчиться. Люди відчули цей кайф: отримувати задоволенні від усвідомлення, що ти ти робиш щось дуже комусь корисне. Війна закінчиться нашою перемогою, і оцей запал людей дуже важливо перевести у щось корисне.

Люди заряджені на допомогу, люди хочуть допомагати.  Є думки про екологічні проекти, а також хочемо почути думки наших глядачів: які ви можете запропонувати ідеї, як зберегти отой пасіонарний спалах людей на те, щоб бути корисними суспільству.

Люди отримують величезне задоволення від того, що вони допомагають. Вони отримали шанс відчути себе корисними.

Волонтерський рух в Україні — це індикатор зародження нової постекономічної цивілізації. І зароджується вона саме в Україні.

 

 

Аудіозапис від 7.06.2015

Сторінка спільноти "Маскувальна сітка для Армії руками волонтерів"

Список волонтерських організацій

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Гарна передача і чудовий текстовий коментар! Дякую, друзі! Давайте ще! А Олеся буде в нас на сайті?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Гарна передача і чудовий текстовий коментар! Дякую, друзі! Давайте ще! А Олеся буде в нас на сайті?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!