Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Весняне загострення: Крим і Гаррі Поттер

Категорія:

Щоб гарантовано позбутися помилкової ідеї, її треба реалізувати. Щоб звільнитися від  хронічної хвороби, її треба «витягнути на поверхню», «загострити». Такого роду загострення викликає дві протилежні реакції: одні радіють, а другі лякаються й волають про допомогу.

Люди, які стали на шлях самозцілення, добре знають, що звільнення від хвороби супроводжується її «загостренням». Сенс у тому, що коли хвороба виходить з людини, то вона виявляє себе «у всій красі», з усіма яскраво вираженими симптомами. Один знайомий цілитель цей феномен пояснював так: «Для того, щоб знищити ворожу піхоту, її треба виманити з окопів».

Оновлення через кризу

З кризою, яка виникає при звільненні від проблеми, найкраще знайомі люди, що практикують Живе Слово. А все тому, що тут процес оновлення відбувається найінтенсивніше, адже дія здійснюється одразу на трьох рівнях – фізичному, психічному і духовному. Причому «загострення» зачіпає не тільки плоть, а й стосунки з іншими людьми: нерідко гармонізація стосунків настає після гучного скандалу.

Кризове загострення зазвичай відбувається дуже потужно, «по-справжньому». Людина, яка не має досвіду самозцілення, може злякатися і гарячково шукати порятунку із-зовні: звертатися до лікарів, купувати якісь «таблетки», погоджуватися на хірургічні операції тощо.

Натомість людина, яка вже пройшла через подібні оновлюючі кризи, ті ж самі гострі симптоми сприймає радісно: вона знає, що незабаром настане велике полегшення, і що в цій ситуації найголовніше – витримка. Стан спокою і впевненості у власних силах дозволяє діяти холоднокровно, швидко і точно.

Маги і магли

Як бачимо, дві різні групи людей абсолютно по-іншому реагують на ту ж саму ситуацію: в одних вона викликає радість і надію, а у других – страх і паніку. Це нагадує розділення людей на дві радикально відмінні групи, описане в серії романів про Гаррі Поттера англійської письменниці Джоан Ролінґ.

Перша, нечисленна група – це маги, тобто люди, що володіють магічними здібностями і цим відрізняються від більшості людей. Вони розглядають світ як чарівний простір, який радо підпорядковується людській волі. Маги цікавляться вищими, метафізичними знаннями і прагнуть їх практично застосовувати.     

Магли – це люди, які не володіють магічними здібностями. Вони бачать лише матеріальну сторону буття, натомість чарівна реальність їх не цікавить або й навіть лякає, тож вони воліють її не бачити.

Ось таке розділення в «Гаррі Поттері». Доволі близько до реальності. У нашому контексті важливо, що маги і магли зовсім по-різному реагують на ті ж самі кризові ситуації: перші бачать нові можливості, а другі – катастрофу.

Як відрізнити поліпшення від погіршення

У новачків, що тільки стали на шлях самозцілення, при зіткненні з кризовим «загостренням» природно виникає запитання: Що це – поліпшення чи погіршення? Я звільняюся від старої проблеми чи отримую нову? Хвороба виходить з мого тіла чи навпаки – входить у нього?

Відповідь дає осмислення навколишніх подій: якщо загальна ситуація поліпшується і відчувається рух вгору, значить ми переживаємо кризу оновлення, тож після її завершення ми гарантовано вийдемо на вищий рівень життєдіяльності.

Якщо ж навколишні обставини стають дедалі загрозливішими і притягують нові негативні події, то треба негайно шукати першопричину опускання вниз. Після її пізнання і відмови від старих помилок спричинена ними проблема починає швидко «розсмоктуватися».    

Зазначені закономірності мають загальносистемний характер: вони властиві не тільки для окремих людей, а й для колективних істот – народів. Коли народ здійснює перетворення, очищується від бруду і скидає баласт задавнених хвороб, то це також супроводжуються оновлюючою кризою, і що інтенсивніше відбувається зцілення, то гостріший перебіг кризи.  

Паніка маглів

Кризові події в Україні з початку 2014 року викликають діаметрально протилежну суспільну реакцію. Частина людей у паніці: вони вимагають негайного входження України в НАТО і ЄС, що нагадує згадані вище виклики «швидкої допомоги», пошуки рятівних «таблеток, операцій і ампутацій». Ці люди не бажають зрозуміти, що входження в будь-які економічні та воєнні союзи робить Україну залежною від нового «начальства», розчленовує її на «проросійську» і «прозахідну» частини, перетворює на територію розташування російських і натівських військових баз, тобто на фронтову зону, простір війни.

Інший різновид паніки – істеричні заклики до негайної збройної відсічі агресору. Ця частина «маглів» забуває, що війну можна починати тільки тоді, коли є армія, що має реальні шанси на перемогу. Якщо ж вона не боєздатна, то треба дотримуватися «стратегії скіфів», використовуючи проти ворога час і простір.

Мистецтво перемагати – це мистецтво удару твердого по порожньому. Як каменем по яйцю. Повна гарантія успіху. Для цього досвідчений у військовій справі спочатку бере плуг, і лише потім – зброю. Забезпечує міцний тил і достатні запаси. Ухиляється від поєдинку, доки сил недостатньо.      

Простір можливостей магів

У іншої частини людей криза 2014 викликає радість, передусім, від народження нової української нації. Справді, завдяки «весняному загостренню» відбувається швидка консолідація українського суспільства, чітке розуміння своїх і чужих, звільнення від міфів про «братній російський народ» і «захід нам поможе». Зокрема, москвофільні мешканці Криму мають можливість оцінити принади російської окупації і визначитися, хто вони і з ким.

Маги розуміють, що світ перетворюється: крізь асфальт вмираючої цивілізації пробивається до сонця нове життя, і Україна – це його перший паросток.  Відтепер ніщо не зупинить наш рух угору. Будь-які перешкоди – це антитеза, яка лише допомагає Українській тезі розгорнутися у всій своїй повноті.   

Нинішня криза, коли РФ і НАТО вчепилися в Україну, дає нам унікальну можливість стати справді вільними і незалежними. Взаємна протидія горизонтальних зовнішніх векторів народжує вертикальний Український вектор. Україна має бути державою зі статусом активного нейтралітету, що передбачає відсутність на її території іноземних баз і зняття всіх обмежень на самозахист. Парадоксально, але саме завдяки російській експансії почалось відродження козацького духу, відновлення української армії і швидке творення територіальної самооборони.

Мистецтво перемагати

Згідно з мистецтвом перемагати, «найкращий спосіб виграти війну – взагалі її не вести. Найкращий спосіб знищити ворога – це зробити його другом.

Якщо не вдається зробити противника другом, слід зруйнувати його плани. Змінити його уявлення про можливі наслідки війни, щоб він відмовився від самої думки про неї.

Якщо не вдається зруйнувати наміри противника, потрібно зруйнувати його союзи. Побачивши, що союзники покидають його, що він помилився, ваш ворог якщо і не відмовиться від наміру, то відкладе його виконання до прояснення ситуації.

Якщо війна неминуча, то потрібно перенести турботу на армію противника. Той, хто володіє мистецтвом перемагати, любить свого ворога і турбується про нього».

Російська агресія вже йде зовсім не так, як планувалося. Залякування українців привело не до очікуваного Москвою  паралічу волі, а навпаки – до мобілізації. Всі союзники РФ відвернулися від неї і засудили агресію. США змушені відстоювати Будапештський меморандум, інакше «порогові держави» швидко стануть ракетно-ядерними, бо як інакше захиститися?  

Окрім негайного відновлення власної обороноздатності і залучення союзників, Україні варто «полюбити ворога і потурбуватися про нього», тобто допомогти РФ гарно розпастися на незалежні держави.

Головний засіб дезінтеграції Росії – застосування інформаційної зброї. Україна вже швидко перелаштовується на ведення інформаційної війни, натомість Росія власноруч «залила фундамент» для свого самознищення, поширюючи навколо несусвітню брехню. Хто раз пробрехався, тому віри не ймуть, навіть якщо скаже правду. Нахабна брехня (хуцпа) – це зброя одноразового використання, тому й кажуть «У брехні короткі ноги» і «Брехнею весь світ обійдеш, та назад не повернешся».

Крим – це пастка для Росії. Вона відкусила шматок, яким удавиться. Може статися, що вже за кілька років Україна позбудеться свого найлютішого ворога, а нації РФ звільняться від «тюрми народів».

Україна швидко стає найвільнішою країною світу. На наших очах формується вільна українська нація нового циклу з колосальним творчим потенціалом. Наші можливості обмежуються тільки нашою уявою.

Слава Україні! Слава героям! Слава магам!

    

Для магів не існує перешкод!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

Багато людей знають, що думки матеріальні. Уявляйте собі ті позитивні сценарії, які в майбутньому здійсняться, які ви найбільше б хотіли бачити і вони прийдуть. Це найпростіша і досить ефективна магія.

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Автор чудово провів порівняння..Скажу більше,бачу в цих словах, його реальний досвід і переживання,через які проходить людина, яка стала на шлях природного зцілення.Дякую.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Дмитро Ткачук.
0
Ще не підтримано

Підбадьорююча стаття!Я також відчуваю,що починаються дивовижні зміни в житті України!І Московії також,хоч вона про це ще не здогадується!..

Змінися сам і світ зміниться навколо тебе!

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Це зміни для цілого світу.

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Василь Глод.
0
Ще не підтримано

Стаття надає оптимізму. Я також поділяю думку, що російська авантюра в Криму, може прискорити розпад російської імперії. Важливо, щоб цей розпад пройшов без великих катаклізмів. путін має абсолютну владу, у своїй злобі до України він втрачає адекватність мислення, а це небезпечно. Свій внесок до миротворення робимо читанням УФ 24. Слава Україні!

Радіймо!

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

Багато людей знають, що думки матеріальні. Уявляйте собі ті позитивні сценарії, які в майбутньому здійсняться, які ви найбільше б хотіли бачити і вони прийдуть. Це найпростіша і досить ефективна магія.

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Творимир Здобудьволя.
0
Ще не підтримано

"війну можна починати тільки тоді, коли є армія, що має реальні шанси на перемогу. Якщо ж вона не боєздатна, то треба дотримуватися «стратегії скіфів», використовуючи проти ворога час і простір."
Повністю погоджуюсь!
"Крим – це пастка для Росії. Вона відкусила шматок, яким удавиться. Може статися, що вже за кілька років Україна позбудеться свого найлютішого ворога, а нації РФ звільняться від «тюрми народів».
Хай буде!

Немає релігії понад істину

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

+

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Бачу, що не лише мені такі думки приходять щодо кримської кризи. Це мене радує. Дякую, пане Ігоре за підтримку.
Отже, хто діє не логічно - діє магічно. (Мається на увазі логіка для загалу.) ))))

Мовні зауваги, якщо дозволите: "Хто раз пробрехався, той віри не має, навіть якщо скаже правду." - "Хто раз пробрехався, тому віри не ймуть, навіть якщо скаже правду."

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Дякую, пане Арсене! Виправив.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Дякую, Ӏгоре. Хочеться вірити, що так і буде!!!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

+++

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Результати не забаряться. Путінівці вже роблять ротацію своїх вояків у Криму, замінюють тих, що ввійшли першими, на вояків з Чечні. Вони ж бо сподівалися, що "бєндеровци" будуть з ними битися, а тут - така нудьга. І Україна - не Чечня. Наш господар може поставити пляшку і впояти так, що тих вояків можна брати без всякого спротиву.

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Щука в річці щоб карась не дрімав

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

За приєднання Криму до РФ насправді проголосувало близько 50% тих, хто взяв участь у голосуванні.
http://gazeta.ua/articles/politics/_za-priyednannya-krimu-do-rosiyi-golosuvali-lishe-15-krimchan/555891

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)